Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Sibiul a intrat sub cod roșu de FITS. Știrile zilei de vineri

Sibiul a intrat sub cod roșu de FITS. Știrile zilei de vineri

Avem tăieri ilegale de lemn pentru IKEA în județul Sibiu, acuză Agent Green, mai mulți liberali au lipsit de la înmânarea certificatelor de aleși locali, tensiuni la noua Neurologie din cauza înghesuielii și începutul celei de-a 31-a ediții a FITS fac parte din cele mai importante știri ale zilei, de la Sibiu.

S-a deschis oficial FITS 2024. „Este cel mai puternic ambasador cultural al României”

O densitate impresionantă de personalități și oficialități, alături de câteva sute de sibieni și turiști, a compus asistența evenimentului care a marcat deschiderea oficială a celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

 

Agent Green acuză tăieri ilegale pentru IKEA, în Sibiu. Pădurile se află în arii protejate și sunt administrate de Romsilva. Reacția instituției: ”Totul s-a făcut legal”

Agent Green, un ONG de mediu, acuză IKEA și Grupul Ingka, cea mai mare franciză a sa, că nu respectă politicile UE, legislația națională și propriile standarde de sustenabilitate declarate, contribuind direct la distrugerea a zeci de mii de hectare de pădure.

 

Nervi la Neurologie, din cauză că secția va fi redusă la o treime. „Nu mai avem unde interna pacienții”

Această mutare însă creează tensiuni în rândul personalului de la Neurologie, medici și asistenți atrăgând atenția că se limitează o secție cu linie de gardă, deja subdimensionată în raport cu numărul de pacienți care au nevoie de ajutor.  

 

S-a redeschis traficul pe Calea Turnișorului, în zona trecerii de cale ferată

Circulația pe Calea Turnișorului s-a redeschis vineri în zona trecerii de cale ferată. Lucrările au fost finalizate de aproximativ două săptămâni, însă CFR a efectuat mai multe probe de funcționare a barierei.

 

Doi maramureșeni stabiliți la Sibiu și-au deschis afacere cu mobilă second hand, cu investiție inițială de 20.000 de euro: Prețurile sunt sub jumătatea pieței

După ce au lucrat mai mulți ani în Spania, Roxana și Paul Aim, originari din Baia Mare, au ales să se mute la Sibiu și să-și deschidă o afacere a lor. Astfel că, de aproximativ 11 ani, cei doi se ocupă cu import de mobilă second hand, pe care o aduc din Germania. 

 

Primarul și 17 dintre noii aleși ai Sibiului și-au ridicat certificatele. Vor deveni consilieri locali din toamnă

Primarul Astrid Fodor alături de alți 17 dintre cei care au fost aleși drept consilieri locali ai municipiului Sibiu pentru mandatul 2024 – 2028 și-au primit certificatele doveditoare.

 

Statuia baronului Brukenthal este donată Sibiului, la aproape trei ani de la dezvelire. Condiție: să fie menținută în Piața Mare

Asociaţia Rotary Club Sibiu a transmis administrației municipiului reședință de județ că dorește să doneze statuia baronului Samuel von Brukenthal, dezvelită în centrul orașului în septembrie 2021.

 

Proiectul noului hotel de pe strada Gazelei ajunge în Consiliul Local Sibiu

Consilierii locali ai Sibiului se întrunesc în ședință săptămâna viitoare, miercuri, când vor dezbate și supune aprobării, printre altele, un proiect de hotărâre ce vizează construcția unui nou hotel în Sibiu.

 

Începe Evaluarea Națională. Peste 3. 300 de absolvenți ai clasei a VIII-a intră săptămâna viitoare în febra examenelor

Vineri, 14 iunie s-a încheiat etapa de înscriere a elevilor absolvenți din clasele a VIII-a pentru susținerea examenului de Evaluare Națională 2024. Examenul începe marți, 25 iunie, cu proba scrisă la Limba română. Joi, 27 iunie, se desfășoară proba scrisă la Matematică, iar vineri, 28 iunie, proba scrisă la Limba maternă.

 

Citește și restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Unul

Acum 1 lună

Adevărul este că la circul jalnic care iese, festivalul de teatru e un fenomen periculos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus