Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Nicolae Neagu propune: 50% din redevențele pentru extracțiile de gaze să rămână aici! (P.E.)

Nicolae Neagu propune: 50% din redevențele pentru extracțiile de gaze să rămână aici! (P.E.)

O lege a redevențelor, prin care administrațiile locale să primească jumătate din totalul redevențelor și o lege care să unească reglementările din administrația locală sunt prioritățile candidaților PNL Sibiu pentru alegerile parlamentare. Senatorul Nicolae Neagu și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, Constantin Șovăială, candidați PNL la alegerile parlamentare au prezentat într-o emisiune Turnul Sfatului TV prioritățile lor în situația în care vor reprezenta sibienii în Parlament.

”La Mediaș este o tradiție și o tradiție profesională. Nu are rost să vină oameni din altă parte, atâta timp cât acolo sunt titanii, cum se spune. (…) O parte din redevențe trebuie lăsate local, așa cum se întâmplă în majoritatea statelor europene sau în SUA. Din 100% cât e redevența, lasă 50% în zona unde e pământul. Doar imaginați-vă câte stații de gaze avem noi, plus cele de transfer. Parte trebuie să rămână administrației locale, inclusiv în județul Sibiu. Din acel 50% au am propun în interiorul PNL, 50-50%, 50% local, 50% județean. Deci din redevența totală, 25% județului și 25% zonei unde se află aceste stații. Sunt și parlamentari din alte partide care nu știu în ce măsură vor avea tonul, și din PSD, care insistă pe aceste chestiuni”, spune senatorul Nicolae Neagu.

Constantin Șovăială, după experiența avută în cadrul Consiliului Județean, propune un set legislativ care să înlăture confuzia și suprapunerile legislative din administrația locală. ”Sunt situații când avem probleme cu legislația. Legislația aferentă CJ și instituțiilor subordonate câteodată generează ambiguități și contradicții. De exemplu, sunt legi care reglementează activitatea instituțiile din subordinea Consiliului Județean și legi care reglementează activitatea din administrația publică. Aceste legi, aceste norme, de multe ori se contrazic. Generează disfuncționalități, probleme. Voi milita pentru un cod administrativ, care să unifice legislația care reglementează activitatea din administrația publică”, a spus Constantin Șovăială.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

alzara

Acum 7 ani

Corect ! Numai noi ştim cât ne - am chinuit generaţii la rând să înghesuim CH4 în pământul NOSTRU !
Raspunde

Pop Dan

Acum 7 ani

Naegu spune corect:50% administratiei locale,inclusiv in judetul Sibiu.Titlul este incorect:50% din redevente sa ramana AICI.Ar trebui astfel:50% din redeventele pentru gazele extrase in judet sa ramana aici.
Raspunde

gazu și cureaua lată

Acum 7 ani

50% e mai rău ca în Africa, dar la cum s-a furat în România, sună extrem de bine și un procent atât de mic... RMGC se bătea cu pumnul în piept pt 6% morții mamii lor!
Raspunde

m

Acum 7 ani

@alzara Pe logica ta, nici Romania nu are cine stie ce drept la ce e in subsol, ca nici romanii (din orice regiune) nu s-au chinuit sa bage gaz in pamant. Ce sa mai zic de arabii din Arabia Saudita cu petrolul... Daca o tara pretinde ca are dreptul la resursele din subsolul ei, si o regiune din tara respectiva are dreptul moral la mai mult din resursa respectiva fata de restul tarii. Drept moral care trebuie transformat in lege. Si drepturile tarilor au fost intai dorinte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus