Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Căsuța Pisicii: Patru prieteni din Sibiu au accesat fonduri europene de 60.000 de euro și au deschis o afacere pentru iubitorii de pisici

Căsuța Pisicii: Patru prieteni din Sibiu au accesat fonduri europene de 60.000 de euro și au deschis o afacere pentru iubitorii de pisici

Patru tineri uniți de iubirea pentru pisici, dar și de dorința de a crea pentru ele un spațiu în care să se simtă iubite și să aibă activitate au pus bazele unui proiect pe care l-au numit „Căsuța Pisicii”. Cu ajutorul fondurilor europene, Lorena Baca, Sebastian Ciuntu, Dragoș și Teodora Albu au reușit să creeze o gamă inedită de produse și accesorii de mobilier decorativ și funcțional de perete gândite pentru locuințele iubitorilor de pisici. Astfel, cu multă muncă și dăruire cei patru au deschis pe strada Viile Sibiului nr. 1 hala de producție „Căsuța Pisicii”.

Ideea proiectului a venit inițial din partea lui Dragoș și a Teodorei în urmă cu patru ani, atunci când au adoptat-o pe pisicuța lor, Puss. Treptat, proiectului li s-au alăturat  Lorena și Sebastian, și ei stăpânii unei pisicuțe la fel de iubitoare, Bujie.

„Totul a început când eu și soția ne-am mutat într-un apartament mic și am adoptat o pisică căreia am vrut să-i oferim mai mult decât cei 35 de metri pătrați pe care îi aveam. Era o pisică destul de emotivă și nu era foarte afectuoasă. Am văzut cumva că nu avea toate condițiile necesare pentru a duce o viață de pisică. Având un mic atelier de tâmplărie, ca un hobby, mi-a venit ideea să creez prima căsuță a pisicii, care a fost un „P”, în care ea putea să intre, putea să stea sus, să aibă un punct de observare, să aibă bârlog, să se poată cățăra, să aibă un refugiu.

Asta se întâmpla în urmă cu mai bine de patru ani când am gândit conceptul de căsuță de pisici care să fie în general prinsă pe perete. Era foarte greu într-un apartament mic și atunci aveam nevoie de un accesoriu care să nu ocupe nici spațiu. Comportamentul pisicii s-a schimbat foarte ușor. Veneau prieteni pe la noi, ea nu avea un spațiu al ei în care să se ascundă, iar fiind o pisică mai emotivă, mai retrasă, își dorea să aibă locul acesta”, a povestit Dragoș pentru Turnul Sfatului.

60.000 de euro – fonduri europene

De la idee la un business a fost doar un pas. Legătura de prietenie dintre cei patru, dar și ideile pe care le-au avut i-au făcut să-și dorească mai mult. Au accesat fonduri europene prin proiectul „SMART INNOBUSINESS - Sprijin pentru antreprenoriat și dezvoltare de afaceri inovative, cod proiect: POCU/829/6/13/140563” implementat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu la care Sebastian a avut acces fiind susținut de profesori, iar treptat visul lor a ajuns mai aproape de realitate.

„Noi ne-am împrietenit cu o altă pasiune, pasiunea pentru dube, pentru mecanică, am avut mai multe proiecte împreună așa că a venit și ideea de a accesa fonduri europene pentru a produce aceste produse”, a mai spus tânărul.

Ce surprize ne aduce Căsuța Pisicii

Ascunzătoarea, locul de odihnă, locul de joacă, tunelul, sisalul, toate se găsesc în „P”-ul pisicii, așa cum l-au numit cei patru prieteni.

Pe lângă Căsuța Pisicii, stăpânii blănoaselor pot achiziționa atât cățărătoare, cât și hamace.  Căsuțele sunt făcute din plăci MDF cu material textil, iută naturală și lemn de fag natural, iar hamacul are un material care adună părul de pisică. De asemenea, interiorul căsuței este confecționat  dintr-un burete cu același material ca al hamacului. Acesta poate fi  scos din căsuță, spălat, curățat, și  ajută foarte mult pisicile pe partea de periaj.

„Cățărătorul se poate combina cu căsuța, hamacul, care este un loc de odihnă și se poate pune la înălțimi. Avem și zgâriciul pisicii care este un sisal mic din iută naturală care poate fi montat pe podea sau pe perete.

Dorim să vindem cât mai mult pe site-ul propriu, pe căsuțapisicii.ro https://casutapisicii.ro/ și să aducem mai multe tipuri de produse. Ne bucură foarte mult că am ajuns într-un an de zile să ajungem de la o idee la un proiect pentru care am reușit să obținem finanțare”, concluzionează acesta.

Cei care vor să găsească mai multe detalii despre Căsuța Pisicii pot intra pe site-ul https://casutapisicii.ro/, dar și pe pagina de facebook Căsuța Pisicii. De asemenea, cine este interesat să afle mai multe poate participa, marți, 8 august la ora 15:30, pe strada Viile Sibiului nr. 1, la ziua porților deschise. Pentru a vă asigura în prealabil că mai sunt locuri disponibile puteți suna la numărul de telefon 0746 404 661.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

UnPSDist mandru

Acum 1 lună

Cum mama naibii au primit astia bani pt mate iar pentru afaceri serioase stai cu anii pana ii primesti?! Si 60k, restul fiind de pe carduri nu?
Raspunde

Stanciu

Acum 1 lună

Pentru ca n-au niciun interes Nemtii, Francezii, Olandezii, ... sa ne puna noua economia pe picioare ca sa le facem concurenta. Ne dau bani pentru nimicuri ca sa fim distrasi si multumiti. Cate un spital pe aici pe colo cand nu se mai poate fara ca sa nu ne revoltam. Ceva bani pentru infrastructura ca sa nu iesim in strada. Cand ai vazut bani europeni ca sa faci concurenta la Wolksvagen? :))
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 lună

Partial adevarat ceea ce spui dar acum serios...cu cine vrei sa faci concurenta la volkswagen?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 lună

Stau pisicile cu cracii sus in hamac...

Raspunde

Victoria

Acum 1 lună

Foarte fain, felicitări! Să faceți şi ceva gratis pentru cele care sunt pe străzi. În Grecia sunt peste tot.
Raspunde

AMN114

Acum 1 lună

60.000 de euro pentru niște plăci de lemn, frânghie și ceva scule... dinastea pot face și eu, fără a avea nevoie de nici 5000 euro. Măcar de ar fi investit în ceva linie industrială, să producă sute de bucăți pe zi. Dar nu, tot la 0 stoc și pe comandă (cu termen de producție de câteva zile, firește) rămânem. Ăștia care aprobă asemenea proiecte gogomane își bat joc de cetățenii plătitori de impozite și taxe, nu știu valoarea banului și n-au "muncit" altundeva decât la stat
Raspunde

Să moară mâța vecinului

Acum 1 lună

Păi și de ce nu faci și tu ?!
Raspunde

Leonard

Acum 3 săptămâni

Să moară mâța vecinului Vai de capul vostru Afacere cu mâțe Sunteți de minunea lumii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus