Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
25°C

Știrile zilei - 19 iulie. Sibiul rămâne fără singurul zbor spre capitală, evadare din caniculă în ștrandul primăriei, rezultatele admiterii în licee la Sibiu

Știrile zilei - 19 iulie. Sibiul rămâne fără singurul zbor spre capitală, evadare din caniculă în ștrandul primăriei, rezultatele admiterii în licee la Sibiu

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri de miercuri, 19 iulie.

Localitățile din județ unde trăiesc cei mai mulți romi, maghiari și germani. În Municipiul Sibiu doar 0,2% din populație s-a declarat de etnie romă

În Brădeni sunt cei mai mulți romi (34,13% din populație), În Alma sunt cei mai mulți etnici maghiari (20,9% din populație), iar în Merghindeal sunt cei mai mulți etnici germani (7,5% din populație). Acestea sunt datele parțiale transmise de Institutul Național de Statistică (INS), colectate în urma recensământului încheiat anul trecut.

Detalii aici. 

AirConnect renunță la cursa București-Sibiu

Compania aeriană AirConnect renunță la zborurile comerciale regulate de pe rutele București - Sibiu și București - Târgu Mureș, scrie portalul Boardingpass.com, făcând referire la datele din sistemul de rezervări.

Detalii aici.

Evadare din caniculă în ștrandul primăriei Sibiu: Detaliile care fac diferența

Deschis de un an de zile, complexul de agrement Lacul lui Binder - amenajat și administrat de Primăria Sibiu, este un concurent serios pentru ștrandurile private unde sibienii se pot răcori vara aceasta. Are spațiu generos, dotări moderne și pune în valoare un cartier izolat al Sibiului. În această dimineață reporterul Turnul Sfatului a testat serviciile și prețurile oferite sibienilor care vor să scape de caniculă.

Detalii aici.

Un bărbat s-a înecat într-un ștrand din Ocna Sibiului

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit miercuri după amiaza la un ștrand din Ocna Sibiului.

Detalii aici

Rezultatele admiterii în licee la Sibiu

Miercuri, au fost afișate și rezultatele admiterii în licee. Clasa unde s-a intrat cu mediile cele mai mari a fost cea de Mate-Info de la Lazăr, unde ultima medie de intrare a fost 9.57. La polul opus se află specializarea electronică automatizări, de la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș, unde ultima medie cu care s-a intrat cu 2.50.

Detalii aici.

Lista primelor 20 de specializări din Sibiu, ordonate după ultima medie de admitere

Primele 14 poziții din clasamentul specializărilor, ordonate după ultima medie de admitere aparțin colegiilor Lazăr, Goga și Brukenthal. Chiar în această ordine. Pe primul loc este specializarea Mate-Info, unde ultima medie de admitere a fost 9,57, urmează Științele Naturii – bilingv engleză de la Goga, iar pe poziția cinci, specializarea Mate-Info de la Brukenthal unde ultima medie de intrare este 9,38. În urma publicării rezultatelor ISJ Sibiu anunță că 77 de elevi din județ au rămas nerepartizați. Cea mai mare medie cu care un elev a rămas fără un loc în liceu este de 6,62.

Detalii aici.

Circulația în transportul public pe timp de caniculă în Sibiu: Temperatura în autobuze e de maxim 24 de grade

Aproape întreaga flotă de autobuze a societății de transport public din Sibiu Tursib a fost schimbată în ultimii ani, printre dotările de care dispun fiind menționate și sistemele de aer condiționat.

Detalii aici

Pictură murală pe clădirea școlii Charlotte Dietrich din Sibiu

O nouă pictură murală poate fi admirată începând de această săptămână la Sibiu. Este vorba despre clădirea școlii Charlotte Dietrich, care a prins viață printr-o pictură realizată de artistul sibian Claudiu Peța. Lucrarea are 128 de metri pătrați și face parte din proiectul RoWay-NorMania.

Detalii aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus