Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

Câteva știri de la Sibiu: Noua bază sportivă este aproape de inaugurare, propunere pentru construirea de parcări pentru biciclete la Șelimbăr, tot mai puțini călători pe Aeroportul Sibiu și CJ Sibiu a pierdut investiții de o sută de milioane de euro.

Complexul de terenuri de sport din zona Pieței Obor, lângă noul skatepark, se apropie de inaugurare. Contractul, în valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost atribuit de Primăria Sibiu unei firme din Târgu Mureș, reprezentanții acesteia precizând că săptămâna viitoare noua bază sportivă a Sibiului va fi predată beneficiarului. Multe fotografii și un video din această dimineață vedeți aici.

Cele mai recente date statistice arată o scădere masivă a traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu în luna septembrie, în condițiile în care traficul general pe aeroporturile din România a crescut luna trecută. Situația este îngrijorătoare.

Echipa de baschet masculin CSU Sibiu a pierdut miercuri, pe teren propriu, primul meci din grupa B a FIBA Europe Cup, în compania formaţiei scoţiene Caledonia Gladiators.

Joi, 19 octombrie, taximetriști sibieni din toate companiile de profil locale vor protesta printr-un marș al mașinilor, pe un traseu prestabilit, pentru a-și striga din nou nemulțumirile. Aceștia spun că au trecut patru luni de la precedentul protest și nicio autoritate nu i-a băgat în seamă. Protestul este organizat de Aripa18, alături de asociațiile de taxi din țară și va avea loc, simultan, în mai multe orașe din România.

„Prim ajutor în școli”, proiectul Crucii Roșii, filiala Sibiu, a fost demarat cu succes. În cadrul acestui proiect, care este finanțat de Consiliul Local Sibiu, sunt inițiați în acordarea primului ajutor aproape 200 de cadre didactice și personal nedidactic din toate unitățile de învățământ din municipiul Sibiu. Până la sfârșitul lunii martie vor fi 14 grupe, plus o grupă care nu face parte din proiect, dar a fost finanțată de doi elevi de la Lazăr care și-au donat bursele.

Un consilier local din comuna Șelimbăr anunță că depus un proiect de hotărâre pentru construirea de garaje pentru biciclete în zonele de blocuri. Ce presupune acesta, aflați aici.

Conducerea Consiliului Județean Sibiu a inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită majorității aleșilor să permită amânarea achiziției a peste 237.000 de recipiente pentru deșeuri pentru anul viitor. Cu alte cuvinte, a devenit oficial faptul că în județ nu va mai ajunge niciun cent din cele peste 100 de milioane de euro pe care CJ Sibiu s-a angajat acum mai bine de patru ani să le investească până la finele acestui an.

Jurnalistul Cosmin Savu de la „România, te iubesc!” se va afla sâmbătă, 21 octombrie, la Sibiu pentru una dintre proiecțiile Astra Film. Cosmin Savu s-a născut în Avrig și a studiat în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

O societate din Bacău, Rutier Conex XXI SRL va realiza documentația premergătoare lucrărilor de modernizare a zonei dintre Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă, de pe Transfăgărășan, anunță directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus