Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

„Se va pune accent pe revigorarea cadrului natural.” 45,9 milioane lei pentru tronsoanele II și III din pista de biciclete de pe malul Cibinului

„Se va pune accent pe revigorarea cadrului natural.” 45,9 milioane lei pentru tronsoanele II și III din pista de biciclete de pe malul Cibinului

Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați săptămâna viitoare să voteze indicatorii tehnico-economici pentru realizarea tronsoanelor II și III din pista de biciclete, cei 3,6 km existenți fiind prelunginți, de o parte și de alta, cu încă 3,1.

„Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde în amonte și în aval de cele existente, date în folosință anul acesta. Firma specializată, angajată de Primăria Sibiu să realizeze studiul de fezabilitate, a finalizat această documentație, iar primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investiției,” transmit sâmbătă reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comunicat de presă. 

Citește și Peste zece milioane de euro: cum au gândit cei din Primărie continuarea amenajării malurilor Cibinului pe încă 5,1 km

Prin acest nou proiect dedicat mobilității sustenabile se vor crea încă 3,1 km de piste pentru biciclete pe malurile Cibinului astfel: 

- Pe tronsonul dintre podul peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului și calea ferată/șoseaua Alba Iulia (1,4 km). Pe lângă pista pentru biciclete, pe acest tronson se vor realiza și 2 pasarele ciclopietonale. 

- Pe tronsonul dintre șoseaua de centură a Sibiului și str. Podului (1,7 km). 

Citește și A fost inaugurată pista de pe malurile Cibinului. De la „cel mai spectaculos proiect pentru biciclete”, la plasticul reciclat care a înlocuit betoanele

„„În acest mod, cei 3,6 km de piste deja create pe malurile Cibinului vor fi continuate, prelungindu-se astfel acest culoar pentru deplasarea sigură cu bicicleta. La fel ca în cazul primului proiect de amenajare a malurilor, lucrările vor include stabilizarea malului și reamenajarea acestuia, fiind complexe și având un grad de dificultate crescut. Și în acest caz se va pune accent pe revigorarea cadrului natural prin amenajarea zonelor verzi cu iarbă, plante și arbori. De asemenea, se va monta mobilier urban, iluminat public, hot spot-uri WiFi și sisteme de supraveghere video pentru siguranță și descurajarea actelor de vandalism,” precizează sursa citată.

Citește și Primul accident pe noua pista de biciclete a Sibiului, la Podul de Piatră. Urban Bike a atenționat asupra pericolului încă de la inaugurare

Valoarea estimată a investiției este de 45,9 milioane lei. Următorul pas va fi realizarea proiectului tehnic, iar ulterior proiectul se va depune pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în cadrul Programului Regional Centru 2021-2027. 

foto principală Primăria Sibiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Carcotel

Acum 1 lună

Mi se pare mie sau pretul estimativ per kilometru din aceasta presupusa extindere se duce pe la vreo 14 milioane de lei?
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

@Carcotel: Desigur, ar putea da doar cu mătura pe pământ și nu ar mai costa nimic.
Raspunde

Valjan

Acum 1 lună

Desigur ca se poate si cu matura dar ca sa furi trebuie sa faci pretul cat mai mare ...daca km de autostrada in campie in RO costa 22,2 milioane lei ( aprox 4,5 mil euro), de ce sa nu coste un rahat de pista de bicicleta 14 milioane de lei ( 2,82 mil euro)... e chiar de bun simt dupa mintea ta si a luiFODOR nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus