Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
11°C

VIDEO Cum arăta o expoziție culinară în Sibiu, în 1956: purcel la tavă, pește în aspic, dulciuri și alte produse artistice comestibile

VIDEO Cum arăta o expoziție culinară în Sibiu, în 1956: purcel la tavă, pește în aspic, dulciuri și alte produse artistice comestibile

Un film de prezentare a unei expoziții culinare găzduită de municipiul Sibiu în anul 1956 a fost publicată pe pagina de Facebook Cineclic.

”Se pregătește un cadru adecvat pentru capodoperele culinare ale maeștrilor bucătari din Sibiu. ȘI iată-i pe maeștri în plină creație: purcel la tavă, pește în aspic, dulciuri și alte produse artistice comestibile”, anunță prezentatorii.

Cei care au urmărit imaginile au pus în contextul istoric cele prezentate.

”Grandomanie comunistă și clasa muncitoare murea de foame pe la cozi...”, comentează o persoană.

Citește și:

VIDEO Cum arăta Împăratul Romanilor, imediat după renovarea din 1965. ”Se doarme împărătește”

”În 1956 erau schingiuiți și mureau mii de oameni în închisorile comuniste. Propaganda a păcălit mereu pe cei mai oropsiți intelectual, să nu le zic direct…. Ei au fost puterea lor. Ei vor apărea în următoarele comentarii spunând cât de bine era pe vremea aia. Copiii și nepoții lor sunt cei care au votat în ultimii 30 ani PSD și mai nou ”haur””, comentează o altă persoană.

Citește și: 

VIDEO Acum 66 de ani Sibiul producea brânză cu cacao, lămâie și portocale. ”Toate mergeau la export în contul gazelor și al petrolului”

”Maeștrii învățaseră meseria în timpul regimului burghez. Și o făceau ca la carte. Nu învățase încă să fure la cantar, iar chiftelele nu le făceau din carne amestecată cu tifon. A trebuit să vină ciuma roșie, să învețe românul hoț, bețiv și puturos!”, a scris altcineva.

”Ce bogății aveau și noi ca fraierii ne băteam pe gheare de găină... Și acum ca și atunci, neghina moare de foame, boli, frig, etc...”, a mai scris o persoană.

Citește și:

Imagini din Scandia Sibiu, filmate în urmă cu 60 de ani. ”În afară de conserve, fabrica produce circa 70 de sortimente de alte preparate din carne”

FOTO Sibiul de altă dată: Margareta Pâslaru își face debutul în cinematografie la Sibiu

VIDEO Sibiul de altădată. Ceferistul Ioan Păcurar, cel care a făcut peste un milion de kilometri cu locomotiva

VIDEO Imagini de la construcția Hidrocentralei Sadu V. Este primul baraj din beton arcuit din România

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 2 luni

Poate pareau mai "rudimentare", dar gustul sigur era deosebit si fara chimicale!
Raspunde

@ @@@

Acum 2 luni

@@@ Bagi mana in foc ca nu erau chimicale? DDT a fost inventat in anii 40. In '56 nu te obliga nimeni sa pui pe eticheta E-urile si chimicalele folosite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus