Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

La Muzeul ASTRA va fi implementat un nou sistem de ticketing. „E o normalitate în secolul al XXI-lea. Totul o să fie digital, pe modelul Castelului de la Bran”

La Muzeul ASTRA va fi implementat un nou sistem de ticketing. „E o normalitate în secolul al XXI-lea. Totul o să fie digital, pe modelul Castelului de la Bran”

Muzeul Național Astra din Sibiu își va moderniza sistemul de acces în muzeu, prin concesionarea serviciului de ticketing. Instituția a lansat o licitație pentru identificarea unui operator economic cu care să încheie contractul de concesiune pentru implementarea unui sistem integrat de ticketing care include vânzarea automatizată de bilete și abonamente, precum și un sistem de control-acces cu monitorizare a vizitatorilor. Va fi după modelul Castelului Bran, ne explică directorul Ciprian Ștefan.

În caietul de sarcini se menționează că, pe termen mediu și lung, se așteaptă ca prin concesiunea prestării și gestionării serviciilor de ticketing unui operator economic va fi eficientizat sistemul de încasări pentru diverse servicii și accesul în Muzeul în aer liber, în special în perioadele aglomerate de weekend, vacanțe, acțiuni culturale/evenimente speciale, „evitând orice nemulțumiri ale vizitatorilor sau situații tensionate, care totodată ar afecta imaginea Muzeului ASTRA, instituție de cultură de importanță națională”.

Astfel, vânzarea biletelor și abonamentelor de acces a vizitatorilor Muzeului ASTRA se va face online, prin platforma de vânzare online a muzeului, care va fi reluată și integrată în sistem de către concesionar sau prin asigurarea unei platforme de vânzare online superioară, mai performantă, care asigură o utilizare ușoară, intuitivă, accesibilă și pe mobil, precum și procesarea în siguranță a plăților, dar și suportul tehnic în vederea funcționării în bune condiții, instrumente de monitorizare, optimizarea pentru motoare de căutare, integrări multiple cu instrumentele de marketing.

„În primul rând, vom eficientiza astfel accesul publicului în muzeu; în același timp, securizăm intrările muzeului. Un sistem nou digital duce și la o eficientizare a activității resursei umane, adică n-o să mai am nevoie de șase oameni la poarta principală, la casierie, o să am nevoie de doi sau trei și pe restul pot să-i duc în alte sectoare. În același timp, evit eventualele fraude și în același timp accesul în Muzeu pentru persoanele care fentează. Pe lângă asta, este și o normalitate în secolul al XXI-lea să ai un sistem foarte eficient de acces în muzeu. Totul o să fie digital, cu plată, pe modelul Castelului de la Bran”, ne-a spus Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA. 

Pagina de achiziționare a biletelor pentru Castelul Bran

Acesta precizează că se așteaptă ca investiția să aducă o îmbunătățire a veniturilor în muzeu cu cel puțin 20%.

Serviciile de ticketing se vor presta în primă fază în două locații ale Muzeului ASTRA: Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava, cu patru puncte de acces, și la Casa Artelor din Piața Mică, cu un punct de acces. „Suplimentar, în baza unui act adițional la contractul de concesiune, în cazul în care Muzeul ASTRA va implementa un proiect destinat publicului vizitator la următoarea locație: Sibiu, str. Bastionului, nr. 6A: 1-3 puncte de acces, după caz”, scrie în caietul de sarcini.

Citește și: M-am plimbat prin „catacombele” Sibiului și sunt mai spectaculoase decât mă așteptam. Muzeul Astra le deschide anul acesta sibienilor și turiștilor

Conform detaliilor anunțului, licitația este programată pentru 28 mai. Ofertanții trebuie să demonstreze experiența anterioară în gestionarea serviciilor de ticketing. Printre cerințele specifice, ofertanții trebuie să demonstreze că au realizat servicii similare în ultimii trei ani, cu o valoare cumulată de minim 2.000.000 de lei fără TVA. Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a verifica aceste informații direct cu beneficiarii finali ai contractelor prezentate ca experiență similară.

Contractul de concesiune va avea o durată de 40 de luni de la data punerii în funcțiune a sistemului, care nu va depăși 90 de zile de la semnarea contractului de către administrația muzeului și operatorul economic desemnat câștigător în cadrul licitației.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2.746.813 lei, ceea ce reprezintă 10,75% din încasările pe care Muzeul estimează că le va avea în perioada derulării contractului de concesiune.

În prezent, accesul în Muzeul în aer liber se face prin achiziționarea unui bilet la casieria de la intrarea pe teritoriul instituției. Pe site-ul Muzeului ASTRA există o pagină dedicată tarifelor, cu un buton pentru cumpărarea de abonamente, dar care este indisponibil. Același lucru este și pe aplicația muzeului.

foto principală Muzeu Astra/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

12 comentarii

Mihai

Acum 1 săptămână

Dar oare niște bilete combinate sau un card turistic pt cei care vizitează Sibiul, nu ar fi o idee bună? Plătești o sumă și ți-o se oferă 2-3-…5 intrări la ce merită vizitat. Așa se practică la aia mai avansați!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 săptămână

cineva se bucura TARE de contractul asta!!! intrarea de pe Poplacii tot nu s-a facut...

Raspunde

D.M.

Acum 1 săptămână

alte judete/ consilii judetene (ce lucreaza in slujba cetateanului nu ca si CJ Sibiu) practica biletul unic ce permite vizitarea a 5 - 10 muzee cu un bilet, iar pretul e semnificativ mai mic decat o vizita la banditii de la Astra Sibiu ce si-au luat muzeul pentru ei si amicii ciumei galbene PeeNeeLee
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zzz

Acum 1 săptămână

care alte judete/Cjuri au muzee de sute de hectare? du-te la Valcea unde, cu un bilet, poti vedea 5-10 muzee a cate 50mp unde vezi niste oale
Raspunde

Kit

Acum 1 săptămână

Muzeul este deja o instituție politică penelista. Contractul va evita fraudele, dar va sătura clientela CJ. Ne vom plimba prin pădure și vom mirosi aburii mâncărurilor din muzeu. Apropos, concertele rock, specifice satului românesc, se aud mai bine din afara Muzeului.
Raspunde

Newman

Acum 1 săptămână

Sincer nu am inteles din acest articol cum pot plati intrarea in muzeu.Ce inseamna online: platesc anticipat de pe un dispozitiv de acasa? Vor fi automate de eliberare tichet acces la intrare muzeu? Se pare ca acest Stefan nu stie sa explice sau el nu a inteles.Ma asteptam ca beneficiul pentru vizitatori sa fie reducerea tarifului.Dar avand in vedere interpunerea unei firme de incasare intre muzeu si vizitator normal ca tariful se mareste.
Raspunde

Barosanu

Acum 1 săptămână

Din ce pricep eu, vizitatorii vor putea cumpăra online bilete, acestea vor conține un cod QR probabil, care va fi scanat la intrare. Se vor evita astfel cozile la casele de bilete și situațiile în care intră doi pe un bilet.
Raspunde

Lucian

Acum 1 săptămână

Dupa ce ca este destul de scump pt Sibieni acum il va scumpi iara pt ca fac investitii ce trebuiesc amortizate. Iefitiniti abonamentele pt familii si nu mai ingraditi accesul Sibienilor pt mariri de preturi. Rusine cu asemenea preturi la abonamente. Au fost 80 ron dupa 150 ron acum 300 ron , ce mai urmeaza???Rusineeee
Raspunde

Bogdan

Acum 1 săptămână

Până acum tot online am cumpărat bilet în ultimii ani de pe pagina lor. Nu înțeleg necesitatea acestui contract când ei aveau deja vânzare online funcțională.
Raspunde

D.M.

Acum 1 săptămână

Jud. Prahova, 28 de muzee bilet unic = 31,5 lei ! Jud. Brasov, 8 muzee bilet unic = 25 lei ! Maramures, toate muzeele, 5 zile valabilitate bilet unic = 25 lei Jud. Constanta, 3 muzee bilet unic = 30 lei ! Si lista poate continua. La Sibiu, cel mai mare jaf (PeeNeeLee) din tara, cel mai scump bilet emis de un muzeu aflat in Subordinea unui CJ - finantati tot din bani publici!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 săptămână

Aplicatia de plata vad ca merge. https://pay.muzeulastra.ro/bilete Ciudata licitatie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Claudiu

Acum 1 săptămână

E așa greu să aruncați o privire pe secțiunea tarife a paginii muzeului? 35 lei / persoana,respectiv 30 la grupul de 20 nu sună deloc a gaură în portofel 300 de lei este un abonament familial. Respectiv 150 de persoana sau 100 pentru studenți Reduceri la pensionari, tarife speciale pentru salariul minim, pentru persoane cu dizabilități s.a.m.d. Chiar nu vad unde sa fie motivul gâlcevii sau a indignării pe tema tarifelor. Parangheliile care se fac la limita kitschului sau intrarea promisă și nerealizată , da, sunt alte subiecte de discutat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus