Joi,
02.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

O singură echipă, un singur refren “CSU Sibiu”. Invincibilitatea continuă: cum s-a trăit filmul cu “neprietenoasa”  Craiova | FOTO

O singură echipă, un singur refren “CSU Sibiu”. Invincibilitatea continuă: cum s-a trăit filmul cu “neprietenoasa”  Craiova | FOTO

Un nou meci, o nouă victorie. Trupa lui Dan Fleşeriu a intrat pe pilot automat de o lună încoace şi a bifat, în această seară, un nou rezultat pozitiv. CSU Sibiu s-a impus, în Sala “Transilvania”, în faţa formaţiei SCM U Craiova, cu scorul de 85-78 , la capătul unui meci disputat cu sufletul la gură.

Craiova neprietenoasă, Mijajlovic fabulos

Craiova este total neprietenoasă încă din debutul jocului. Cei 20 de suporteri olteni tratează cu fluierături fiecare nume al “galben-albaştrilor” rostit de vocea crainicului. Căpitanul Calotă este luat în vizor, iar trupa lui Oliver Popovic începe cu o luptă la propriu, intrările oaspeţilor fiind mereu la limită. Trio-ul Calotă, Lalovic, Mijajlovic ratează rând pe rând ţinta, încât ai impresia că panoul este mişcat pe roţi la fiecare aruncare a Sibiului. 0-7 şi lucrurile sunt evidente, o primă repriză catastrofală le-ar diminua din şansele de a lega şi cea de a patra victorie. Jucătorii lui CSU par să nu fi intrat în joc, iar pasa prea tare a lui Gilbert spre Mijajlovic  le zdruncincă bucăţică cu bucăţică din moralul sibienilor. Publicul cântă şi Mijajlovic înţelege imediat mesajul, este gladiatorul “galben-albaştrilor”. Până la finalul reprizei ajunge la 8 puncte, 2 recuperări şi o pasă decisivă. Prin execuţiile lui, sârbul ţine şi echipa aproape de Craiova.

Rând pe rând, Calotă şi Gilbert strâng pumnul după ce văd sferoidul portocaliu cum intră în plasă. Mijajlovic continuă să sclipească şi cu o bijuterie de dincolo de semicerc îşi pune echipa în avantaj, pentru prima oară, 17-16, în timp ce mâinile îi iau forma unor elice îndreptate spre tribuna lui Toci, împânzită de sute de tricouri galbene. Însă e doar un foc de paie. Experimentatului Burlacu nu i se clatină nici măcar un muşchi de pe faţă şi îşi bagă colegii în priză. Craiova răspunde prompt şi marchează coş după coş. Exact de acolo de unde ştie cel mai bine. Dincolo de semicerc. Un punct forte de care sibienii trebuiau să se ferească încă dinaintea partidei: 34 % era procentajul de 3 pct, faţă de 30 % al sibienilor, în cele şapte partide pe care le disputaseră cele două înaintea duelului. După 10 minute, tabela arată 19 în dreptul lui CSU Sibiu şi 26 pentru Craiova.

CSU - Craiova (3) (Copy)

Căpitanul la datorie

Sibienii încep ca din puşcă repriza secundă, Păun şi Hardy o aduc pe CSU la trei puncte. Dar, din nou, craiovenii îşi scot din arsenal baloanele de trei puncte, încât ai impresia că ar marca şi cu mingi medicinale. Acum e momentul când cineva trebuie să-i oprească. Și o face: căpitanul Calotă mângâie mingea ca pe un copil ce caută alintare şi aceasta îl ascultă. Și cu încă două pătrunderi îi ţintuieşte pe craioveni. “Kevin”, cu 9 puncte şi 3 recuperări în a doua repriză, îşi ajută colegii sa le sufle în ceafă oltenilor. 30-32 şi Craiova cere time-out, pentru a mai domoli din elanul unui echipe hotărâte să-şi facă KO adversarul. Apărarea în zonă a sibienilor îi trădează însă, iar oaspeţii vin din nou cu aceleaşi lovituri de ciocan de trei puncte, care în mod normal le pot turna plumb în ghetele adversarilor. Dar nu şi pentru jucătorii lui CSU, care au arcuri în tălpi când pe o tranziţie pozitivă fulger, Harrison se înalţă până în tavan pentru a lovi cu un slam dunk de pus în ramă.

CSU - Craiova (7) (Copy)

Jocul de atac este ameţitor pentru Craiova, Sibiul devine o forţă a naturii! Publicul venit din Craiova este la tăcere pentru câteva momente, iar vacarmul făcut de suporterii sibieni este la cote alarmante. CSU preia conducerea, dar Craiova reuşeşte la ultima posesie să egaleze. Scorul pauzei fiind de 42 la 42.

CSU - Craiova (2) (Copy)

Cordonul echipă-fani

Emoţiile râmân în continuare cu pulsul la 130, iar presiunea pare să-i facă pe olteni să le tremure degetele. Stănescu scapă mingea ca pe un cactus ce nu suportă mângâiere, iar Calotă şi Hardy îţi dau impresia că se cunosc de-o viaţă. O fază şcoală, încheiată cu un slam, te face să simţi cum Sala “Transilvania” e gata să se prăvălească. Când sutele de decibeli  îţi perforează timpanul.

Americanii au cadrul perfect pentru a se remarca, pentru a se face iubiţi. Și nu ezită.  Gilbert este prins ca într-o menghină, aruncă la coş, iar mingea scutură plasa. Adrenalina este atât de mare încât americanul, prăvălit pe parchet, dă din picioare ca un copil, în timp ce Calotă îi întinde mâna şi îl îmbrăţişează. E atitudinea lor. Atitudinea prin care îşi doresc mai mult,  mai bine.

CSU - Craiova (11) (Copy) Iar cele peste 1700 de suflete din Mecca baschetului sibian le trimit o doză ridicată de energie, prin cântece, strângeri de pumni sau prin ridicături în marginile gurii. “CSU Sibiu e viaţa mea” îi oţeleşte, le transmite nerv. Un refren pe care fiecare dintre ei îl fredonează prin fiecare mişcare de felină, aruncare sau pasă spre camaradul de lângă el. Discută între ei, zâmbesc, se iau în braţe, se ajută. Iar viitorul sună bine: victoriile nu aduc doar clasament, ci formează un grup unit. O echipă. Jucători şi fani. Fani care strigă din toţi plămânii “Hardy” Hardy” când americanul primeşte o lovitură la ochi în săritură. Iar bandajul de la ochiul stâng nu poate să-l oprească să alerge până la epuizare. Pe tot terenul.

CSU - Craiova (6) (Copy)

Căpitan şi într-un picior

Un alt american, Paul îşi intră în mână şi reuşeşte coş după coş. E 64-57, dar nimic nu este terminat. Craiova devine tot mai agresivă şi face apărare om la om. Sibienii nu se mai pot apropia de semicerc şi Calotă este luat cu fulgi cu tot. Burlacu cade peste “Kevin” şi îl accidentează la picior.  Este nevoit să părăsească suprafaţa de joc într-un picior, iar Burlacu este primit cu un cor de fluierături. Atitudine ostilă care, la faza următoare, îl face pe multiplul campion cu Asesoft să facă gest anti-sportiv, fiind eliminat pentru a 5-a greşeală personală. “Kevin, Kevin” e refrenul care-l face pe Calotă să uite că e ţintuit pe scaun cu punga de gheaţă pe laba piciorului. E atitudinea căpitanului, care le transmite în continuare indicaţii colegilor. Strigă, se zbate. Ar vrea să intre, chiar şi într-un picior. Dar nu poate. Durerea e mult prea mare. Mai mare decât în debutul campionatului, când lacrima mare de sânge de sub ochi nu l-a putut opri să-şi ajute colegii.

CSU - Craiova (1) (Copy)

Craiovenii încearcă să profite, dar Gilbert le taie elanul cu o execuţie de kinogramă de dincolo de semicerc şi face 80-74. La următoarea fază, Fleşeriu aproape că-şi rupe şi cămaşa de pe el când CSU primeşte aceeaşi lovitură de trei puncte, direct în moalele capului. E time-out. Presiunea se mută pe CSU. Se aruncă toate resursele în luptă şi tânărul Păun pune capăt meciului într-o notă dătătoare de speranţă. Cu un slam dunk. Scor final 85-78 şi CSU urcă pe locul al doilea, cu 13 puncte, la egalitate de puncte cu liderul CS Dinamo Bucureşti.

CSU Sibiu – SCM U Craiova 85-78

CSU Sibiu: Hardy (20 puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive), Calotă (14 puncte, 3 recuperări şi 4 decisive), Mijajlovic (14 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive), Gilbert (14 puncte şi 3 recuperări), Harrison (9 puncte şi 6 recuperări), Păun (8 puncte, 2 recuperări şi 1 pasă decisivă).

FOTO: Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

5 comentarii

Dragos

Acum 8 ani

Prima repriza.. A do
Raspunde

Dragos

Acum 8 ani

Apoi ai o afirmație despre americani dupa care tu continui cu exemplul Gilbert. Ei bine el e canadian
Raspunde

Dragos

Acum 8 ani

Ba nu, american e dar nupot da delete la comment:)
Raspunde

Adrian Stoinea

Acum 8 ani

@Dragoş: În primul rând, nu înţeleg ce vezi tu greşit la “prima repriză”, “a doua repriză”. Chiar şi în regulamentul oficial FRB este folosit acest termen. Poate la fel de bine să fie “perioadă sau sfert sau act”. În a doua ordine de idei, Gilbert e american, nu canadian. Dar e uşor să arunci cu afirmaţii neverificate. Îţi urez o duminică minunată, numai bine!
Raspunde

vasi

Acum 8 ani

oricum HAI CSU mindria sibienilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus