Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Creion Roșu: Un IT-ist din Sibiu a transformat un proiect de facultate într-o afacere. „Inspirația vine din jurul meu”

Creion Roșu: Un IT-ist din Sibiu a transformat un proiect de facultate într-o afacere. „Inspirația vine din jurul meu”

Robert Roșu are 35 de ani, este din Gheorgheni, județul Harghita, și de mai bine de zece ani locuiește în Sibiu. De profesie IT-ist, în facultate Robert a pus bazele site-ului Creion Roșu, site de care a început să se ocupe mai îndeaproape în ultimul an. Robert personalizează tricouri și căni ocupându-se doar de design-ul care apare pe acestea, iar mai departe, prin intermediul a două platforme, le vinde peste tot în lume. În paralel cu personalizatul, Creion Roșu propune și videoclipuri postate pe YouTube, în care Robert face recenzii de produse sau prezintă experiențele sale din călătorii.

Robert Roșu a făcut Facultatea de Automatică din Târgu Mureș, iar la Sibiu a ajuns prin intermediul locului de muncă pe care îl avea la acea vreme.

Cum a început Creion Roșu, inițial un site destinat portretelor

Proiectul Creion Roșu a început în anul patru de facultate. Robert a avut o materie legată de business în cadrul căreia trebuia să găsească o idee de afacere care la un moment dat să poată să aducă profit.

„Îmi plăcea să desenez și să fac portrete, m-am gândit că poate aș putea să fac portrete contracost și astfel versiunea de acum câțiva ani a site-ului era un format în care oamenii să trimită o poză și eu să trimit un portret făcut de mine. A mers mai mult din recomandări.

Între timp a rămas în urmă această idee. Sigla reprezintă trei creioane așezate unul peste altul, văzute din spate, cu forma hexagonală, iar prin ele se vede mina. De aici a venit numele de creion, iar pe mine mă cheamă roșu și mi s-a părut o idee interesantă”, a povestit Robert pentru Turnul Sfatului.

„Eu fac doar designul și grafica”

Tot în acea perioadă Robert a lucrat la un magazin în care personaliza tricouri și diferite produse, lucru care l-a îndemnat să ducă afacerea Creion Roșu într-o altă direcție.

„Ulterior m-am gândit să renunț la partea de portrete și să fac tricouri personalizate și căni. Designul îl făceam eu, iar cineva îmi făcea imprimarea, ceea ce însemna un profit destul de mic. Am căutat o variantă în care eu să fac doar designul și să externalizez partea de producție, eu doar să preiau comanda și să fac designul. Astfel, am contactat două platforme Shopify, cea care se ocupă de site și interfața cu clientul, și platforma Printify. care se ocupă de partea cu ambalarea și livrarea.

Eu fac doar designul și grafica. În momentul în care vine comanda este preluată de platformă, care o trimite mai departe la imprimare și prin asta poți livra aproape oriunde în lume. Momentan, o chestie pe care am descoperit-o este să generez conținut cu AI și am văzut că funcționează surprinzător de bine, cu mici modificări, este un rezultat extraordinar. Merge mai rapid și nu durează așa mult”, a mai spus it-istul din Sibiu.

Planuri de viitor

Creion Roșu nu este doar despre vânzare produselor pe care le face Robert. Între timp, acesta și-a creat și un canal de youtube și are ca plan ca acesta să poată fi monetizat curând.

„Inspirația vine din jurul meu. Între timp am trecut și la youtube, iar site-ul a rămas ca suport financiar pentru canal. Scopul principal este acum canalul. Pe canal fac în principal review-uri de produse, prezint machetele pe care le lucrez, dar și câteva vloguri de călătorie. Sunt organizate pe playlisturi în diferite domenii.

Cel mai mult îmi ia partea de editare pentru youtube, sunt multe filmulețe filmate pe care trebuie să le editez. Când filmez ceva nou îmi place cel mai mult”, a concluzionat acesta.

Pe Robert și afacerea sa o găsiți pe www.creionrosu.com, iar clipurile sale de pe youtube pot fi rumărite aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Sparrow

Acum 3 săptămâni

Ce porcārii ! Frectii infantile . Aitist ? E plinā planeta de abureli din astea cu cānite si tricouri cu chestii " funny" sau " cute " . La muncā! 3 schimburi la brutārie! Fierar betonist pe tronsonul 6 al autostrāzii ! Lāsati bā prostiile cā vā apucā depresiile din prea mult stat degeaba!!!! La muncā! Cā vā miorlāiti cā in Româniaaaaaaaaa nu e ca afarāāāāā ! Dar o frecati cu prostii si faceti tot ce puteti sā nu munciti!
Raspunde

@Sparrow

Acum 1 săptămână

Bine zis! Așa kestii făceau niste bișnițari la București, înainte de 89. Credeam că, fiind autist, a inventat vreun sistem de corectare a greșelilor când am citit "creion roșu".
Raspunde

Calin

Acum 1 săptămână

IT-istii dau de lucru la fierari betoniști, lasa prostiile. ITul produce mai mult decât tot terenul fertil al României, asa ca dacă nu înțelegi, ca nu e perceptibil treaba pentru tine, lasa pe cei ce înțeleg. Spor la treaba, dar pune mana pe carte nu pe lopata!
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 1 săptămână

Calin...zi sincer,nu cumva tu ești ăla pe care cultivatorii de ierburi îl folosesc să încerce chestii noi? Prea ți-i se zbate neuronul pe orice subiect.
Raspunde

@calin

Acum 1 săptămână

Cine să pună mâna pe carte? E bine sa pui mana pe o carte cu file, nu de joc, dar nici lopata nu-i de lepădat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus