Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Un inginer sibian oferă meditații gratuite la mate pentru 100 de elevi de-a XII-a cu note sub 5. „Vreau să-i aduc pe toți la nota 9+ în BAC, indiferent de profil”

Un inginer sibian oferă meditații gratuite la mate pentru 100 de elevi de-a XII-a cu note sub 5. „Vreau să-i aduc pe toți la nota 9+ în BAC, indiferent de profil”

Mihai Claudiu Suciu este un tânăr iubitor de matematică, arhitect software de meserie, care de 17 ani predă cursuri gratuite de matematică elevilor ce se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. În ultimii cinci ani face acest lucru și online ceea ce i-a lărgit foarte mult aria de meditații. Potrivit lui, în ultimii ani a meditat peste 40.000 de elevi și este apreciat pentru pasiunea cu care predă și pentru metodele prin care îi atrage pe elevi în lumea matematicii și-i face să o înțeleagă. Anul acesta vine cu o nouă provocare: 100 de elevi asumați, cu note sub 5 la matematică, pe care să-i aducă la un nivel de 9 plus până vor păși în sala de examen.

„Am pornit un program nebun: să iau 100 de elevi de sub nota 5 și să-i aduc pe toți la nota 9+ în BAC la Mate (indiferent de profil). Este planul meu Nebun pentru 2024 - deja am câteva persoane care s-au înscris la el. Vrei sa participi și tu? Sau știi pe cineva care vrei să facă parte din acest program? Lasă un comentariu sau scrie-mi în privat și te bag în program. Va fi cel mai bun an de pana acum - super rezultate - super elevi. Campion în BAC începe acum”. Așa sună anunțul postat de Mihai pe pagina sa de facebook zilele trecute. Toată această pregătire pe care el o oferă este gratuită.

Mihai Suciu a terminat Calculatoarele la Facultatea de Inginerie din Sibiu și tot aici a urmat un master de Embedder Systems. În prezent este arhitect software. Asta înseamnă că pe partea de IT a fost dezvoltator software, programator și, în cele din urmă, arhitect software. Mihai predă cursuri de arhitectură software pentru anumite companii mari de IT din România, în principal companii care lucrează în industria automotive.

Matematica o predă din plăcere.

„Fac asta de 17 ani și o fac cu mare plăcere. În ultimii cinci ani de când am început și meditațiile online am reușit să ajung la peste 40.000 de elevi. Foarte mulți tineri au trecut prin cursurile gratuite pe care le fac”, spune Mihai pentru Turnul Sfatului.

Există totuși o selecție printre elevii care se înscriu pentru pregătirea la matematică, iar primul și cel mai important criteriu este dorința copiilor de a fi meditați la matematică.

„Este important pentru mine ca ei să-și dorească să aibă rezultate spectaculoase și cu ei merg în această aventură. Bineînțeles că toți au acces la lecțiile pe care le fac, dar cu toții știm că atunci când faci chestiile gratuite nu sunt foarte implicați și de aceea îi aleg pe cei cu adevărat implicați pentru că ei sunt cei cu care reușesc să fac lucruri de senzație.”

În acești 17 ani de predare Mihai a strâns sute de povești incredibile, iar câteva dintre ele i s-au întipărit bine în minte.

„Îmi amintesc de o fată care și-a dat bacalaureatul la 22 de ani. Am început pregătirea de la nota zero absolut, iar la Bacalaureat a luat nota 10 curat. O altă persoană de care îmi amintesc cu drag este cineva care avea și probleme de vedere. Ea nu vedea practic exercițiul și participa pur online la pregătirile mele. Reușea însă să-și imagineze exercițiile și și-a luat examenele. Gândiți-vă că era la faza în care ea nu vedea. Avea nevoie de un profesor care să-i citească ce scrie în lucrare, apoi rezolva singură în capul ei și-i dicta verbal profesorului care nu știa matematică și putea scrie orice acolo și cu toate aceste minusuri a reușit să ia o notă de trecere”, povestește Mihai.

Pot participa la meditații elevi din toată țara

Anul acesta Mihai și-a stabilit o nouă provocare. „Am decis să iau 100 de persoane asumate care au note sub 5 la matematică și să le aduc să ia nota minim 9 în examenul de BAC, la mate.”

Cei care se înscriu în programul lui trebuie să fie elevi în clasa a XII-a sau care au picat BAC-ul în anii trecuți. Pot fi tineri din orice oraș, din orice județ. „Am elevi chiar și din Republica Moldova care învață în Iași, în Suceava și dau examenul la noi.”

Întâlnirile sunt în fiecare săptămână, în zilele de marți.

„Mă văd cu elevii care sunt acum de notă mai mică în fiecare marți la ora 18.00 câte două ore pe Zoom (o platformă online n.r.) și facem recapitulare pentru cei patru ani de liceu. Scopul este să facem o dată pe săptămână, în fiecare săptămână, până la examenul de Bacalaureat. Apoi au feedback în cadrul căruia pot pune întrebări la care eu le răspund, apoi au o temă pe care vedem împreună dacă o rezolvă bine și astfel, acești copii au o evoluție constantă până la nota nouă plus”, spune Mihai despre programul său.

Cei care doresc să se înscrie în programul său o pot face AICI ori luând legătura cu Mihai, scriindu-i pe pagina sa de facebook. 

Citește și: Un inginer din Sibiu dă meditații la matematică, gratuit, de 14 ani. De aproape un an face lecțiile online

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Klementine von Ghiborzzen

Acum 5 luni

Felicitari! Pacat ca Klaus, icoana sibienilor, nu are nici macar 0,000000000000000000001% din bunatatea si empatia acestui domn!

Raspunde

Erica

Acum 5 luni

Care e lagatura? Dumneavoastră d-na Klementine cât aveți din bunătatea și empatia d-luiSuciu?
Raspunde

Niculae

Acum 5 luni

Fără cuvinte . Un OM de mare caracter !
Raspunde

Cochirleanu Eduard Iulian

Acum 5 luni

Nu pot trece de nota 6 maxim la matematică deși sunt dornic să învăț nu reușesc... Știi toate formulele până la momentul actual dar nu pot sa le aplic nu știu unde nu știu la ce moment. Sper că cineva sa mă poată ajuta sa fiu mai bun!
Raspunde

Mihaela

Acum 5 luni

https://mihaisuciu.ro/lectii-gratuite-mate-bac/?fbclid=IwAR2sX6yw9dgKh4G5-NYRg_uMMWNYxvF1YcxnPp4Rx-rEkB7lhbLkc5xF2Bw Recomand cu mare, mare încredere!
Raspunde

Nedelcu Cosmin

Acum 5 luni

Bună ziua! Sunt băiat de clasa a 7 a și notele la matematica sunt de 3 și 4...nu pot înțelege nimic. Faceți pregătire și la clase mai mici?
Raspunde

Lostun Lidia

Acum 5 luni

Vreau sie u
Raspunde

Andra R

Acum 4 luni

Nu sunt gratuite! Sunt și câteva ședințe gratuit, dar majoritatea sunt contra cost. 300 lei pentru o luna, 1 ședința pe săptămână
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus