Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Comisia de etică în cazul ginecologului Bălășoiu: a procedat corect când a trimis pacienta acasă, a greșit când i-a spus unde să revină

Comisia de etică în cazul ginecologului Bălășoiu: a procedat corect când a trimis pacienta acasă, a greșit când i-a spus unde să revină

Recoltarea de secreție vaginală de către pacientă, acasă, este corectă la Spitalul Clinic de Urgență Sibiu. Aceasta este concluzia comisiei de etică după cercetarea medicului ginecolog Ionel Bălășoiu. Ginecologul a fost însă sancționat cu un avertisment scris pentru că a greșit locul în care pacienta trebuia să ducă proba. 

Cercetarea în comisia de etică a medicului ginecolog Ionel Bălășoiu a fost realizată, iar concluzia membrilor comisiei a fost că medicul a procedat corect. Cercetarea a fost anunțată de conducerea spitalului după ce în Turnul Sfatului a fost publicat un material în care o sibiancă spunea că a fost trimisă de medic să-și recolteze secreție vaginală acasă. 

„Având în vedere documentele și explicațiile domnului prof. univ. dr. Radu Chicea, medic șef al Secției de Obstetrică-Ginecologie, precum și faptul că domnul Ionel Bălășoiu nu a mai fost sancționat disciplinar în ultimele 12 luni, membrii comisiei au constatat că domnul doctor a procedat corect, cu excepția faptului că a îndreptat pacienta la fișierul din Laboratorul de Analize Medicale, în locul Cabinetului de recoltări citologice din Ambulatoriul integrat”, se arată în răspunsul dat de reprezentanții Spitalului Județean. 

Citește și: Medicul ginecolog Ionel Bălășoiu, care a trimis o sibiancă să-și recolteze singură secreție vaginală, va fi cercetat de comisia etică a Spitalului Județean

Și pentru greșeala de a da indicații greșite pentru ducerea probelor de către pacientă dr. Ionel Bălășoiu a fost sancționat disciplinar cu avertisment scris.  

„Membrii comisiei au înaintat managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu propunerea de sancționare disciplinară cu avertisment scris a domnului dr. Ionel Bălășoiu pentru îndrumarea inexactă a pacientei I.I., în data de 20.11.2023, la fișierul din Laboratorul de Analize Medicale, în locul Cabinetului de recoltări citologice din Ambulatoriul integrat, propunere acceptată de conducerea SCJU”, mai spun reprezentanții spitalului. 

Potrivit acestora sancțiunea a fost aplicată joi, 21 martie , conform deciziei nr. 414/21.03.2024. 

Context

O femeie din Sibiu care a ajuns în cabinetul medicului ginecolog Ionel Bălășoiu s-a trezit că asistenta i-a pus în mână o eprubetă și un bețișor pentru a-și recolta singură secreție vaginală. Totul s-a întâmplat după ce un alt medic specialist o trimisese pentru o astfel de recoltare într-un cabinet specializat.

Biletul de trimitere la specialist

Sibianca spune că în momentul în care a dus proba auto-recoltată la fișierul spitalului, asistentele au rămas „stupefiate, pentru că nu mai auziseră de așa ceva”.

Conducerea Secției de Ginecologie spune că medicul ginecolog a procedat corect.

Pe de altă parte, manualul de recoltare publicat chiar pe site-ul Spitalului Județean arată că acest fel de recoltare se face numai de către personal calificat. 

Ce spune manualul de recoltare de pe site-ul spitalului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Sandokan

Acum 3 săptămâni

Corb la corb nu-și scoate ochii. A crezut cineva ca pățește ceva dcotorul? Tot pacientul e de vină! De noaptea minții. Rusinica medicilor care se comporta ca pe tarla.

Raspunde

Victor

Acum 3 săptămâni

De ce se numeste medic sau doctor!?! Ca sa oblige pacienta sa faca pe asistenta? Trebuia eliberat din functie fara dreptul de a profesa mai departe!

Raspunde

Jenel

Acum 3 săptămâni

Colegiul nu au făcut dreptate doar l-au apărat nejustificat pe colegul lor. Să nu vă mire valul de ură și neîncredere din societate și dacă într-o zi apare o persoană radicalizată și " împarte dreptatea " la rând pe holurile spitalului, indiferent dacă e Chicea, alt doctor , asistent sau brancardier.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus