Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Știrile zilei la Sibiu: despre terenul noului spital, copil căzut de la etajul 5, contre la CJ

Știrile zilei la Sibiu: despre terenul noului spital, copil căzut de la etajul 5, contre la CJ

Cele mai importante știri din Sibiu de joi, 25 ianuarie. 

CJ Sibiu: Guvernul consideră că termenul de începere a construirii noului Spital județean a fost respectat. Iar terenul de la ADS rămâne Sibiului

Consiliul Județean Sibiu a dat publicității o adresă primită de la Guvern la finele anului trecut, drept răspuns la o solicitare făcută acum doi ani. Adresă prin care se confirmă faptul că lucrările la noul spital județean au început în termenul de cinci ani prevăzut în hotărârea prin care județului Sibiu i-a fost transmis terenul de 20 de ha.

36 de lei, o oră de conversație, 18 lei - o mână de ajutor la gătit și 12 lei spălatul rufelor. Noile prețuri pentru serviciile sociale la domiciliu în Sibiu

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu oferă prin ”Centrul care acordă servicii de îngrijire și asistență la domiciliu” o serie de servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

Un lot de terenuri din Sibiu va avea impozitul majorat cu 500% anul acesta. Proprietarii nu le-au curățat

Consiliul Local Sibiu se întrunește în ședință săptămâna viitoare pentru a supune aprobării, printre altele, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează majorarea impozitului pentru un lot de terenuri din municipiul Sibiu.

Paul Porr i-a cerut Danielei Cîmpean scuzele pentru „votul dumneavoastră nu contează!”. Cîmpean: „Altă intervenție!”

Consilierul județean Paul Porr, totodată președinte al FDGR la nivel național, i-a cerut președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, să își prezinte scuze pentru afirmația făcută în ședința din 8 decembrie 2023. Este vorba de acea precizarea potrivit căreia votul celor din opoziție „din fericire nu contează”.

Copilul de 3 ani căzut de la etajul 5: Un vecin l-a văzut și a sunat la 112. Băiatul rămăsese singur în locuință, pentru scurt timp

Locuitorii de pe strada Bârsei, unde azi dimineață un copil de 3 ani a căzut de pe fereastra garsonierei de la etajul 5 sunt în stare de șoc. Băiatul ar fi rămas câteva minute singur în locuință.

Încă o restructurare la Primărie: Serviciul parcuri și câini fără stăpân fuzionează cu Grădina Zoologică într-un serviciu dedicat ecosistemelor urbane

Activitățile și personalul de la Serviciul public pentru administrare parcuri și zone verzi și Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpâni vor fi transferate la Serviciul Public Grădina Zoologică Sibiu. Noua structură se va numi „Serviciul Public Managementul Integrat pentru Ecosisteme Urbane”.

Instrumentiștii Filarmonicii Sibiu au venit la ședința CJ, dar nu au fost ascultați. Cîmpean a părăsit sala: „Pe acest subiect, în sala CJ nu vor mai fi purtate discuții”

Instrumentiștii Filarmonicii Sibiu au venit la ședința de azi a Consiliului Județean pentru a atrage atenția, din nou, asupra problemelor din cadrul instituției, dar și motivați de recenta demitere a unui coleg. Numai că prezența lor la ședința forului județean nu s-a soldat cu vreun rezultat, pentru că nu au fost ascultați

A fost ales președintele Senatului ULBS pentru mandatul 2024-2029: actualul prorector Sever Gabriel Racz

Prorectorul Sever-Gabriel Racz, fost decan al Facultății de Inginerie, a fost ales președintele Senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) pentru mandatul 2024-2029. Acesta îl înlocuiește pe Ioan Bondrea.

Șansele ca Sibiul să mai aibă un centru de permanență, după închiderea celui de la Cedonia, sunt tot mai puține. Director DSP: nu vor medicii

La șapte luni de la închiderea Centrului de Permanență de la Cedonia, Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu era optimist că în scurt timp acesta se va deschide într-o altă locație. Astăzi, însă, ridică dezamăgit din umeri. Spune că, deși s-a întâlnit cu 130 de medici, nu s-a putut forma o echipă medicală cu ajutorul căreia să se reia activitatea centrului.  

Urmează investiții de peste 10 milioane de lei la Spitalul de Pediatrie din Sibiu: mai multe săli de operație și un compartiment de recuperare reabilitat și modernizat

Se fac primii pași în reabilitarea și extinderea Blocului Operator de la Spitalul de Pediatrie Sibiu, dar și în reabilitatea și modernizarea compartimentului de Recuperare Medicală. Ambele investiții depășesc împreună 10 milioane de lei și vor fi realizate din surse proprii.

Petiș, satul universitarilor din Sibiu. Un sfert dintre locuitori de aici sunt profesori universitari. ”Am considerat că este mai bine să ne mutăm într-un loc liniștit și sigur”

Satul Petiș, sau Petișdorf, aparține de comuna Șeica Mare, iar aici este cea mai mare concentrare de cadre universitare pe cap de locuitor în rândul localităților din județul Sibiu. Luat procentual, 25% din case sunt locuite de profesori universitari. Ca număr, însă este puțin: 5 din cele 20 de case, localitatea fiind însă una foarte mică. 

Prima întâlnire oficială pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Sibiului. Înainte de etapa de avizare, vor fi consultați și cetățenii

Consultarea va continua cu o întâlnire la care vor fi invitați să participe specialiștii în urbanism și arhitectură, precizează reprezentanții administrației locale. Înainte ca PUG-ul să intre în etapa de avizare, va avea loc consultarea publică cu cetățenii.

Restaurarea Casei Artelor se scumpește cu 2 milioane de lei

Proiectul „Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.)”, elaborat de Complexul Muzeal Național ASTRA, se scumpește cu 2 milioane de lei. Crește și contribuția proprie din bugetul județului, conform unui proiect de hotărâre, propus de administrația județeană pentru ședința din 25 ianuarie.

 

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus