Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Evidența Populației are nevoie de un avocat: a fost dată în judecată de propriul consilier juridic

Singurul consilier juridic angajat în cadrul Direcției județene de evidență a populației Sibiu a dat în judecată instituția la care lucrează în cursul lunii trecute. Motivul este legat de salariul pe care îl încasează respectivul consilier juridic (aproximativ 1.300 de lei, lunar, potrivit declarației de avere completată în 2014), salariu considerat necorespunzător raportat la cel acordat altor funcții similare. Doar că acest proces duce la conflict de interese care poate fi rezolvat doar prin angajarea unui avocat, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. ”Fiind singurul consilier juridic angajat în instituția publică, reclamant în cauza de mai sus, acordarea consultanței juridice, asistența juridică și reprezentarea instituției pârâte de aceeași persoană este nelegală, persoana în cauză fiind în conflict de interese. Apreciem că în condițiile date, achiziționarea serviciilor de consultanță, asistență și reprezentare, de către un avocat, în cauza de mai sus, este justificată și propunem achiziționarea acestora”, se arată într-un raport al CJ Sibiu, anexat proiectului de hotărâre pentru angajarea unui avocat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus