Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Admiterea la ULBS 2023: Concurență de doi pe un loc la Socio-Umane și Drept pentru programele de licență

Admiterea la ULBS 2023: Concurență de doi pe un loc la Socio-Umane și Drept pentru programele de licență

Facultățile de Științe Socio-Umane, Drept și Științe Economice înregistrează cea mai mare concurență pentru locurile scoase la concurs pentru programele de licență în cadrul admiterii 2023 la ULBS. Doi studenți luptă pentru un loc la Socio-Umane, aproape aceiași concurență fiind și la Drept - 1,8. În timp ce la Științe Economice, unde înscrierea continuă pentru cei care optează pentru învățământ fără frecvență, concurența este în acest moment de 1,7.

Admiterea la ULBS pentru anul universitar 2023-2024 se apropie de sfârșit la majoritatea facultăților. Depunerea dosarelor mai continuă azi la Medicină, Științe și Științe Agricole. La celelalte facultăți înscrierea s-a încheiat; la unele urmează să aibă loc concursurile de admitere (Inginerie și Teologie), iar la altele - afișate rezultatele parțiale.

Chiar și așa, la această oră se pot face estimări cu privire la situația înscrierilor la ULBS din acest an. Conform datelor preliminare, se poate afirma că în acest an universitatea din Sibiu a primit un număr record de dosare la programele de licență și master - peste 7.000. Dintre acestea, peste 5.803 de dosare sunt pentru licență.

Doi pe un loc, la Socio-Umane

De departe, cea mai mare concurență este la Facultatea de Științe Socio-Umane. Aici înscrierea s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, iar azi urmează să fie afișate rezultatele parțiale. Adminsitrația universității a scos la concurs 777 de locuri, dar a primit 1.584 de dosare. Rezultă o medie de 2,03 pe un loc. Cine nu va fi de acord cu rezultatele parțiale, mâine va putea depune contestație.

Spre deosebire de anii precendeți, Ingineria este înlocuită de Facultatea de Drept. Aici ieri au fost afișate rezultatele parțiale, conform calendarului admiterii, iar numărul de dosare trimise pentru ciclul de licență a fost de 810 pentru cele 450 de locuri: o medie de 1,8 pentru un loc.

Urmează Facultatea de Științe Economice, unde înscrierile s-au terminat duminică, 16 iulie, dar continuă pentru cei care optează pentru învățământul fără frecvență saula distanță. Pentru 510 de locuri scoase la concurs au fost înregistrate 870 de dosare - o medie de 1,7 pe un loc. Mâine urmează să fie afișate rezultatele parțiale.

La Inginerie s-au trimis 760 de dosare pentru 735 de locuri. Aici pentru azi este programat concursul de admitere.

La facultățile de Teologie și Litere și Arte au fost înregistrate mai puține dosare decât locuri scoase la concurs, ceea ce înseamnă că pentru sesiunea din toamnă cei care n-au reușit să se înscrie acum sau vor dori să-și schimbe programul de studiu, vor pute opta pentru una dintre acestea. La Litere și Arte au fost scoase la concurs  353 de locuri și s-au trimis 344 de dosare; iar la Teologie - pentru 108 locuri au fost înregistrate 84 de dosare. Azi și mâine au loc concursurile, inclusiv interviurile pentru admiterea la Teologie.

Azi, ultima zi de înscriere la trei facultăți

Conform calendarului admiterii, astăzi și mâine sunt ultimele zile de înscriere pentru programele de licență la facultățile de Medicină și Științe Agricole. Până la ora publicării acestui articol, la Medicină s-au înscris 677 de tineri pentru 483 de locuri. Mâine e ultima zi de înscriere, iar joi – validarea dosarelor. Aici candidații vor avea și un concurs de admitere, planificat pentru duminică, 23 iulie (la limba română) și luni și marți, 24-25 iulie, pentru limba engleză.

La Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului s-au înscris până acum 142 de tineri pentru 209 de locuri. Pe 19 iulie vor fi afișate rezultatele parțiale.

În final, la Facultatea de Științe înscrierile continuă până în data de 21 iulie la specializările informatică, Matematică și Informatică, Educație Fizică și Sportivă și Sport și performanță motrică. Probele sportive se dau în 25 și 26 iulie. Până la ora publicării materialului s-au înscris 532 de absolvenți de liceu pentru 333 de locuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Candidat

Acum 9 luni

Minciuni.... La Socio-Umane se numără că de obicei dosarele, nu candidații . Mai terminați Sorine și Sorina cu propaganda ieftina și cu minciunile astea !! Știm citi și noi cifrele din platforma!
Raspunde

Mita

Acum 9 luni

Corect era sa dati numarul de "candidati unici" ... Aceia sunt candidatii care s-au inscris in mod real... Un candidat poate avea mai multe dosare depuse/inscrise la o anumita facultate (Socio Umane, de exemplu)... La aceasta facultate de Stiinte Socio Umane, unde voi spuneti ca sunt 1584 de candidati, sunt de fapt 957 (tot pe site-ul ULBS gasiti informatia)... Ati "grestit" doar cu 627 de candidati... Se numeste MANIPULARE sau PROSTIE... Dar poate sunt amandoua la un loc...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus