Societatea Flaro Sibiu își mută activitatea în nordul județului, după ce timp de 100 de ani a funcționat la Sibiu, anunță compania într-un comunicat de presă.
Flaro Holding a achiziționat peste 50% din acțiunile Relee Mediaș și a decis relocarea la Mediaș și Dumbrăveni.
”Cu o experiență de peste 100 de ani în industrie, Flaro Prod, specializată în producția de papetărie, componente pentru industriile auto, industriale și de echipamente electrice își relocheazǎ operațiunile la Mediaș și la Dumbrăveni. Se deschid astfel oportunități a peste 250 de locuri de muncă pentru muncitori calificați și necalificați, contribuind astfel la creșterea economică pe Valea Târnavei Mari”, se precizează în comunicat.
Societatea anunță ca angajează oameni pentru cele două hale de producție care vor funcționa în nordul județului.
”Noua etapă de expansiune vine în contextul finalizării a două hale de producție la Dumbrăveni și a extinderii activității la Mediaș. Flaro Prod caută să angajeze lăcătuși-reglori, strungari, electricieni, alimentatori, tehnicieni de proces și ingineri de proces pentru diverse procese de producție și asamblare, atât la Mediaș, cât și la Dumbrăveni”, informează compania.
Se oferă bonusuri de recomandare pentru angajații care aduc noi colegi în companie, iar copiii angajaților primesc la început de an un ghiozdan echipat pentru copilul lor.
„Ne dorim să fim mai mult decât un angajator, vrem să fim un partener de încredere pentru Mediaș și Dumbrăveni", a declarat Octavian Radu, owner Flaro Holding.
Flaro Holding este acționarul majoritar al Relee Mediaș și deține 100% din Flaro Prod.
Citește și:
În locul fabricii Flaro din Sibiu se fac blocuri
Pentru zona fostei platforme industriale Flaro din Sibiu există un proiect de urbanism care vizează dezvoltarea unui ansamblu rezidențial. Documentația a fost realizată de firma arhitectului Alexandru Găvozdea și include clădiri cu maxim șase etaje, cu destinația de locuințe și servicii, străzi noi, o pasarelă peste Cibin și peste 600 de locuri de parcare. Zona vizată se află în cadrul unei zone construite protejate.
Suprafața vizată este de peste 27.000 mp, pe care sunt propuse zone funcționale diverse: locuințe individuale, locuințe colective, spații mixte pentru servicii și comerț, precum și zone verzi publice. Vor fi construite trei noi străzi și mai multe alei pietonale pentru accesul în cadrul ansamblului.
„Planificarea urbanistică are ca scop principal stabilirea acţiunilor necesar a fi implementate pentru generarea unui organism urban sănătos şi de o calitate cât mai ridicată. Prezenta documentaţie urbanistică se conformează atât prevederilor legale imperative în materie cât şi principiilor dezvoltării durabile şi conceptelor curente în urbanism la nivel european.
Rezultatele procedurii de consultare şi informare a publicului confirmă calitatea soluției propuse pentru regenerarea urbană fostei platforme industriale Flaro”, a transmis proiectantul după ce a răspuns la toate sesizările cu privire la acest proiect.
În vremurile de glorie la Sibiu se produceau peste 100.000 de stilouri și instrumente de scris, respectiv peste 1,2 milioane pe an.
Flamura Roșie, așa cum se numea Flaro la început, a produs stilouri după anul 1950, într-o vreme fiecare exemplar fiind prelucrat la strung. Alte stilouri erau fabricate din celuloid. Înainte de FLARO Sibiul a avut fabrica Gratioza, înființată în 1923. În anul 1942 această fabrică a produs peste 34.000 de creioane automate.
Sursa foto: FLARO
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: angajari la flaro , angajari in sibiu , flaro se muta la medias , flaro sibiu , flaro , angajari
Vizualizari: 13146
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Jorj
Acum 3 ore
Serios?
Acum 4 ore
Agariciul