Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Știrile de miercuri: trafic supravegheat din elicopter, inundații și noi proprietari al celui mai vechi ziar al Sibiului

Știrile de miercuri: trafic supravegheat din elicopter, inundații și noi proprietari al celui mai vechi ziar al Sibiului

A fost prăpăd, după cum ar zice televiziunile „senzaționaliste”, în zona de nord-vest a județului, unde inundațiile au blocat și circulația trenurilor. În tot acest timp, în „cel mai an electoral”, cea mai veche publicație a Sibiului a fost vândută de familia Carabulea.

 

Familia Carabulea a vândut ziarul Tribuna. Noii proprietari: „Nu are legătură directă cu anul electoral”

Cel mai vechi ziar din Sibiu și unul dintre cele mai longevive din România are un nou asociat principal: Sibiu News SRL. Unde principalul asociat este DJ.

 

11 gospodării inundate la Ighișu Nou. O viitură oprește temporar circulația trenurilor între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică

11 gospodării din localitatea Ighișu Nou precum și o porțiune din drumul comunal dintre Micăsasa și Chesler au fost inundate, în urma ploii torențiale și a aluviunilor.  O viitură oprește temporar circulația trenurilor între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică

 

VIDEO Trafic monitorizat din elicopter pe Valea Oltului. Polițiștii au dat amenzi pentru viteză și depășiri neregulamentare

Mai mulți șoferi care circulau pe Valea Oltului au fost amendați pentru că au depășit neregulamentar și pentru că au depășit viteza legală, neregulile fiind observate dintr-un elicopter al MAI, care a survolat şi supravegheat traficul.

 

Analiză Storia: Chiriile în Sibiu stagnează sau dau semne că încep să scadă. „În contextul dinamicii actuale a pieței imobiliare, observăm o ajustare semnificativă”

Cele mai recente date făcute publice de platforma Storia la nivelul lunii aprilie 2024 arată o stagnare a chiriilor pentru garsoniere și chiar o scădere pentru apartamentele de două și trei camere.

 

Una din capodoperele Muzeului Brukenthal părăsește Sibiul pentru doar a doua oară în 207 ani, pentru a fi expusă în premieră în Moldova. „E necesar ca și alți români să se bucure”

Singura lucrare din România și din Europa de Est realizată de celebrul artist Tițian/ Tiziano Vecellio aflată în Muzeul Național Brukenthal (MNB) a părăsit Sibiu pentru a fi expusă la Muzeul Municipal Regina Maria din Iași. Este vorba despre „Ecce Homo”. Este a doua oară când lucrarea va fi expusă în alt oraș din România în 207 ani de când aceasta se află la MNB.

 

14 persoane prinse că făceau picnic de Paști, lângă Rășinari, în afara zonelor amenajate

Jandarmii sibieni anunță că au prins în vacanța de Paști 14 persoane care făceau picnic în natură, în afara zonelor special amenajate, motiv pentru care acestea au fost sancționate cu avertisment.

 

Aproape un milion de lei costă cosirea ierbii în Sibiu. Sunt aproape trei milioane de mp de cosit

Primăria Sibiu a anunțat organizarea unei licitații publice pentru contractarea serviciilor de cosire a ierbii și a buruienilor în parcuri, zone verzi, aliniamente stradale și cartiere rezidențiale. Serviciile vor fi necesare în perioada iulie-octombrie și vor costa aproape un milion de lei.

 

Prima intervenție a Ambulanței monumentelor din acest an: bolta prăbușită a bisericii din Surduc este adusă în Muzeul Astra, pentru reabilitare

Voluntari, echipe de specialiști în restaurare, studenți de la Sibiu și Cluj, alături de localnici, participă zilele acestea la acțiunile de dezasamblare a bolții prăbușite a bisericii de lemn din Surduc, județul Cluj, monument istoric care datează din 1758.

 

Nou record: aproape 9.000 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu. „Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită”

Maratonul Internațional Sibiu 2024 va aduna la start cel mai mare număr de participanți din istoria evenimentului. Aproape 9.000 de persoane s-au înscris la ediția a 13-a a Maratonului, care va avea loc pe 25-26 mai.

 

Anchetă internă în rândul Poliției sibiene. „Un polițist s-ar fi filmat în ipostaze indecente”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu au reacționat ca urmare a publicării unor imagini indecente, prezentate ca fiind filmate în sediul poliției.

 

MAI: Sibiul este printre cele șapte municipii în care certificatele de naștere și deces se pot obține digital

Ministerul Afacerilor Interne a informat că, începând de miercuri, cetăţenii din municipiile Cluj-Napoca, Constanţa, Slobozia, Iaşi, Deva, Sibiu, Timişoara şi judeţul Ilfov vor putea obţine în format digital, dar şi fizic, la cerere, certificate de naştere şi deces.

Citește și restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 704

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus