Duminică,
21.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Rezumatul protestului taximetriștilor sibieni: mașinile lor sunt mai noi, dările mai mari, iar în weekend sunt „cotropiți” de cei veniți din alte zone cu Uber și Bolt

Rezumatul protestului taximetriștilor sibieni: mașinile lor sunt mai noi, dările mai mari, iar în weekend sunt „cotropiți” de cei veniți din alte zone cu Uber și Bolt

200 este numărul aproximativ al taximetriștilor din Sibiu care au format pe străzile orașului o coloană de mai bine de 1,5 km în prima parte a zilei de marți: astfel ei au protestat împotriva a ceea ce ei denumesc „concurența neloială a Uber și Bolt legiferată de autoritățile române”. „România este țara mea/Nu vrem multinaționale în ea” este unul din sloganurile afișate pe mașina care a deschis coloana protestatarilor.

Raportat la populația Sibiului autoritățile permit circulația a aproximativ 1.000 de taximetre în oraș. Numărul celor care practică „ride-sharing-ul” prin aplicațiile Uber sau Bolt nu este limitat. „Cred că în weekend, când vin și din alte județe să facă ride-sharing la Sibiu, se ajunge și la mai bine de 1.500 de mașini care fac tot un fel de taximetrie, până la urmă. Dar una în care obligațiile sunt mult mai puține decât la noi”, povestește unul din taximetriștii care marți, înainte de ora 11:00, aștepta plecarea în coloana protestului. 

La fel ca mulți alți taximetriști ieșiți din mașină în așteptarea plecării, niciunul din cei trei nu se lasă filmat. Dar își povestesc nemulțumirile așa cum le percep ei, după o medie de 20 de ani de taximetrie, cât calculează că au fiecare: de patru-cinci luni, comenzile și, implicit, încasările au scăzut mult. Și la jumătate sau chiar mai bine de jumătate. „Să vă explic altfel: în toamna anului trecut, plecam acasă cu 300 – 400 de lei după o zi de lucru. Acum, după opt ore nu știu dacă reușesc să strâng 100 de lei”, calculează unul din cei trei.

Afectate direct de această situație din ultimele luni sunt peste 1.000 de familii din Sibiu, estimează taximetriștii. „Noi sperăm la egalitate cu firmele concurente: noi avem mult mai multe obligații decât ei: ITP-uri în plus, agreări în plus, doar ca să dau niște exemple. Încasările au scăzut cu 40 – 50%. Lucrul acesta afectează peste 1.000 de familii din Sibiu. Suntem o mulțime de firme care avem mașinile pe dreapta: nu mai sunt încasări, nu mai pot fi plătiți oamenii”.

„Concurență neloială”

„România este țara mea/Nu vrem multinaționale în ea” scrie pe unul din afișele lipite pe taxiul pregătit să deschidă coloana pregătită să pornească de pe strada Ștefan cel Mare, de la intrarea în oraș, către centru. Mașina – un Mercedes, a cărui siglă este înfășurată în tricolor. „Nu, nu, nu sunt împotriva tuturor multinaționalelor. Doar împotriva Uber și Bolt”, răspunde șoferul, parcă ușor surprins de întrebarea referitoare la mesaj.

În apropiere este Alex, taximetrist de aproape 15 ani, care descrie cum legislația adoptată de România creează condițiile unei concurențe neloiale din partea celor care practică ride-sharing-ul prin Uber sau Bolt. „O perioadă mai grea decât cea de acum nu am întâlnit de când practic taximetria. Mașinile de ride-sharing, majoritatea, nu sunt înmatriculate în Sibiu și vin în special în weekend aici pentru a face «transport alternativ». Mai este o problemă: mașinile cu numere roșii, care nu sunt înregistrate ca și «transportatori», din moment ce nu sunt înmatriculate. Mai apoi, clienții nu observă un lucru: de multe ori ei comandă o anumită mașină prin aplicație, dar vine alta. Protestăm împotriva unei concurențe clar neloiale: o mașină care va fi utilizată pentru taximetrie nu poate fi mai veche de cinci ani, dar în cazul celorlalți sunt permise mașini de până la 15 ani. Fostul meu taxi, o Skoda Octavia din 2010, pe care am vândut-o, facem acum Uber cu noul proprietar. Noi, dacă locuim în Șelimbăr sau în cartierul Arhitecților nu putem avea taxi în Sibiu. Pentru că suntem obligați să avem domiciliul în Sibiu”, descrie Alex.

În coloana care s-a pus lent în mișcare, blocând temporar intersecțiile de pe traseul către centrul Sibiului, taximetriștii par mai dispuși să-și descrie nemulțumirile decât la începutul protestului. Nicolae, taximetrist de 20 de ani, speră ca protestul să elimine „taximetria ilegală”, cum denumește el aplicațiile de ride-sharing. „Și noi avem aplicații, tot ce trebuie, nu s-au inventat aplicațiile de către Uber sau Bolt. Tineretul s-a obișnuit să facă comenzi on-line de la ei, dar pot face și de la noi. Noi avem multe taxe de plătit la stat, iar mașinile trebuie să ni le vopsim în galben, altă cheltuială. Mașinile noastre nu trebuie să fie mai vechi de cinci ani: aveam una din 2016, era cu o lună vechime peste cinci ani și nu mi-au dat voie de la Primărie să o utilizez pentru taxi. Cei de la Uber și Bolt au mașini și de nouă sau zece ani. Păi, cu ce sunt acelea mai bune decât asta?”, se întreabă retoric Nicolae.

„Tot nu se întâmplă nimic”

Nicolae crede că taximetriștii au puterea de a produce proteste și mai ample, până când autoritățile vor reacționa la cererile lor. „Noi, dacă nu suntem din Sibiu nu avem voie să facem activități de taximetrie aici. Dar pentru cei de la Uber sau Bolt vin din Vâlcea, vin din Olt, de oriunde, să facă ceea ce facem noi, adică taximetrie. Dar la noi, dacă e unul care e înmatriculat în Cisnădie, nu are voie să facă taximetrie în Sibiu. Dacă nu se rezolvă nimic în urma acestui protest vom bloca primăriile, consiliul concurenței, RAR-urile care le-au dat niște autorizații care nu au nicio legătură cu ceea ce fac eu. Garda Financiară, Poliția Economică, vom protesta și aici, deoarece aceste instituții nu îi verifică”.

De pe margine, însă, sibienii care au asistat la protest s-au împărțit în tabere: cea a șoferilor iritați de blocarea temporară a traficului era o astfel de tabără. Cea a trecătorilor indiferenți, o alta. Iar o categorie aparte pare să fi fost cea a cadrelor didactice aflate, întâmplător, pe traseu și care au ieșit din grevă acum câteva zile. „Este dreptul lor să protesteze. Oricum suntem în țara în care toți protestează și nu se întâmplă nimic. Ce mult ne descărcăm pentru că ne spunem of-ul”, spune Mihaela, cadru didactic, aflată într-o stație de autobuz.

Cerințele oficiale

Protestatarii au înmânat prefectului de Sibiu o listă cu revendicările taximetriștilor reuniți în ceea ce ei denumesc Asociația Taximetriștilor Independenți din județul Sibiu. Patru este numărul acestor revendicări, așa cum rezultă din memoriul transmis Instituției Prefectului.

Vă supunem atenției următoarele solicitări:

1. Abrogarea Legii 204/2019, implicit aprobarea OUG nr. 49/25.06.2019, care are bază nelegală și neconstituțională;

2. Sesizarea Curții Constituționale pentru neconstituționalitatea actului normativ emis, în contextul în care în Romania există deja o lege, respectiv 38/2003 care reglementează serviciul de utilitate publică de transport;

3. Adoptarea unor amendamente la Legea 38/2003 menite a aduce îmbunătățiri și completări și pentru a corespunde cerințelor actuale ale taximetriei, în concordanță cu logica realității demografice, eliminarea concurenței neloiale, implementarea de solutii inovative și cu limitarea efectelor poluării;

4. Pentru o mai bună și eficientă soluționare a cerințelor legitime ale operatorilor de transport în regim de taxi, solicităm deschiderea consultărilor cu Domnul Prim Ministru în persoana Domnului Marcel Ciolac.

Sursa: Memoriul Asociației Taximetriștilor Independenți din județul Sibiu

Consultă aici, în format integral, memoriul taximetriștilor înmânat prefectului de Sibiu

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții taximetriștilor, prefectul „i-a asigurat pe reprezentanții conducătorilor auto și administratorilor de taxi că solicitările lor vor fi transmise Guvernului României”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Sibiu.

Citește și Protestul taximetriștilor din Sibiu s-a încheiat. S-au format cozi pe Bulevardul Victoriei și pe Vasile Milea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

42 comentarii

Nume si Prenume

Acum 10 luni

Toata lumea, de la judecatori la taximestristi cauta sa-si pastreze status-quo, adica ciolanul. Nu e buna reforma si competitia, mai ales in satul lui Herman.
Raspunde

Faliment chinuitor, dragi taximetriști!

Acum 10 luni

În cele ce urmează mă voi referi la marea majoritate a taximetriștilor: - cu lozinci din astea auriste și iliesciene, vor da faliment mult mai repede decât e normal. - șoferii de pe Bolt și Uber sunt români, fix ca *** care au protestat azi. - ca român și sibian nu am nici o obligație legală sau morală să bag bani în firme românești care dau țepe, au mașini care sunt bombe pe șosea și șoferi care put de la 1 km. - diferența dintre marea majoritate a mașinilor de pe Bolt și Uber față de taxiuri este fix ca diferența între Dubai și Ferentari. - prețurile și sistemul de reduceri este unul absolut corect și bine făcut, față de grohăielile celor de pe taxi. (15 lei față de 30-40 lei aceeași cursă) - aplicații pe telefon demne de sec. 21, nu eterna voce obosită a doamnei centraliste. - curățenie în mașini, mașini întreținute și moderne, nu Loganuri cu 700.000 km și ITP luat pe țuică și 2 găini. - diferența dintre CFR și TGV. - ținuta deplorabilă a multora de pe taxi, față de decența majorității de pe B și U. - nu mi s-a întâmplat niciodată să ascult manele, să mi se facă capul calendar sau să mi se vorbească urât. (bine, e greu cu centura neagră) - B și U sunt peste tot în lumea civilizată. - etc -etc Ideea e că mă refer la majoritatea și de la unii și de la alții, sigur că există și excepții sau uscături. Taximetriștilor, ori faceți pasul în sec. 21, vă modernizați, vă învățați cu săpunul și deodorantul, investiți în mașini și în igienă, mai ieșiți și voi mai departe de Glâmboaca sau FALIMENT grabnic vă dorește toată țara normală!

Raspunde

Sparrow

Acum 10 luni

Centura neagrā e aia de sigurantā care se retracteazā in stâlpul usilor masinii presupun. Altfel n-ar avea nici o noimā pomenirea ei in cuprinsul expunerii. Asa cum nici bâta de baseball din portbagajul taxiului nu impieteazā serviciile oferite ci e menitā relaxārii prin practicarea sportului respectiv, nu ?
Raspunde

VladS

Acum 10 luni

De cand a intrat Bolt in SIbiu si inainte si in alte orase, circul cu Bolt. Nu m-am trezit vreodata sa vina o masina cu numere rosii sau alta masina decat cea specificata in aplicatie. Dimpotriva am patit pe cand inca era Clever Taxi, sa vina soferul de taxi cu alta masina decat cea de taxi. Spun ca masinile nu pot fi mai vechi decat cinci ani? Atunci ce cauta Logan-urile de generatie 1. Trebuie sa te uiti atent la pozele de la protest si in filmari si vezi destule masini care sunt de casat. Mergeti cu camera ascunsa prin aeroport si incercati sa luati un taxi si vedeti ce sume va cer. Dau dovada prin aceste ineptii ca sunt paraleli realitatii.
Raspunde

Dan

Acum 10 luni

„România este țara mea/Nu vrem multinaționale în ea” - vezi ca masina pe care o conduci e fabricata de straini. Chiar daca e dacie, firma e detinuta de francezi, combustibilul e importat si prelucrat de ceva straini. Sloganul tau a la iliescu arata necunoasterea situatiei.
Raspunde

Nume

Acum 10 luni

Plus ca Sibiul nu ar fi fost ceea ce este acum, considerand ca majoritatea firmelor din parcurile industriale sunt multinationale. Efectiv vorbesc fara sa gandeasca. Ala e nivelul, dar au pretentii.
Raspunde

R.

Acum 10 luni

Dar ce va opreste oameni dragi sa mergeti si voi la Bolt si Uber? Ani de zile v-am suportat in lipsa de alternative, acum ca sunt si au ceva standarde fata de loganul vostru, voi vreti sa dispara? Hai ca ma intorc la taxi daca platesc o suma rezonabila, nu ma prostiti la orice traseu, nu cobor mirosind a bradulet sau scrumiera, imi dati restul inapoi. Nu ma deranja nici loganul daca era intretinut, dar comportamentul vostru m-a facut sa renunt.
Raspunde

Bogdan

Acum 10 luni

Când mergea cu 300-400 de lei acasă cât declara la finanțe? Ia luați niște firme de taxi și vedeți cât câștigau în acte!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Xyz

Acum 10 luni

Aparatele de taxat sunt conectate direct la ANAF, asa ca nu poti incasa una si declara alta. ;)
Raspunde

Grigore

Acum 10 luni

Asta daca te taxează. Nu întotdeauna primești bonul.
Raspunde

Fghjj

Acum 10 luni

cand vor invata putina economie de piata si ce inseamna concurenta si isi vor alinia conditiile oferite in serviciile pe care le presteaza atunci vor incepe sa castige dinnou bani, pana atunci traiasca Bolt si Uber unde stii exact cat te costa o cursa, unde platesti direct prin aplicatie si cu cardul, unde primesti de fiecare data bon/factura, unde nu ti se spune ca este distanta prea mica de la aeroport pana in oras si masiniile sunt curate, moderne, fara miros de tigare si transpiratie,
Raspunde

Client

Acum 10 luni

Taximetristii stramba din nas cand te vad cu copii, in timp ce pe Bolt am intalnit soferi care tineau un paharut de bomboane, special pt copii. Detalii din astea fac toata diferenta. Mi se intampla des sa iau taxiul, dar din statie, si ma uit la sofer si masina. Dar comanda, mereu fac prin Bolt.
Raspunde

Un cititor

Acum 10 luni

Bomboane copiilor? Aia da cultură!
Raspunde

Eu

Acum 10 luni

Ghiciți cine sunt proprietarii din spate al taxiurilor. Vedem unii interpuși in fata iar in spate sunt alții mari de la instituțiile statului. Tocmai din cauza asta iau itp-ul cu așa mașini și nu au ontroale in trafic.....dar normal că nu vrea nimeni concurenta. Stat în stat e încă marea gandire. Domnilor taximetriști, daca nu va convine locul de munca schimbați-l că nu e obligatoriu. Munca nu e obligație ci doar facultativa.
Raspunde

Dragos

Acum 10 luni

Intr-adevăr, este plin Sibiul de masini înmatriculate in VL, OT, DJ, care fac transport alternativ…dar cred ca “afectati” in egala măsura sunt și șoferii de Bolt/Uber cu masini înmatriculate in Sibiu, nu numai taximetriștii. Nu am vazut însă vreun protest al acestora, probabil ca ei inteleg mai bine ce înseamnă piata liberă și piata concurențială. PS. Circul doar cu Uber/Bolt, însă încerc de fiecare data sa circul cu șoferi ale căror masini sunt înmatriculate in Sibiu ;)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 10 luni

Înseamnă că tu ești mai prost ca ăștia care protestează azi
Raspunde

Bobo

Acum 10 luni

In timp ce voi va strofocati la protest baietii de la Bolt fac bani.....hahahahaha. Mai curatati si voi gioarsele alea galbene, mai spalati-va si voi dimineata inainte de cursa si mai vedem. Deocamdata eu voi circula cu Bolt si Uber.
Raspunde

Gigi

Acum 10 luni

Tare mesajul dacofrenului-taximetrist cu Peugeot produs din piese făcute in zeci de multinaționale... el nu vrea multinationale in tara lui. Fă taximetrie pe Lăstun - singura mașină pur romănească, probabil ca nici aia 100%.
Raspunde

Gigi

Acum 10 luni

Taximetrist cu Mercedes... mă scuzați!
Raspunde

Xxx

Acum 10 luni

Am o intrebare pt taximetristi ca eu nu inteleg. Cu tot respectul pt munca lor! Deci daca eu vreau sa mi fac o firma de taxi si cumpar 50 de Loganuri si noi si sh...etc...vor manifesta si impotriva acestei noi firme de taxi cu masini si conditii ex ca la ei??? Daca da. ..e o mare prob si ei nu inteleg pe cr lume traiesc! Daca nu...la fel! Dar chiar as vrea sa mi raspunda unul...strict la intrebare! Si daca se poate pe un ton civilizat
Raspunde

Add

Acum 10 luni

Acum cativa ani imi venea si mie sa ies la protest din cauza masinilor voastre de taxi sub orice critica, cu soferi in maieu, mirosind a transpiratie si cu manele in difuzoare!!! Sorry, legea pietei nu se schimba ca vreti voi! Piata dicteaza! Ati auzit de cerere si oferta??? Traiasca uber si bolt!!
Raspunde

Eugen

Acum 10 luni

Nu as mai lua taxi nici pe gratis!!! Sub orice critica! Obraznici, impertinenti, vulgari, miros a transpiratie de la o posta de iti versi matele cand intri in masina lor veche dinainte de comunism! Ar trebui sanctionati si amendati pentru protestul ilegal, sa le suspende dreptul de a conduce! Pe banii mei eu imi aleg cu ce circul!!!
Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

200 de mașini galbene ,marcate cu "taxi" au defilat prin oraș, în coloană. Ok. Să zicem că în loc de 200 erau 500. Tot coloana, tot defilare, eventual îngreunare de trafic pe timpul și nervii altor concetățeni șoferi; ceea ce, în mod clar, nu va atrage nici o simpatie sau empatie. Nici față de meserie și nici față de protest. Cu sau fără lozinci ușor retardate pentru secolul 21, iată ce vă propun eu, dragi protestatari care ați ajuns la limită. 1. Încercați să stați "pe dreapta". Toți. Câteva zile sau o săptămână. Să vedem și să vedeți, își vor rupe sibienii cămașa în lacrimi că nu mai are cine să îi transporte pe cel mai scurt traseu și în siguranță din punctul A în punctul B ? Dacă se va dovedi că este așa, da , aveți dreptate să protestati și numai din simplul motiv că sunteți imperios necesari și de neînlocuit. Dacă se va dovedi că nu îi pasă nimănui, că viața merge înainte, e simplu; problema este la voi. Și nu se rezolvă nici cu defilări prin oraș în coloană, nici prin a cere să moară capra vecinului sau prin solicitarea de șezători cu primul ministru sau vreun ministru de pe la transporturi sau naiba unde. Când vine vorba de ilegal și neconstituțional e vorba de lege și de tribunal monserilor. Vă luați avocați, deschideți acțiune colectivă (uniți fiind, și firme și cei neafiliați firmelor) în instanță, câștigați procesul și dacă legea decide în favoarea voastră, se desfintează legal și fără răcnete și claxoane inutile tot ce vrea corazonul vostru. Până una-alta, nimănui nu-i pasă de protestul vostru pe simplul motiv că oamenii au vieți de trăit zilnic. Și le vor trăi și cu voi și fără voi. Iar dacă vouă va e greu, dacă trebuie făcut ceva în adevăratul sens al cuvântului, faceți acel ceva inteligent, cu cap, legal și fără să îi transformați în dușmani pe ceilalți participanți în trafic și potențialii clienți care, în tot timpul protestului de astăzi ( când nu ați fost disponibili) au apelat la alternativa pe care o huliți. Nu am nimic cu nimeni, nu țin cu nici una din tabere și da, am experiențe personale cât cuprinde, cu taximetriștii sibieni. Și bune și mai puțin bune. Va fac un sumar, în loc de concluzie. Lucrez în horeca, sun des la firme de taxi mai ales atunci când clienții străini mi-o cer și văd clienți plecând cu taxiul de la mine din locație. Aceeași clienți, ziua următoare sau când au nevoie de transport încă o dată, nu îmi mai solicită să chem un taxi și ii văd că se urcă in Uber sau Bolt . Pe care și le comandă singuri, scoțându-mă din schemă și pe mine și scoțându-vă din schemă și pe voi. CĂ AȘA VOR EI. CĂ AȘA ALEG EI. Întrebați-vă la modul sincer și serios de ce aleg să facă asta. Și când aveți un răspuns, acționați in consecință.
Raspunde

Marius

Acum 10 luni

Cei de la Uber și bolt au mașinile curate și nu put ca voi și dau drumul și la aerul condiționat nu merg cu geamurile deschise ca voi. Am luat un taxiu de la 942 mirosea a hoit in interior si șoferul era in șlapi si cu burta pe afara, toți zghertoi sunt pe taxi.
Raspunde

Claus

Acum 10 luni

Nu tin partea Bolt sau Uber,am mers de 2 ori cu ei,odata in afara tarii,insa m am lepadat de taxi...ca si altii miros,banchete patate,muzica de prost gust,nesigurantă,condus imprudent,ca sa ajung din punctul A in B trecem prin punctele CDEF aparatul tripland costul...dar cel mai mult este ca incercati sa jecmaniti omul,mai ales pe necajiti care vin cu trenul sau microbuzul,in special batrani,au si ei 50 lei in buzunar ,ii luati tot...Gata vremea birjei...birjari.
Raspunde

AMN114

Acum 10 luni

I-a prins reputația din urmă. Așa-i când îți bați joc de clienți ani de-a rândul, vine nota de plată:)
Raspunde

Mormolocul Albastru

Acum 10 luni

Adaptati'va vremurilor. Daca Uber si Bolt functioneaza, faceti si voi la fel! Adica: permiteti utilizatorilor sa plateasca cursa inainte din aplicatie, nu sa plateasca de 2 ori decat a r fi normalul, fiti mai civilizati, curati si lumea se va intoarce (si) spre voi!
Raspunde

Boștină Radu Marius

Acum 10 luni

O cursă cu Uber sau Bolt de la job până acasă mă costă 15 lei maxim 20 lei, aceeași cursă cu taxi mă costă 40 lei o mică mare diferență între U,B și voi stimați taximetriști. Pe urmă vin condițiile,: mașini curate , respect față de client, nu îmi urlă în urechi manele sau muzică bisericească, nu văd mașini pline de iconițe și cruci de zici că e biserica nu taxi vs mașini împuțite , șoferi fără o ținută decentă mirosind a transpirație , brânză și ceapă, manele la maxim. Așa că stimați taximetriști ori vă civilizați ori cum a spus cineva în alt comentariu, falimentare grabnică.
Raspunde

Magog

Acum 10 luni

de cand au aparut B&U in Sibiu, numai cu ele merg. Cand mananci salam de sibiu, nu te intorci sa mananci salam cu soia, la acelasi pret sau poate chiar mai mult.
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 10 luni

Mda, poti comanda taxi normal prin aplicatie (Star Taxi). Dar ce sa vezi .. sunt foarte putini inscrisi acolo. Si din cei putini, cred ca doar 1% accepta plata cu cardul .. hmmm .. sa fie si asta un motiv ? Pe de alta parte, sa fim corecti 100% .. la Uber am renuntat in urma a 3 gherle nasoale din partea soferilor, pe care ii banuiesc ca erau clasicii soferi de Taxi infiltrati, cu metehne cu tot. Iar acum Bolt mi-a facut niste figuri la rand: o data cu una care mi-a cerut sa anulez cursa ca nu-i mai porneste masina (clasica manevra, sa-mi ia banii). Si inca cateva care au acceptat cursele si apoi anulau. In UK uber si bolt sunt mult mai ieftini decat taxiurile .. dar asta pentru ca licenta de taxi acolo inseamna sa mentii un standard care e chiar lux in comparatie cu orice de la noi.
Raspunde

Agent 007

Acum 10 luni

Nu Iti ia nimeni bolt Sau Uber daca Nu se efectueaza cursa lasa vrajeala
Raspunde

AlisonBurgers

Acum 9 luni

Mi s-a intamplat personal, mi-am recuperat banii dupa ce am facut reclamatie la Uber. Asa ca lasa tu vrajeala, ca mirosi a tzepar.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 10 luni

Când ești prost nu ai de unde sa știi ca UBER si Bolt NU fac ride sharing ci taximetrie. Când ești prost nu ai de unde sa știi ca au lucrat ilegal ani de zile fără cele 12 acte autorizații itp metrologie fisa medicala atestate e.t.c cum au taxiurilor. Când ești prost nu realizezi că sunt interese străine, de oare nu avem aplicații românești ci doar upss cele conduse de evrei fac ce vor. Când ești prost nu știi ca transportul a fost dimensionat cu număr maxim de taxi, microbuze etc s au încheiat contracte de delegare de gestiune dar. .au băgat zeci de mii de ubere peste ei Când ești prost nu știi ca Uber sau Bolt nu au voie sa preia clienți din alte localități decât cea de autorizare EXACT ca la taxi. Si când ești prost mai faci și articole cu ghilimele sa dea bine la prostime.

Raspunde

Bl

Acum 10 luni

Așa-i...
Raspunde

Lasă gargara

Acum 9 luni

@Dan: Când ești prost vorbești ca tine.
Raspunde

Liviu

Acum 10 luni

Dacă două persoane cu două valize mari vor să meargă (de) la aeroport trebuie să ia două taxiuri pentru că taximetristul are juma'portbagajul ocupat de roata de rezerva iar pe bancheta din spate zice că n-are voie să pună bagaje. Uber și Bolt ar trebui taxate cu adevărat dar și taximetriștii de ar fii ok n-ar căra o roată de rezervă juma'de milion de chilometri de frică că o dată pe an pot avea pană.
Raspunde

Marele Fas

Acum 10 luni

Puteti sa protestati pana nu mai puteti. Eu unul voi circula cu Uber sau Bolt si voi evita in continuare taxiurile din Sibiu. Sa va intre bine in cap faptul ca oricat ati protesta, Uber si Bolt nu vor disparea! Sunt peste tot in lume si doar in Romania se pot gandi unii ca voi " ii pot scoate din schema". Va recomand sa va liniștiți, sa fiti mai educati si sa o lasati mai moale cu ura fata de olteni (in special valceni) caci nu da nimeni doi bani pe protestul vostru de 2 bani. Daca nu va convine, angajati-va in alta parte sau plimbati ursul. Desi nu cred ca v-ar convini nici asa, ati obosi prea tare si iar ati protesta!
Raspunde

Damian

Acum 10 luni

Sa se renunte la concurenta ar insemna sa revenim la comunism, iar la ora actuala traim in democratie, unde fiecare are dreptul sa aleaga cu ce masini umbla! Ar trebui desfiintate toate taxiurile datorita lipsei de igiena, chemati cei de la anpc sau dsp sa le aplice niste amenzi sa ii sature, iar clientii sa iasa in strada sa protesteze daca nu ii inchide!!!
Raspunde

Florinski

Acum 10 luni

Eu zic sa verificati spusele teximetristrilor frustrati fiindca mai multe de jumatate sunt minciuni.
Raspunde

Cititor

Acum 10 luni

Cele mai jegoase masini gasesti la taxi!! Soferi transpirati murdari,in maieu si șort

Raspunde

Cititor 2

Acum 9 luni

Adevărul doare . Taximetriștii din Sibiu sunt vai... Avem nevoie de Uber și Bolt . Mașinile lor sunt mizerabile , manele și mirosul de țigări la ordinea zilei . Mă bucur că avem Uber și Bolt în Sibiu și așa ar trebui să fie Intr-o societate democratică . La Aeroport taximetriștii sar pe pasageri și îi sufocă pur și simplu . În rest regulile de circulație nu sunt respectate . Parchează Taxiurile pe locul marcat pentru BUS în stația de BUS . Nu toți taximetriștii sunt vai de capul lor dar majoritatea lasă de dorit .

Raspunde

Kosmotrekker

Acum 9 luni

Bravo sibienilor care au comentat negativ lamentarile inutile ale galbejiților tepari. In capitala situatia este identică. Cobori la Gara de nord sau la Autogara Militari si dai de infecta faună de taximetristi cu fete de interlopi care isi asteapta prada inocenta. Ca bucurestean o spun clar : indivizii astia din paleolitic trebuie sa dispara urgent din viata noastra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus