Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Plecată în SUA, Raluca Turcan spune că „marile studiouri americane” sunt interesate să (re)vină în România

Plecată în SUA, Raluca Turcan spune că „marile studiouri americane” sunt interesate să (re)vină în România

Aflată într-o vizită în SUA de la finele săptămânii trecute, Raluca Turcan, ministrul Culturii, spune că marile studiouri americane sunt interesate să revină în România.

„Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania, valoarea profesioniştilor din ţara noastră fiind bine-cunoscută peste ocean", a scris Turcan, sâmbătă, pe Facebook, după ce s-a întâlnit la Washington cu Charles H. Rivkin, Preşedinte şi CEO al Motion Pictures Association (MPA), care reuneşte cele mai mari studiouri de film, respectiv Walt Disney Studios Motion Pictures, Netflix Studios, LLC, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Entertainment Inc., Universal City Studios LLC, şi Warner Bros. Entertainment Inc.

Ministrul Culturii arată că l-a asigurat pe reprezentantul MPA de angajamentul său şi al Guvernului României în repornirea schemei de sprijin pentru producţia de opere audiovizuale în Romania.

"Săptămâna viitoare, Ministerul Culturii, prin Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, va deconta primele plăţi, pentru proiecte care aşteaptă, de peste trei ani, ca statul român să-şi onoreze obligaţiile. La începutul anului următor, vom continua soluţionarea şi decontarea proiectelor restante, în paralel cu deschiderea unui nou apel de proiecte, într-o formă revizuită, care să crească competitivitatea Romaniei pe piaţa europeană a locaţiilor de filmare", a mai scris Raluca Turcan.

Foto: Facebook / Raluca Turcan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Nemo

Acum 4 luni

Haoleu, duamna (sic!) ce look de filme de radiologie aveti! Cate buzunare v-ati facut la haine, vreti sa ne transmiteti ceva legat de ele? Cash sau card? Pana vin studiourile Netflix in Romania, se pare ca suntem campioni la videochat... Turnul Sfatului, va rog nu cenzurati comentariul...am facut print screen.
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Tot Rusia este inebunita de filmele lui Bill Clinton si Colin Powell.
Raspunde

Globe trotter

Acum 4 luni

Klaus in Dubai, Raluca in America, noi plătim taxe și impozite mărite ca nu ajung banii!!! Românie colt de rai…
Raspunde

Marean pateu dior

Acum 4 luni

Ooo, ai lipsit tu de 1 dec la poze ? Pai ai ratat sansa de a ti expune tinuteleee? Vizita ptr ce , scopul si durata? Te ai dus sa ti asiguri un loc ceva ? Inseamna ca a fost ft important dc nu ai stat la defilare ! Deblochezi plati ? Pai voi sponsorizati productiile straine retin nu ? Hai cu detalii sa stim si noi pe ce dam banii ! Asa e corect ! Si de bun simt !marile studiouri , zau
Raspunde

Contra

Acum 4 luni

Iar vedeta va fi Dna Turcan ..
Raspunde

Pe Ne L e

Acum 4 luni

Sibiul e victima Organizatiei judetenea a pnlului. Efectele vor dura zeci de ani. Pun in functii oameni ce vor strica ptr 10-20 ani. In loc sa priviti spre viitor cu un nivel inal de pregatire, defilati cu cvuri cu liceee si facultati la norma, cu facultati la 35-40 ani, servicii la Stat la 35 -40 de ani. Si sunt in numiti in domenii sensibile pentru societate si primarii . Nu stiu ce va spun "consilierii" cand veniti prin Sibiu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus