X
tariceanu horatiu marin adela muntean tocaciu chitoiu

Fostul prefect și fostul subprefect ai Sibiului s-au înscris în ALDE. Tăriceanu: ”vom putea conta pe sprijinul și ambiția lor”

Adela Muntean și Horațiu Marin au ales să se înscrie în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu după ce au fost înlocuiți din funcțiile publice. Adeziunea lor a fost anunțată sâmbătă.

Dacă tot are loc, la Păltiniș, reuniunea Organizației femeilor liberale și democrate, prezidată de Norica Nicolai, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a socotit că e momentul să anunțe și cooptarea unor noi membri în organizația județeană. Astfel, în prima zi de campanie electorală pentru prezidențiale, în care candidatul sprijinit de ALDE și Pro România – Mircea Diaconu – se întâlnea cu sibienii în Piața Mare, Tăriceanu a anunțat că Adela Muntean și Horațiu Marin au devenit membri ai partidului pe care îl conduce.

”Mă bucur pentru primirea în partid a doamnei Adela Muntean, fost prefect, și a domnului Horațiu Marin, fostul subprefect, și despre care Ovidiu (Ovidiu Tocaci – președintele ALDE Sibu – n.r.) mi-a vorbit foarte frumos. Azi am avut ocazia să îi ascult pe amândoi. Îmi face bucurie să îi avem alături de noi de acum încolo, că vom putea conta pe sprijinul și ambiția lor, căci avem nevoie de oameni de nădejde. Deci, le spun bun venit”, a rostit Tăriceanu.

Cei doi noi membri ALDE au arătat că, după experiența Instituției Prefectului, nu s-au mai putut alătura PSD. ”Aici am găsit o echipă cu care să putem construi. Am fost membru al PSD din 2003, dar în ultimul timp nu m-am regăsit acolo. Aici e o echipă cu care putem lucra pentru cetățenii Sibiului”, a spus Horațiu Marin. Care a anunțat că dacă organizația ALDE Sibiu va decide așa, el va candida pentru funcția de primar al Sibiului.

marin muntean chitoiu tariceanu alde tocaciu
Adela Muntean a anunțat că își propune să aducă și alți oameni în noul său partid unde a găsit ”libertatea de a gândi și a se exprima”. ”Am simțit că trebuie să fac pasul politic. ALDE e un loc în care principiile și ideile mele se pot dezvolta într-o stare de normalitate. Vom mări organizația și o vom crește, asta ne propunem. Aici, la Sibiu, vorba e vorbă. E onoare să intru azi în ALDE, mai ales în prezența domnului președinte, a secretarului general”, a declarat Adela Muntean.

Ce s-a modificat în Justiție să rămână

Liderul ALDE susține că momentul decisiv pentru schimbarea guvernului Dăncilă a fost ieșirea partidului pe care îl conduce de la guvernare. ”Decizia ALDE de a ieși de la guvernare a fost decisivă pentru schimbarea ponderii raporturilor dinte majoritate și opoziție și a făcut posibilă schimbarea guvernului. Am fost mai reținut după schimbare, față de cei de la USR care au făcut dovada imaturității politice. O criză nu este un motiv de bucurie. Eu, prin experiența politică, știu că suntem într-un moment de criză politică din care trebuie să ieșim cât mai rapid”, a spus Tăriceanu, care a reiterat ideea că partidul pe care îl conduce nu își dorește să mai participe la formarea unui nou guvern. De la care, însă, are câteva așteptări. ”Menținerea cotei unice de impozitare, ținând cont de presiunile care vor exista asupra bugetului pentru majorarea veniturilor. Nu vom accepta ca reformele care s-au făcut în domeniul Justiției și care au permis recăpătarea independenței judecătorilor să fie amenințate. Nu vreau să ne reîntoarcem la o republică a procurorilor, prin care se conduce prin protocoale secrete”, a enumerat, printre altele, Tăriceanu.
El susține că este nevoie de diminuarea numărului de ministere, de reducerea numărului de secretari de stat și de consilieri din cabinetele demnitarilor, cerințe pe care i le-a formulat și Vioricăi Dăncilă înainte de ieșirea de la guvernare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

13 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Secretara de la rosia a inceput cu pdl-dadea galeti si portocale; a trecut la psd-au facut-o prefect; acum alde- spuneti voi ce vreti.
  Marine, lingaule, in viata raul facut ti se intoarce inzecit! Batjocoresti oamenii si asta e impotriva firii!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion din Rosia

  Daca nu i-a putut trage scaunul lui Trif ( secretara de la Rosia ) incearca la ALDE….nu va avea viata lunga….. Se aude prin oras ca ar fi chemata pe la DNA….ar fi facut prostii cat timp a fost Prefect(ă)

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Canaris

  Mai Horatiule pari a fi un om cu capul pe umeri…..Dar se pare ca numai pari…Posibilitatea ca tu sau oricare altul candidând pentru Alde sa castige primăria Sibiului este mai mica decat cea ca in ziua votului sa ploua cu carnati…..

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  adi

  Daca pina si psd-ul i-a dat afara din serviciul de la prefectura, va dati seama ce valoare profesionala au cei doi??? Sa nu mai vorbim de moralitate… Pina a fost rost de lins ceva ciolan, a fost bine la psd…. acum s-au dus la singurul partid care i-a primit, partidul expiratilor…

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adevarul

  Ăștia sunt doua caractere de foarte proasta calitate. Din punct de vedere profesional sunt și mai jos, deci, cu ăștia doi pierzi absolut tot. In concluzie, sunt un fel de Bogdănel Turistul, oameni fără caracter și fără educație.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gigi

  Caractere urate. Calca pe cadrave ( daca trebuie ) sa ajunga sus. Decat sa vi cu astia doi sa candidezi in Sibiu, mai bine nu participi, castigi mai mult!!!!!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact