Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Primarul Astrid Fodor, despre cazul Dumbravă: ”Am sperat că este vorba de o greșeală, de o eroare fără voie”

Primarul Astrid Fodor, despre cazul Dumbravă: ”Am sperat că este vorba de o greșeală, de o eroare fără voie”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, s-a declarat surprinsă de admiterea vinovăției viceprimarului Alexandru Dumbravă într-un dosar în care era acuzat de fraudă cu fonduri europene.

”Este o situație regretabilă. Acest caz se referă la o perioadă în care domnul Alexandru Dumbravă nu deținea funcția de viceprimar al Sibiului, dar ocupa tot o funcție publică, care comportă o anumită conduită și o mare responsabilitate. Pentru mine, admiterea vinovăției de către domnul Dumbravă este o surpriză. Am sperat că este vorba de o greșeală, de o eroare fără voie, din neatenție,  pentru că știu câte documente se semnează într-un proiect finanțat din fonduri europene. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație care, chiar dacă nu implică Primăria Sibiu, atinge totuși imaginea instituției și a funcției publice în general”, a declarat Fodor pentru Turnul Sfatului.

Turcan: Dumbravă își va da demisia

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat miercuri că viceprimarul Alexandru Dumbravă va demisiona atât din funcție executivă din administrația locală, cât și din cea de consilier local.

”Am văzut comunicatul transmis de EPPO și am avut o discuție cu domnul Dumbravă. Mi-a transmis că va demisiona din funcțiile de consilier local și din cea de viceprimar. O va face atunci când se va întoarce din concediu”, a transmis Raluca Turcan.

Citește și: 

Cazul Dumbravă: nimeni nu comentează. Acuzațiile care i se aduc viceprimarului Sibiului

Acuzat că a comis o fraudă de aproape 35 de mii de euro, bani europeni

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro, a anunțat joi Parchetul European (EPPO), pe site-ul oficial.

Instituția a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar.

Citește și: 

USR Sibiu îi cere demisia viceprimarului Dumbravă: ”Viaţa noastră a fost iremediabil îngreunată de toţi cei care au furat banii publici şi banii europeni”

”Această fraudă cu subvenții a avut loc în legătură cu patru proiecte între martie și octombrie 2019, când inculpatul se afla în funcția sa anterioară de director și reprezentant al Casei Corpului Didactic Sibiu (CCD Sibiu). În această perioadă, inculpatul a folosit și a prezentat mai multe documente și declarații false și inexacte organismului intermediar pentru Programul Operațional "Capital Uman" al UE, supravegheat de Ministerul Educației Naționale din România, pentru a primi o finanțare totală de aproximativ 700 000 EUR (3 352 307 RON). Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanțare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34 500 EUR (164 373 RON)”, se precizează în comunicat.

În prezența avocatului său, Dumbravă a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat, a acceptat cadrul juridic pentru care a fost inițiată procedura penală și a fost de acord cu sancțiunile impuse.

”Acestea includ o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile”, anunță EPPO.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Vivi Dragan

Acum 9 luni

Vrem sa stim si noi daca e vreo legatura intre viceprimar si cel care este la Stadionul Municipal care se numeste tot Dumbrava.
Raspunde

Carcotel

Acum 9 luni

Tanti Cora si noi am sperat sa nu mai candidezi la al 2-lea mandat sau macar sa nu mai castigi alegerile, dar iata-te, in aceiasi pozitie in care ai prins radacini, in acelasi fotoliu de primar de care te-ai lipit prin "sudare". Deci lasa-ne cu sperantele tale si cu ce ai sperat. Chiar ne crezi pe toti imbecili si spalati pe creier asa cum sunt cei din cercul tau imediat de apropiati? Nu toti am facut scoala in marginime si averi ilicite bazate pe oierit, din pacate pentru tine, mai sunt si oameni care gandesc in satul "condus" exemplar de catre dumneata

Raspunde

Moromete

Acum 9 luni

Tot clanu de.PeNaLi ar trebui sa isi dea.demisia.
Raspunde

John doe

Acum 9 luni

Am sperat că este vorba de o greșeală, de o eroare fără voie = Am sperat sa nu-l prinda? ;)

Raspunde

Base

Acum 9 luni

Oare banii i a împărțiți cu cei care l au girat? Raluca Turcan, Daniela Cimpean, Adrian Bibu aceiași mociorla!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus