Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Sibiul in topul ciudateniilor turistice

Ce Piaţa Mare, centru istoric sau cetăţi fortificate?! Ce Mărginimea Sibiului, casa memorială Constantin Noica sau Ocna Sibiului?!
 În Atlas Obscura, un ghid turistic internaţional care a adunat toate obiectivele turistice ciudate şi intrigante din toată lumea, România figurează cu cinci obiective, dintre care două sunt în Sibiu. Niciunul nu se încadrează în turismul clasic practicat de autorităţile sibiene.
 Atlas Obscura este de fapt un portal de internet, dedicat „minunilor, curiozităţilor şi secretelor lumii”. Până astăzi, portalul cataloghează drept minuni şi secrete turistice în România Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Muzeul Zoologic al Universităţii “Babeş – Bolyai” din Cluj- Napoca, statuia cu chipul lui Decebal de la Porţile de Fier şi două dintre secţiunile muzeale ale Muzeului Naţional Samuel von Brukenthal: Muzeul de Istorie a Farmaciei şi Muzeul de Vânătoare August von Spiess.
“Muzeul român al armelor şi trofeelor de vânătoare poate fi adesea găsit în linişte şi gol-numai lemn închis la culoare, blănuri, coarne şi colţi. Vulpi întregi atârnă cu capul în jos în timp ce capete de vulturi împăiate privesc deasupra şirurilor de coarne”, aşa sună descrierea făcută de Atlas Obscura muzeului de pe Şcoala de Înot. Cât priveşte Muzeul de Istorie a Farmaciei, din Piaţa Mică, Atlas Obscura aminteşte că la începuturi se numea “La ursul negru” şi că este cea mai veche farmacie din această parte a Europei.
Alte obiective turistice din Europa incluse în lista “ciudăţeniilor şi curiozităţilor” sunt: Muzeul Miniaturilor din Praga, Poarta Magică a alchimiştilor din Roma, Podurile care încurcă liliecii să treacă strada din Marea Britanie sau Muzeul Leproşilor din Norvegia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

BBG

Acum 14 ani

SI CU ASTFEL DE LOCATII,SE ATRAG TURISTI....
Raspunde

Lutherius

Acum 14 ani

si peisaju asta sibian este dea dreptu mirific: imagebam.com/image/0f0d6050800647
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus