Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

„Degradare avansată” la viaductul Aciliu, pe A1. Expertiza CNAIR: au apărut noi degradări de la cutremurele din 2023, numărul fisurilor s-a dublat

„Degradare avansată” la viaductul Aciliu, pe A1. Expertiza CNAIR:  au apărut noi degradări de la cutremurele din 2023, numărul fisurilor s-a dublat

Viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, prezintă degradări semnificative și are nevoie de reparații, la 9 ani de la deschiderea circulației, inaugurarea „electorală” înainte de alegerile din noiembrie 2014, scrie sâmbătă economedia.ro

Concluzia expertizei tehnice realizată de CNAIR este că viaductul se află într-o stare avansată de degradare, că soluțiile tehnice de remediere propuse în 2022 fie nu au fost cele adecvate, fie nu au fost aplicate corespunzător. Expertiza mai arată faptul că au apărut noi degradări ca urmare a cutremurelor din februarie 2023. De asemenea, s-a dublat numărul de fisuri, iar cele vechi se extind. 

Pentru reparațiile viaductului, CNAIR a scos la licitație un contract pentru avizarea reparațiilor: „Elaborare Documentatie de Avizare a Lucrarilor de Interventii pentru “Viaduct Aciliu, km 62+475 – km 63+485, situat pe Autostrada Orastie – Sibiu, LOT 3””.

Citește și Compania Neputinței: fisura de 300 de metri nu există, de fapt. Autostrada a început să crape la viaduct | Foto și video

CNADNR: italienii au lucrat foarte prost pe autostrada din Sibiu. Peste 300 de neconformitati. Dar si-au primit banii

Ce-am văzut pe autostrada redeschisă între Săliște și Cunța | Video și foto

Viaductul autostrăzii de la Aciliu are nevoie de intervenții: “a fost distrus complet sistemul de evacuare a apelor“

CNADNR angajeaza un expert care sa verifice trainicia celui mai lung viaduct de autostrada. Cel de la Aciliu

Caietul de sarcini al licitației: 

 

Viaductul de la Aciliu pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Sibiu – Orăștie are o lungime de 1.010 metri și este construit la peste 70 de metri (înălțimea pilelor).

Lotul 3 care include și acest viaduct a fost inaugurat de fostul premier Victor Ponta (candidat la prezidențiale) cu doar câteva zile înainte de turul II, iar la puțin timp de la inaugurarea electorală, secțiunea de 22 km Săliște – Cunța a fost închisă cu demolarea și reconstruirea unui segment de aproximativ 300 metri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Kokos

Acum 1 lună

Romania lucrului bine facut! Autostrada facuta cu hei-rupul , ca sa poata pontache sa taie panglica inainte de alegeri ! Si nici nu i-a ajutat cu nimic!
Raspunde

Bambolero

Acum 1 lună

Lucrul ăsta e făcut de Ponta și Rus, să fie gata până la alegeri, putler ipocrit
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Si eu ce-am zis , inteligentule asimptomatic?

Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 lună

Sa degradat de la cele 200 de cutremure de 8 pe scara Richter ?
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

cum sa ai un asemenea viaduct f.degradat dupa 9 ani?????....iar justiția funcționează impecabil ( cand e de luat pensii speciale )....cei ce au receptionat pt ca cei ce au executat sa isi ia banii nu ar mai trebuii sa vada lumina zilei prea curând.. or fii aceasi judecatori care au decis ca uciderea prin tortura pe vremea lu Ceasca e ok. merita prescriptia
Raspunde

Podariul nedumerit

Acum 1 lună

La un pasaj nou (cca 9 ani vechime) s-,a găsit "o degradare avansată" o denumire tehnică nouă, ca o metaforă poetica de unde rezultă că expertul de poduri este poet și nu inginer. De, numai un poet poate spune în versuri fără rima că au apărut fisuri noi in urma marilor cutremure din 2023 (care nu au depășit 4 grade pe Richter) iar viaductul a fost proiectat mai mult că sigur greșit pentru a un cutremur de 0 grade pe scara Richter ! Cât despre coroziunea betonului se pare că expertul este și un metalist adică fan Metallica!
Raspunde

Sellers

Acum 1 lună

viaductul este o tragedie care in timp devine comedie ... italienii macaronari care au confectionat macaroana viaduct au stiut ca receptia lucrarii lor nu poate fi facuta decat de niste experti romani care nu au habar in asemenea nasteri constructive si oricum solul si zona nu sunt pentru asemenea produse ingineresti ... in zona saliste - apold , terenul de zeci de ani are tot felul de deformari si malformatii , practic este in miscare liniar-armonica cu oscilatii onduloscopice spre defavoarea poporului mioritic roman care nu are alta solutie decat sa umple macaroana viaduct cu .... dulceturi traditionale .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus