Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Centura de Sud a Sibiului: 4,26 milioane de lei pentru Studiul de Fezabilitate. CJ anunță că a obținut banii din POIM

Centura de Sud a Sibiului: 4,26 milioane de lei pentru Studiul de Fezabilitate. CJ anunță că a obținut banii din POIM

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu anunță că Studiul de Fezabilitate pentru Varianta ocolitoare Sibiu Sud (VOSS) va fi realizat pe bani europeni, prin programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020. 

„Aproximativ 4,26 milioane lei este suma pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice aferente construirii Variantei Ocolitoare Sibiu Sud (VOSS),” transmite sursa citată printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului. 

Contractul de finanțare având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, a fost semnat între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Sibiu, în baza unui Acord de parteneriat pe care administrația județeană îl are încheiat, încă din 2020, cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Citește și Varianta finală a traseului pentru centura ocolitoare sud este pe lângă pădure

Cele 4,26 milioane lei provin din fondurile nerambursabilele pe care Uniunea Europeană le acordă României prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020. 

Finanțarea va asigura continuarea demersurilor de obținere a fondurilor nerambursabile privind construirea VOSS, soluție menită să decongestioneze traficul din municipiul Sibiu, dar și să asigure o deplasare fluentă între localitățile din vecinătatea acestuia, precizează autoritățile județene. 

În luna iulie a acestui an, Consiliul Județean Sibiu și CNAIR au încheiat un nou Acord de colaborare prin care părțile se angajează să realizeze atât Proiectul Tehnic, cât și lucrările de construire a VOSS, prin Programul de Transport 2021-2027, prin care Uniunea Europeană acordă fonduri nerambursabile destinate dezvoltării infrastructurii de transport.

Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția promovată de Consiliul Județean Sibiu este estimată la 2,3 miliarde lei, va avea 21,34 km și va fi amplasată pe teritoriul a 7 localități: Șelimbăr, Cisnădie, Sibiu, Rășinari, Poplaca, Cristian și Șura Mică.

Citește și  Varianta ocolitoare sud Sibiu, ultima dezbatere: niciun ales nu s-a deranjat să participe. „Furați pământurile! Rușine!”

Varianta Ocolitoare Sud Sibiu - dezbaterea 1. Proiectant: „E inelul mic al Sibiului”. Sibian: Dacă cele două sensuri de circulație nu sunt separate, atunci „Hasta la vista!”

Varianta Ocolitoare Sud Sibiu - dezbaterea 2. Primar: „Trebuie să ții cu oamenii, nu cu drumul”. CJ: „E o investiție, nu o bătaie de joc”

Varianta Ocolitoare Sud Sibiu - dezbaterea 3: Scurtă, dar intensă. ”Cum puteți să gândiți că în 2023 nu este necesară o centură?”

Varianta Ocolitoare – Dezbaterea 4: Circ la Rășinari. Amenințări cu toporul, blesteme până la a treia generație, fluierături ca la oi și Poliția la ușă

Varianta Ocolitoare Sud – Dezbaterea 5: Discuții civilizate la Cisnădie, întrebări aplicate. ”Nu cred că așteaptă cineva centura mai mult decât Cisnădia”

Varianta Ocolitoare – Dezbaterea 6, la Șelimbăr: ”Am aflat din presă că-mi trece autostrada prin casă!”. Reacția primarului: ”Mâine mă duc să discut toate problemele voastre”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Carina O.

Acum 1 lună

Sper sa se faca. Stau in zona Ciresica si este cumplit din cauza celor din Cisnadie si Arhitectilor.
Raspunde

No Name

Acum 1 lună

Si ce crezi ca va rezolva? Se vor muta cumva scolile, magazinele si firmele pe centura? Chiar daca unii lucreaza in parcul industrial de vest tot vor intra in oras pentru treburile zilnice!
Raspunde

Asdfdfasas

Acum 1 lună

daca o faceau cumva mai prin oras sa ajute intradevar la decongestionarea orasului avea o logica si o utilitate dar asa nu are nici una...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus