Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

Știrile zilei: sentința fostului arhitect șef al Șelimbărului, dezbaterea din jurul Selgros, imagini de la construcția Hidrocentralei Sadu V

Știrile zilei: sentința fostului arhitect șef al Șelimbărului, dezbaterea din jurul Selgros, imagini de la construcția Hidrocentralei Sadu V

Cele mai importante știri ale zilei de miercuri, 5 iulie:

„Ție nu îți plac banii?”. Faptele din spatele celor trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru fostul arhitect șef al Șelimbărului. Sentința nu e definitivă

Potrivit faptelor descrise de procurorii sibieni și recunoscute ca atare de către Radu Horotan, acesta și-a dorit postul de arhitect șef al Șelimbărului dintr-un motiv simplu: să facă și el bani alături de dezvoltatorii imobiliari. Care, devenindu-i clienți, nu ar fi trebuit să își facă griji că nu oferă suficiente locuri de parcare, de exemplu, sau că au construit fără autorizație.

Selgros vrea să cedeze 668 mp de teren, pe care să finanțeze construcția unui sens giratoriu de patru benzi în zona Obor, pentru a putea construi un nou supermarket

Proiectantul proiectului a primit mai multe puncte de vedere, cele mai multe făcând referire la supra-aglomerarea circulației rutiere pe Calea Șurii Mari. Printre sesizări se regăsește cea a dezvoltatorului Prima Shopping Center, care reclamă o concurență neloială cu supermarketul Kaufland, aflat la mică distanță.

Stadionul Municipal Sibiu își deschide din nou porțile pentru toți sibienii

La Stadionul Municipal Sibiu se vor organiza zilele porților deschise. Sibienii care încă nu au văzut noua arenă a orașului, sunt invitați în acest sfârșit de săptămână să facă un tur al stadionului.

Soluție de decongestionare a traficului în zona industrială vest: strada Varșovia va intra în reabilitare

După ani de discuții, Primăria Sibiu anunță că ia „noi măsuri concrete pentru decongestionarea traficului în zona industrială vest”. Municipalitatea are în vedere începerea reabilitării străzii Varșovia.

Vechile sedii de partid din Sibiu: O farmacie, o sală de jocuri și o covrigărie. Singurii care fac bani sunt PSD-iștii

Sediile PSD, PD și PNL din anii 2000 s-au transformat în ritm cu orașul, astfel că acestea au fost transformate într-o sală de jocuri, o farmacie și o covrigărie, exact unele din cele mai multe unități nou-apărute în oraș, în ultimii ani.

VIDEO Imagini de la construcția Hidrocentralei Sadu V. Este primul baraj din beton arcuit din România

Imagini video cu lucrările de la construcția barajului de la Hidrocentrala Sadu V au fost postate pe pagina de Facebook Cineclic.

Paul Țiplic a dat Sibiului medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie: „Vreau să dedic aceste rezultate frumoase bunicii mele”

Participarea lui Paul Țiplic la Olimpiada Europeană de Geografie care s-a desfășurat anul acesta la Belgrad, Serbia, a fost o premieră pentru județul Sibiu.

Încă un colegiu din Sibiu va avea panouri solare pe acoperiș. 60 de milioane de lei investiți în modernizarea Colegiului „Andrei Șaguna”

Proiectele de eficientizare energetică a clădirilor în Sibiu se extind asupra majorității instituțiilor de învățământ. De data aceasta este vorba despre Colegiul „Andrei Șaguna”, pentru care Primăria Sibiu anunță că există finanțarea europeană asigurată. În total, la acest colegiu se prevăd investiții de peste 60 de milione de lei.

47 de lei pentru o ținută completă. Ce-ți poți cumpăra de la mall, la Sibiu, în perioada reducerilor

Am mers și noi la Promenada Mall ca să vedem ce găsim prin magazine și dacă reducerile sunt reale. Concluzia: o ținută compusă dintr-un tricou, o pereche de pantaloni scurți și încălțăminte o putem cumpăra cu 47 de lei: 13 lei tricoul, 23 de lei pantalonii și 11 lei încălțămintea.

Unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură barocă din zona de sud a Transilvaniei, în reabilitare: Pe lângă arhitectură, conține și multe capodopere

Parohia Armeano-Catolică Dumbrăveni anunță că a fost inițiat proiectul de consolidare, restaurare și punere în valoare a bisericii „Sfânta Elisabeta” din Dumbrăveni, județul Sibiu. 

Sibianul Mircea Pătru ocupă prima poziție în Campionatul Național de Karting după trei etape: „Ultima victorie i-am dedicat-o fratelui meu”

După doar trei etape a Campionatului Național de Karting, pilotul Mircea Marco Pătru, de la Clubul Sportiv Sibiu Racing Team este lider de campionat la clasa Junior Rotax cu un avans de 51 puncte față de locul II. 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2663

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus