Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Vin sărbătorile, vin sărbătorile! Primăria a început amplasarea iluminatului festiv

Vin sărbătorile, vin sărbătorile! Primăria a început amplasarea iluminatului festiv

Din prima zi a acestei săptămâni a început amplasarea pe stâlpii din oraș a instalațiilor de iluminat festiv pentru perioada Crăciunului.

După un 2018 în care iluminatul festiv din cartierele orașului a fost ”aerisit”, iar cel din centrul orașului a devenit ținta multor ironii din cauza unui brad artificial considerat a avea dimensiuni prea mici, anul acesta administrația locală a început deja montarea iluminatului festiv. Amplasarea elementelor a început de luni pe bulevardul Vasile Milea, urmând ca echipele societății angajate înceapă și în alte cartiere din oraș. Amplasarea acestor elemente de iluminat este realizată de Energotehnica SRL, în cadrul contractului de întreținere a iluminatului public din oraș.

iluminat festiv 2

Lumini noi

Pe lângă elementele din anii trecuți, cei de la Energotehnica ar trebui să amplaseze și o serie de noi sisteme de iluminat festiv pe care Primăria ar fi vrut să le amplaseze de anul trecut, dar nu a mai apucat din cauza contestațiilor depuse la licitația de achiziție (achiziție care s-a încheiat abia în februarie anul acesta). Printre aceste noi sisteme de iluminat al căror cost total este de 1,4 milioane de lei, fără TVA, se numără și patru brazi artificiali de câte cinci metri înălțime, unul de zece metri înălțime și sute de noi ghirlande, țurțuri ori stele iluminate cu LED-uri, șiruri, furtunuri ori perdele – la fel – luminoase.

Pe lângă aceste elemente de iluminat festiv, în Piața Mare a orașului urmează a fi amplasat un brad artificial diferit față de cel de anul trecut, brad de aproape 24 de metri înălțime achiziționat încă din luna septembrie (detalii aici).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Jon Von Vasile

Acum 4 ani

AHA... ce imi place de noi oamenii... sa zic asa. Aerul pute a noxe, temperatura globala a crescut, deseurile din plastic sunt peste tot dar noi... ne punem toti beculete si aprindem artificii poluante cu fiecare ocazie.... Planeta arde, paduchii se piaptana.
Raspunde

ionica

Acum 4 ani

Altceva mai bun de facut nu au, mai sunt 2 luni pana la Craciun si ei monteaza instalatile. Vai de capul lor.
Raspunde

Un Sibian

Acum 4 ani

Ce naiba?! Afară sunt 24 de grade zi de zi, pe afară vezi lume în tricou, și așa va fi și săptămâna viitoare (temperaturile nu scad sub 23, 24). Ce farmec au instalațiile alea acuma, întreb și eu?! Vorba lui Ionică, mai sunt 2 luni până la Crăciun!!! (+ 9 zile chiar). Plus că mereu țin instalațiile încă vreo 3 săptămâni, până pe 14, 15 ianuarie. Deci 2 luni și jumătate!!! Aproape 1/4 din an. Ăștia nu sunt zdraveni la cap... I-a zăpăcit de tot spiritul comercial. Până o să vină Crăciunul, o să mi se facă o silă de nedescris de a vedea instalații zi de zi. Se duce naiba tot farmecul. Lăsați toamna să fie toamnă!
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Io nu inteleg ce legatura vezi intre lumini si Craciun? Di ce nu pune luminite si vara, ca-i cald si bine pana seara tarziu? Craciunul n-are treaba cu luminitele, este o mare sarbatoare crestineasca, atat. Crestinii nu se enerveaza ca se pun lumini.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus