Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Administratorul firmei care va extinde sistemul Sibiu Bike City: Ajungem în Zona Industrială pentru că am avut multe cereri. Stația de la stadion, de departe cea mai folosită

Administratorul firmei care va extinde sistemul Sibiu Bike City: Ajungem în Zona Industrială pentru că am avut multe cereri. Stația de la stadion, de departe cea mai folosită

Primăria Sibiu a anunțat deja că sistemul Sibiu Bike City se va extinde până la finalul anului cu opt stații noi și o sută de biciclete. Marian Istrate, administratorul firmei câștigătoare a licitației - Sustainable Urban Mobility Solutions din București, a declarat pentru Turnul Sfatului că bicicletele de închiriat vor ajunge și în Zona Industrială Vest, existând atât solicitări pentru acest pas cât și cifre care să justifice demersul.

”Noi am semnat contractul la 1 septembrie și avem termen până la finalul anului să montăm noile echipamente. Am plasat deja comanda și am prioritizat producția la furnizorul din Canada. Vom amplasa opt stații noi de închiriere cu o sută de biciclete noi. Sunt același model ca și cele existente deja. Noile stații vor fi atât în zona centrală a Sibiului cât și în Zona Industrială Vest”, a precizat Marian Istrate.

Oficialul firmei câștigătoare a dat un exemplu care arată interesul crescut al sibienilor pentru a merge la serviciu cu bicicleta.

”Există multe cereri pentru Zona Industrială Vest, se pare că sunt mulți navetiști care vor să folosească bicicleta atunci când merg la lucru, mai ales când traficul devine aglomerat pe Șoseaua Alba Iulia. Noi am observat această tendință și când s-a închis temporar podul peste Cibin, am înregistrat o creștere semnificativă a închirierilor de biciclete atât la stațiile de la capetele podului cât și în vecinătate, pe Maramureșului”, a declarat Marian Istrate.

O extindere va exista și la stația de la stadion, care este, conform cifrelor ”cea mai folosită din Sibiu”. Majoritatea închiriază bicicletele pentru a se plimba prin Parcul Sub Arini sau pentru a merge spre Zoo, ori Pădurea Dumbrava cu Muzeul în aer liber.

Administratorul Sustainable Urban Mobility Solutions mai spune că trendul folosirii bicicletelor de închiriat în Sibiu este clar unul ascendent. Dacă anul trecut s-au consemnat peste 60.000 de închirieri, având în vedere că sistemul a fost pus în funcțiune la 1 mai, anul acesta deja se apropie de 50.000 de utilizări și mai sunt câteva luni cu vreme bună.

Important de precizat că opt stații noi sunt eficiente energetic prin panourile solare care le vor asigura necesarul de curent pentru funcționare. De la acest terminal utilizatorii pot închiria biciclete cu ajutorul unui card bancar, pot afla informații despre abonamentul pe care îl dețin și pot afla codul pentru deblocarea unei biciclete, după ce efectuează plata.

De asemenea, pentru cei care nu au mai închiriat biciclete Sibiu Bike City, pe terminal se găsesc instrucțiuni pentru închiriere și utilizarea corectă, date de contact pentru echipa care administrează sistemul, precum și  o hartă interactivă cu trasee si poziționarea tuturor stațiilor Sibiu Bike City.

În urma extinderii proiectului Sibiul va ajunge al 640 de biciclete disponibile de închiriat. Reamintim că la finalul lunii aprilie 2022, Primăria Sibiu a deschis sistemul Sibiu Bike City format din 49 de stații de închiriere amplasate în 44 de locații, dotate cu 540 de biciclete și 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități, împreună cu un program informatic care să gestioneze digital funcționarea sistemului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Contra

Acum 2 săptămâni

Aiureli! Altele ar trebui sa ne preocupe!
Raspunde

Zzz

Acum 1 săptămână

nu exista pista in zona indjustriala. strazi noi facute de la zero, fara piste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus