Vineri,
10.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Rectorul ULBS, despre admiterea din acest an: avem 46 de elevi olimpici, 257 de „români de pretutindeni” și peste 50 de studenți din afara UE

Rectorul ULBS, despre admiterea din acest an: avem 46 de elevi olimpici, 257 de „români de pretutindeni” și peste 50 de studenți din afara UE

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a atras un număr record de dosare de candidați la programele de licență și master la ediția de vară a admiterii pentru anul universitar 2023-2024 - peste 7.000. Acest lucru reprezintă o creștere cu peste 15% față de rezultatele admiterii de anul trecut. Rectorul universității crede că prezența ULBS în Alianța Forthem, precum și în Consorțiul Universitaria, dar și câștigarea unor proiecte internaționale de cercetare a făcut ca ULBS să fie mult mai vizibilă de data aceasta pentru absolvenții de licee. 

Sorin Radu, rectorul ULBS, a transmis un mesaj în care evidențiază primele concluzii după perioada admiterii din vara acestui an. Rezultatele din prima sesiune de admitere arată că au fost validate 7.396 de  dosare  de  candidați  la  programele de  licență  și master  ale  Universității  „Lucian  Blaga” din  Sibiu. „O  creștere  cu  peste  15  puncte procentuale  a  numărului  de  dosare  față  de anul  2022 reprezintă  un  indicator care ne confirmă încrederea tinerilor în oferta programelor de studii promovate de ULBS, aici incluzând atât programele de licență, cât și pe cele de master”, afirmă Radu.

„Și  cred  că  era  de  așteptat: intrarea Universității  „Lucian  Blaga”  din  Sibiu  în  Alianța Forthem, alături de alte opt universități europene, reprezintă o deschidere fără precedent pentru  studenții  și  cadrele  didactice  din  ULBS.  De  asemenea,  prezența  noastră  în Consorțiul Universitaria, facilitează un schimb de informații interuniversitar la un nivel care se refectă nu doar în contribuția academică, ci și în exemplele de bună practică privind creșterea calității vieții de student.

Mai  mult,  ultimii  ani  au  fost  definiți  de  câștigarea  unor  proiecte  internaționale  de cercetare, care au pus universitatea noastră pe harta academică internațională și care au permis studenților și doctoranzilor să fie parte din aceste echipe de cercetare interdisciplinare, chiar din timpul facultății. Confirmările faptului că suntem pe un drum ascendent,  nu  au  încetat  să  apară: suntem  prezenți  în  ranking-uri  internaționale  de prestigiu și acest fapt ne dă măsura eforturilor întreprinse de a crea cât mai multe oportunități academice pentru studenții noștri. În aceeași direcție strategică se integrează și parteneriatul semnat la începutul acestui an cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, privind acțiunile comune dedicate studenților. De asemenea, poziționarea ULBS ca partener în proiectele comunitare de anteprenoriat educațional, cum este recentul parteneriat încheiat cu Primăria Municipiului Sibiu și companii private, referitor la construirea unui campus dual, sau cel al Arenei Universitare, arată nivelul de preocupare în definirea, la standarde europene, a Sibiului Universitar, despre care vorbeam mai devreme.

În acest context doresc să le mulțumesc celor care au văzut în Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, o posibilă rampă de lansare pentru o viitoare carieră și care au luat în considerare tot ceea ce oferă universitatea noastră pentru dezvoltarea personală. Fie că vorbim despre programele Facultății de Medicină, care a încheiat de curând un acord de parteneriat cu UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj, fie că vorbim despre programele inovatoare ale  Facultății  de  Științe  Economice,  despre  oportunitățile  pe  piața  muncii  oferite  de Facultatea de Inginerie, încă din timpul perioadei de studiu, despre șansa de a lucra cu nume sonore ale vieții culturale românești la Facultatea de Litere și Arte, despre posibilitatea de a face aplicații practice la ferma didactică de la Rusciori, pentru studenții la ȘAIAPM, despre deschiderea către domenii moderne de studiu din zona umanistă, la Facultatea de Științe Socio-Umane sau despre ocazia de a lucra în laboratoare bine echipate și de a desăvârși performanțele fizice la baza de pregătire fizică a Facultății de Științe, despre șansa de a învăța în facultăți de tradiție, precum cea de Drept sau cea de Teologie, toate aceste argumente valorice au înclinat balanța în intenția celor care au venit în acesta sesiune de admitere înspre noi.

Perioada confirmărilor locurilor în universitatea noastră continuă, până pe 2 august, inclusiv. Rapoartele preliminare însă ne arată intenția de a studia la ULBS a 46 de elevi olimpici, a 257 de studenți din categoria „români de pretutindeni” și a peste 50 de studenți proveniți din spațiul non-UE, ceea ce înseamnă că avem o notorietate în creștere, atât pe segmentul de performanță în educație, cât și pe cel geografic” - se arată în mesajul rectorului ULBS.

În fnial, Sorin Radu a ținut să precizeze că în acest moment administrația universității se ocupă de spațiile de cazare, pentru ca tinerii să fie primiți „în condiții cât mai bune”. „La fel, foarte important, tot colegii mei lucrează pentru ca meniurile cantinei noastre studențești să fie cât mai gustoase și sănătoase pentru tinerii care aleg viața de student la ULBS. Și colegilor mei, implicați în procesul de admitere, cadre didactice și personal auxiliar, doresc să le mulțumesc pentru tot efortul susținut al acestor zile intense”, se mai arată în mesaj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai Tanase

Acum 9 luni

"... avem 46 de elevi olimpici..." Medalii acordate cu gramada dupa punctaj...
Raspunde

Rostogan

Acum 9 luni

@TS: era interesant sa cereti d-lui rector si sa prezentati o lista cu distinctiile olimpicilor care au intrat fara examen (ceva de genul materie - distinctie, evident fara numele olimpicilor).
Raspunde

Olimpuc

Acum 9 luni

Săracii olimpici... puteau alege orice in lumea asta! Și bieții de ei, din comoditate fi ignoranță au ales minunata universitate locala. Nu știu ce "studii" îi așteaptă! Ce profesori! Ce conducere , ce ditamai managerii are ULBS! Ce condiții! Ce dotări! High level! Totul la superlativ. Iar când auzim că toți profesorii lucrează încă de acum pentru meniul de la cantină, ce să mai zicem despre atâta implicare? E cea mai tare universitate ! Prima pe județ!
Raspunde

Olimpic

Acum 9 luni

Aveți o cenzură.... Tăiați tot ce nu le place unora. Cât vă dau consilierii d-lui cetățean de onoare de Mohu să publicați doar ce trebuie?
Raspunde

@@@

Acum 9 luni

Noa, aveti destui, aveti cu ce va lauda! Spor in ramura!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus