Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Știrile sfârșitului de săptămână

Știrile sfârșitului de săptămână

Am intrat în Schengen cu aeroportul, ne-a bătut vântul din Sahara, copiii noștri sunt abuzați la școală, la Mediaș s-a făcut o descoperire și șeful Poliției Municipiului spune că trăim într-un oraș sigur. Acestea sunt câteva dintre principale știri ale weekend-ului.

Maria nu avea 13 ani împliniți când colegii au început să o agreseze: verbal, psihic și chiar fizic. A fost mușcată, i s-a pus piedică, i s-a turnat apă în ghiozdan, a fost făcută „sifonară”, înjurată și chiar numită „lesbiană”, cu intenția de o jigni. Timp de doi ani a făcut față cum a știut mai bine... Povestea completă o puteți citi aici.

Turnul Sfatului vă prezintă o hartă interactivă a candidaților confirmați până acum de organizațiile județene ale partidelor din județul Sibiu, pentru alegerile locale din 9 iunie.

O echipă de experți din cadrul Muzeului de Istorie a Muzeului Național Brukenthal asigură supravegherea arheologică lucrărilor edilitare din Mediaș, începute în toamna anului 2022. Practic arheologii supraveghează șantierele deschise de firma Geiger Transilvania, în urma contractelor de modernizare încheiate cu Primăria Mediaș pentru reabilitarea și extinderea canalizării și conductelor de apă potabilă. Ce au descoperit ei vedeți aici.

Piața Mare a găzduit duminică după-masă o ceremonie organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, la finalul căreia în dotarea salvatorilor sibieni au intrat două motociclete noi.

Majoritatea datelor statistice arată că în ultimii cinci ani Sibiul a devenit un oraș mai sigur. Au scăzut tâlhăriile, bătăile în stradă, furturile, inclusiv cele din mașini. Nici interlopi nu prea mai vedem. În schimb, a scăzut numărul polițiștilor, găsim droguri mai ușor și avem mai mulți imigranți. Despre toate acestea am discutat cu comisarul șef de Poliție Sebastian Veștemeanu.

Autoritățile anunță progrese însemnate pe Lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea Curtea de Argeș – Pitești. Constructorul a început deja să aștearnă primele straturi de asfalt, după ce a pus în funcțiune recent pe șantier o stație de asfalt care produce 340 de tone pe oră.

Toate punctele de belvedere din preajma Sibiului au dezvăluit astăzi un oraș încețoșat, sub un nor de praf. Imagini de la munte vedeți aici.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi, sâmbătă seara, la slujba de Înviere de la Biserica romano-catolică "Sfânta Treime", aflată în Piaţa Mare din centrul Sibiului.

Poliția Română, prin intermediul tuturor structurilor locale ale MAI, a organizat sâmbătă dimineață o conferință de presă pe Aeroportul Internațional Sibiu, explicând cum se va călători începând de mâine, odată cu intrarea țării noastre în spațiul Schengen, pe cale aeriană.

Directorul Centrului de Studii Globale de la Universitatea ''Lucian Blaga'' din Sibiu (ULBS), profesorul Silviu Nate, a declarat că principalele provocări ale NATO şi ale României, ca stat membru al Alianţei, sunt războiul de dincolo de graniţa estică şi cel neconvenţional, care se poartă prin manipulare informaţională şi alte tehnici de influenţare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus