Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Parintii din Sibiu care vor religie in scoli si-au infiintat asociatie: Tiberiu Costachescu presedinte, inspectorul Joanta sustinator

Cu sprijinul Mitropoliei Ardealului, săptămâna aceasta a luat naștere la Sibiu fialiala judeţeană a Asociaţiei “Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR). Evenimentul a beneficiat de sprijinul inspectorului de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, condamnat de Tribunalul Sibiu la trei ani de înschisoare pentru nereguli la examenul de Bacalaureat din 2013.

La şedinţă de constituire a participat şi Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, evenimentul fiind găzduit de aula Facultății de Teologie.

În debutul şedinţei, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat pe părinţii care îşi exprimă adeziunea la APOR Sibiu şi care se vor implica de acum înainte în mod direct la activităţile acesteia. Ierarhul a subliniat în cuvânt necesitatea înfiinţării filialelor judeţene a APOR şi i-a îndemnat pe preoţi să se implice şi mai mult în activităţile unităţilor de învăţământ de pe raza parohiilor.

Inspectorul de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Sorin Joantă, a prezentat apoi propunerile pentru conducerea filialei judeţene, care au fost votate de cei prezenţi, astfel încât organizaţia să funcţioneze după statutul acesteia.

Conform Mitropoliei Ardealului, filiala judeţeană de la Sibiu va fi condusă de preşedintele Tiberiu Costăchescu, cadru didactic la Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universităţii “Lucian Blaga”. Prof. univ. dr. Lucian Cioca, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula şi avocatul Gheorghe Dobrin sunt cei trei vice-preşedinţi . Medicul Mariana Sandu a fost aleasă secretarul filialiei, iar membri în consiliul director au fost aleşi avocatul Alexandru-Petru Petrişor şi prof. Marius Boromiz, directorul Liceului “Ioan Lupaş” din Sălişte, judeţul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al filialei de la Sibiu este preşedintele Tiberiu Costăchescu. Contactat de Turnul Sfatului pentru a discuta despre proiectele și inițiativele noii asociații, Costăchescu a declarat că are o agendă foarte încărcată și că își va face timp pentru a vorbi despre APOR în zilele următoare.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

26 comentarii

Cristian

Acum 9 ani

Cu tot respectul cuvenit.....titlul articolului este gresit iar articolul in sine este partinitor. Se refera strict la religia Ortodoxa asta insemnand marginalizarea celorlalte culte religioase. Si o intrebare : Pentru ce este necesara aceasta asociatie? Elevii prin parintii lor si-au exprimat deja parerea, solicitand sau nu participarea la ora.
Raspunde

Doar Alex

Acum 9 ani

O să inaugurez și eu asociația APSB \"Asociația Părinților ptr Știință în Biserici\" ... rog pe toți cu un minim cerebral să se alăture și să predăm Știinta și Evoluție în Biserici. Subliniz necesitatea înfiinţării filialelor judeţene a APSB. Exclus bufoni de genul: \"inspectorului de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, condamnat de Tribunalul Sibiu la trei ani de înschisoare pentru nereguli la examenul de Bacalaureat din 2013.\"
Raspunde

...

Acum 9 ani

Oamenii astia vor sa bage religie in copii sub presiunea programei scolare, a orarului si calificativelor si notelor. Cat de ridicol si sinecurist suna \"Inspectorul de Religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiu\".
Raspunde

dan

Acum 9 ani

Daca vor indoctrinare si in scoala sa isi faca cererea si pace. Ar trebui sa isi platasca profesorii de indoctrinare, nu din impozitele noastre, dar asta e gandire prea avansata pt anul 2015 la nivel de Romania.
Raspunde

Carla

Acum 9 ani

Sa mai crezi in 2015 intr-o carte de religie, Biblia, plina de greseli si contradictii...Sunt curios ce parere au reprezentantii cultelor despre faptul ca-n Biblie scrie ca Soarele se invarte-n jurul Pamantului sau despre ideea din Biblie ca Pamantul e plat in patru colturi?
Raspunde

cioca...n

Acum 9 ani

Dacă e și Cioca, e perfect. Mult succes!
Raspunde

Pop Dan

Acum 9 ani

Astia au gasit o \"vaca de muls\" prin metoda ... da 2% din imopozit pt. asociatia.... Cand o sa vedem o asociatie care lupta pentru parcuri, verdeata, curatenie etc. si nu pt. \"vise nesustinute\".
Raspunde

x

Acum 9 ani

ca sa vedeti importanta intrunirii: cel mai original e parintele Necula in poza de mai sus. Plictisit de nu mai poate! E singurul constient ca e tardiv, doar ca nu se poate mictiona impotriva vantului ortodox...care slabeste si slabeste si slabeste foarte tare
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 9 ani

mereti dreak cu religia voastra .pt ce se agita atata bor ul?traiti in evul mediu?se pare k da..oricine se poate ruga si fara barbosii hoti
Raspunde

@9

Acum 9 ani

~Hopa~ bavarezule mai traiesti...ce mai e nou prin Germania...cum mai e viata pe acolo??
Raspunde

popa

Acum 9 ani

Astept asociatiile parintilor pentru scoli mai bine dotate, cu profesori mai bine platiti si deci mai motivati .
Raspunde

Mihalache

Acum 9 ani

ISTORIA RELIGIILOR MERITA STUDIATA, PROBABIL IN CADRUL ORELOR DE ISTORIE. STUDIEREA UNEI DOCTRINE, ORICARE AR FI EA, E O PROSTIE.
Raspunde

Mihalache

Acum 9 ani

ISTORIA RELIGIILOR MERITA STUDIATA, PROBABIL IN CADRUL ORELOR DE ISTORIE. STUDIEREA UNEI DOCTRINE, ORICARE AR FI EA, E O PROSTIE.
Raspunde

@Carla

Acum 9 ani

Draga, tu ai citit vreodata Biblia sau iti dai parerea din auzite???
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Iatã cum se apara locurile de munca si crearea de potentiale nevoi ! N -am vazut mobilizare pt educatie civica, patriotica, sportiva,culturala stiintifica. JAVRELOR manipulatoare. Nimeni n -a interzis orele. Ati castigat o batalie declansand un razboi pierdut !
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Păi, tocmai, se pare că n-au câștigat-o. Mai puțin de jumătate din copii s-au înscris la ora de religie.
Raspunde

parinte

Acum 9 ani

Joantă ... parca este cercetat penal ...
Raspunde

un tata

Acum 9 ani

Ce ma deranjaza: dupa aparitia acestei reglementari legata de religie, au aparut foarte multi care striga \"jos religia\". Dar inainte? Oricun NU era obligatorie. Cati parinti au facut cerere sa nu participe copilul la astfel de \"disciplina\"? Aproape NICIUNUL !!! Din scoala fiului meu, doar el NU a facut religie (sau poate inca 1 - 2 copii), cu toate ca este o scoala cu pretentii, deci se presupune cu pariniti inteligenti ...
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Nu se putea presedinte mai \"potrivit\" decat Costachescu. Numai cand il vezi cum merge pe strada...
Raspunde

Vicent

Acum 9 ani

Numai teologi sub acoperire. Cam toti si-au ratat cariera in sutana. Directori si profesori universitari care sunt pusi sa educe copii au asemenea initiative. Vai de noi... Seamana cu evul mediu intunecat. Ar mai trebui un Cuza Voda. BOR SRL a devinit BOR SA.
Raspunde

c

Acum 9 ani

sa faca asociatie. sa faca actiuni. Dar sa respecte legea si sa nu faca prozelitism religios in scoala.
Raspunde

speriatul

Acum 9 ani

Este infricosatoare mobilizarea bisericii ortodoxe ptr. mentinerea orei de religie in scoli cand, in fond, o simpla cerere din partea parintilor este suficienta. Ce interese ascunde acesta risipa de energie? Nu am auzit de investitii facute de ex. de catre biserici, in scoli sau alte fapte crestine fata de elevi.
Raspunde

ateu

Acum 9 ani

Nu știm ce are consilierul Cioca de câștigat din afacerea asta... Nu s-a băgat el degeaba. La cât e de ticălos, dacă nu iasă bani nu intră în nici o chestie. Este o rușine și pentru CJ și pentru Universitate. Marele profesor care ***funduri de 20 de ani. Acum face politică și e mare specialist în religie....ce să-ți spun.
Raspunde

Liber cugetatorul

Acum 9 ani

Care este efectul in societate al studierii religiei ? Suntem mai buni cumva ? Nu cred. Cred ca studierea religiei ar trebui inlocuita cu studierea moralei. Poate in felul acesta societatea ar deveni mai buna. Ce sa inteleaga un copil de la un popa care vine la scoala cu Mercedes si poarta ceas Vacheron Constantin, iar apoi predica saracia ca virtute crestina ?
Raspunde

lae

Acum 9 ani

Fratilor din comentariile de mai sus asociati pe cei care sustin biserica si ora de religie cu niste inculti Daca va interesa cat de cat subiectul a-ti fi urmarit emisiunea Jocuri de putere de pe Realitatea 5 martie si a-ti fi vazut cine sustine ora de religie, adevarati oameni de cultura si profesionisti in domeniul lor. Ce sa mai vorbim de D-nul Moise si d-ul Cernea care incearca sa para ceea ce nu sunt de fapt, adica niste nulitati care incearca sa rastoarne valorile neamului nostru cu susul in jos.Daca dorim ca, copii nostri sa stie ce inseamna dragostea de neam si tara, demnitatea si tot ceea ce tine de neamul nostru ar trebui sa spunem da orei de religie.Multumesc
Raspunde

@lae

Acum 9 ani

Percepția ta este total eronată. Nimeni nu a spus ceva despre (in)cultura unora sau altora. Dar spre deosebire de tine, unii se mai informează. Nu stau doar în fiecare duminică în curtea unei biserici, chipurile la slujbă. Afirmațiile semidocte în care legăm dragostea de țară cu ora de religie, au vreo bază științifică, istorică etc? Ei, vezi, aici putem vorbi de cultură, sau de lipsa ei. În plus, dacă ai avea informații despre \"apucăturile\" creștinești ale unora dintre cei care apar în articolul de mai sus, ai tăcea definitiv.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus