Săptămâna aceasta, rubrica Turist în județul tău ajunge pe Valea Avrigului, într-un loc care a fost gândit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu un concept unic în țara noastră, după cum spun gazdele locației, parcul aduce în atenția tuturor care ajung să-l viziteze trecutul vikingilor, prin crearea unui sat al lor, care, la prima vedere pare că-i fascinează pe cei mici - Panoramic Park Viking Village.
Am ajuns pe Valea Avrigului la mijlocul săptămânii acesteia, pe o vreme mai degrabă apropiată de iarnă, decât de primăvară. Lucrările la întregul complex al vikingilor sunt în aceste momente în toi, iar întreaga suprafață pe care s-a extins parcul ajunge la trei hectare.
@turnulsfatului Panoramic Park Viking Village e deschis la câțiva kilometri de Avrig, la poalele Făgărașilor, un loc de joacă superb pentru cei mici #tsnews #turistinjudetultau #fyp #turism #sibiu ♬ original sound - Turnul Sfatului
Vedeta locului – Casa Vikingilor
Primul lucru pe care am vrut să-l vedem a fost casa de lemn a vikingilor, amplasată chiar în centrul parcului. Felul în care a fost construită casa a încercat să se apropie cât mai mult de felul în care trăiau vikingii, dar și de cum își construiau așezările. Cu toate acestea locul este adus în actualitate cu câteva detalii precum un loc pentru poze și câteva banane agățate la ușa de la intrare. Tot pentru a intra în lumea vikingilor, în parc găsim și un restaurant cu pereți de geam pentru că vikingii erau mereu atenți să vadă tot ce se întâmplă în jurul lor.
„Vedeta locului spunem noi că este Casa Vikingilor. Ne-am bazat pe unicitate și noi spunem și credem că ceea ce am adus la Avrig este un concept unic în România. Vikingii nu se temeau de moarte. De fapt, atâta timp cât ea se peterecea în luptă, chiar o așteptau deoarece, se spunea, dacă mureai astfel, ajungeau în Valhala, o sală imensă în care puteau mânca și bea fără limite, tot restul vieții de apoi. Să fie acesta motivul principal pentru care media de viață a vikingilor era de doar 40 de ani?
Dornici să trăiască pe cât de mult posibil înconjurați de panorama Munților Făgăraș, vikingii și-au construit propriul Valhala, o sală de mese splendidă, cu pereți din geam, ca să nu scape din priviri nimic din ce se întâmplă în jurul lor, în timp ce își savurează mesele fără limită și fără număr.”, arată reprezentanții locului.
Multe activități pentru copii
Deși parcul tematic se adesează atât adulților, cât și copiilor, în urma unei vizite îți dai seama că ar putea părea locul unde părintele mai degrabă se odihnește și copilul își vede liniștit de treabă și joacă printre lucrurile pe care le are de descoperit, căci nu sunt puține.
„Pe lângă casa vikingilor, cei mici pot admira o corabie a vikingilor, se pot bucura de un parc cu dinozauri, de un spațiu mare de joacă, dotat cu tobogane, platforme suspendate, leagăne, tiroliene, oglinzi mișcătoare și chiar și un trenuleț vesel și zâmbitor, simpaticul Thomas, care pleacă din halta vikingilor la fiecare 30 de minute”, arată gazele parcului.
Animale și mers prin iarbă
Alături de toate acestea, într-un colț al parcului este amenenajat și un țarc pentru animale care găzduiește păuni, găini, dar și struți, pentru ca micuții să se bucure și de această componentă a naturii.
„Le spunem copiilor că au voie să meargă prin iarbă și îi încurajăm să ia contact și cu animalele. Pentru că avem și animale parcul nostru bineînțeles că este Pet Friendly”, mai transmit aceștia.
Poze instagramabile
Nu ai cum să pleci de la locație înainte de a face și câteva poze instagramabile. Oglinzile mișcătoare, panorama deasupra munților Făgăraș și casa vikingilor sunt doar câteva dintre locurile în care putem păstra amintiri.
„Numeroase locuri din parc așteaptă să fie imortalizate în amintiri unice alături de cei dragi. Te invităm să urci pe meterezele de apărare ale vikingilor pentru a admira panorama fabuloasă asupra Munților Făgăraș și să îi distrezi pe cei mici pe spinarea dinozaurilor”, mai arată gazdele.
Prețul pentru vizitarea parcului este de 15 lei, iar prețul pentru vizitarea casei este de 30 de lei, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Locul este perfect pentru familiile care vor să petreacă câteva momente în natură, departe de agitația orașului, și care vor să descopere un concept nou.
Foto și video: Bogdan Brylynski
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 14339
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Ana
Acum 8 ore
Ngelu
Acum 8 ore
Dd
Acum 9 ore
Adelin Dan
Acum 9 ore
FLOD