Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Începe construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș. S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul dintre Arpașul de Jos și Sâmbăta de Sus

Începe construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș. S-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul dintre Arpașul de Jos și Sâmbăta de Sus

Constructorul turc Makyol a fost notificat cu privire la data de începere a proiectării în cadrul contractului pentru lotul 3 (17,61 km) al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș (A13). Acesta este primul ordin de începere, pe contracte de proiectare și execuție, emis pentru Autostrada A13 Sibiu - Brașov – Bacău, anunță Economica.net.

„În data de 4 octombrie 2023, supervizorul a notificat antreprenorul cu privire la data de începere a proiectării, începând cu data de 16 otombrie 2023”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citește și: 

Ironia istoriei: Acum aproape 600 de ani turcii foloseau drumul să jefuiască Transilvania. Astăzi, primesc 4,8 miliarde de lei să-l construiască. Banii îi dau europenii

Contractul semnat în vară cu firma din Turcia prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Mai exact, primul contract de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost semnat pe 16 august cu constructorul Makyol și vizează tronsonul 3, cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbata de Sus (DJ 105B). Valoarea contractului este de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA.

Citește și: 

Supervizarea lucrărilor de pe  3 din cele 4 tronsoane din Autostrada Sibiu – Făgăraș ajunge la peste 160 de milioane de lei fără TVA. ”Nu e mult, dacă acoperă și perioada de garanție”

Pe acest tronson, sunt prevăzute pentru construcție 27 de structuri, printre care și un pod cu complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 820 de metri.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Același constructor turc a fost desemnat câștigător și pentru toate celelalte trei tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13).

Citește și:

https://www.turnulsfatului.ro/2023/09/13/4-000-de-proprietati-din-judet-vor-fi-expropriate-pentru-a-face-loc-autostrazii-sibiu-fagaras-intr-un-an-nu-s-au-desemnat-castigatorii-loturilor-1-si-2-205610

Despăgubiri de la 80 de bani pe metrul pătrat. Sibienii, nemulțumiți de exproprierile de pe Autostrada Sibiu – Făgăraș. Primarul din Boița: Noi suntem cei mai supărați, pe la noi trec trei loturi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus