Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Firma Sibiului care a asfaltat străzile orașului timp de 15 ani, scoasă la vânzare pentru 22 de milioane de lei

Firma Sibiului care a asfaltat străzile orașului timp de 15 ani, scoasă la vânzare pentru 22 de milioane de lei

Insolvența societății Drumuri și Prestări Construcții – societate deținută de sibieni prin intermediul Consiliului local – a ajuns în faza de executare a patrimoniului. Săptămâna viitoare va fi scos la vânzare sediul de pe strada Autogării, foste centrale termice, dar și alte terenuri, clădiri, ale căror valoare totală este estimată la 18,7 milioane de lei, fără TVA (22,2 mil. de lei, cu taxa inclusă).

La trei ani după ce orașul Sibiu a încheiat la termen (după 15 ani) contractul de administrare a străzilor și la aproape doi ani de la intrarea în insolvență, cea mai mare parte din patrimoniul societății Drumuri și Prestări Construcții este scos la vânzare. Cu datorii totale de 25 de milioane de lei la finele anului trecut, cu pierderi de 3,3 milioane de lei în 2016, DPC se „supune“ voinței creditorilor, care cer lichidarea bunurilor pentru stingerea creanțelor. Săptămâna viitoare, la sediul administratorului judiciar al societății (sediu situat în Cluj - Napoca) vor fi scoase pentru prima dată la vânzare unele din cele mai importante bunuri ale societății: clădirile și terenurile.

Pe Autogării mai rămâne doar stația de asfalt. Deocamdată

Cel mai valoros bun scos la vânzare în cadrul licitației programată pe 19 iulie, la sediul Casei de insolvență Transilvania din Cluj-Napoca, este sediul DPC de pe strada Autogării. Acest sediu a fost împărțit în două: un teren și construcțiile aferente cu o suprafață de 31.800 de mp și un altul de aproximativ 8.000 de mp. Pe acesta din urmă este amplasată stația de asfalt a DPC, care va rămâne deocamdată în proprietatea societății, cu scopul ca aceasta să încerce să își continue activitatea. Cel mai mare lot, cel de 31.800 de mp, și construcțiile aferente vor fi scoase la vânzare săptămâna viitoare pentru suma de 12,7 milioane de lei (fără TVA).

sediu-dpc

Al doilea bun valoros scos la vânzare este depozitul de pe strada Preot Baca, zonă vizată de noile investiții imobiliare. Acest depozit ocupă o suprafață de peste 17.000 de mp, pe care se află și câteva clădiri. Valoarea depozitului este estimată înainte de licitație la 3,6 milioane de lei.

Ultimele centrale termice

Ultimele centrale termice de cartier (sau terenuri ocupate de centrale termice) care se mai aflau în proprietatea orașului prin intermediul Drumuri și Prestări Construcții vor fi de asemenea scoase la vânzare săptămâna viitoare. Este vorba de terenurile fostelor centrale termice 3 din Hipodrom (863 de mp) și de clădirea și terenul fostei centrale termice 8 Hipodrom (318 mp). Terenul CT 3 este scos la vânzare pentru 957.000 de lei, iar în cazul CT 8, prețul de pornire este de 461.000 de lei (toate sumele sunt fără TVA). Terenul unei foste centrale termice de cartier din Ștrand (878 de mp) este scos la vânzare cu 698.000 de lei, iar o listă de utilaje și echipamente din domeniul construcțiilor este scoasă la licitație pentru 193.000 de lei.

Cei care intenționează să participe la licitație vor trebui să depună, în prealabil, o garanție de 10% din prețul inițial al bunurilor pe care vor să le achiziționeze. Cele care nu vor fi vândute săptămâna viitoare vor fi din nou scoase la licitație în 26 iulie.

O ”istorie” de 19 ani

Înființată în 1998, în urma desființării fostei Regii de gospodărie comunală şi locativă Sibiu, societatea comercială Drumuri și Prestări Construcții SA are drept unic acționar Consiliul Local Sibiu. Din 1999, societății i-a fost încredințat de către consilierii locali din acea vreme contractul de concesiune a lucrărilor de întreținere și reparații a străzilor din Sibiu pe o perioadă de 15 ani. Cu alocări substanțiale an de an (de exemplu, pentru jumătate din anul 2014 au fost încredințate DPC-ului lucrări de 32 de milioane de lei), societatea a funcționat fără probleme. Până la momentul iunie 2014, când amintitul contract pentru întreținerea străzilor municipiului Sibiu s-a încheiat la termen. În februarie 2015, DPC-ul își cerea insolvența, pe care Tribunalul Sibiu a aprobat-o o lună mai târziu, pe 12 martie.

Citește și Cine-a băgat DPC-ul în insolvență? Și Ilie Grădinar e printre ei

 

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Alex

Acum 6 ani

A murit "vacuta"atator generatii de consilieri locali. RIP!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Da, nu mai aveau ce stoarce de aici in afara cladirilor/terenurilor. Presupun ca vor aparea noi blocuri in locul centralelor termice asa cum ne-au obisnuit dragii nostri urbanisti de cumetrie...
Raspunde

Stanciulescu

Acum 6 ani

Acum e pregatita pentru clientii de casa ai Primariei Sibiu...
Raspunde

Leu

Acum 6 ani

Daca te referi Gradinaru Ilie, n-as prea crede, e pe duca nesimtitu.
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

..poate niste locuri de joaca sau terenuri de sport si in jurul acestora ceva locuri de parcare???....
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

facem pariu co o cumpara fam TURCAN? sotul sau alti...verisori...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus