Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Știrile zilei de joi – de la toți candidații pentru Primăria Sibiu la noul parc Sub Arini

Știrile zilei de joi – de la toți candidații pentru Primăria Sibiu la noul parc Sub Arini

Ziua în care ortodocșii sărbătoresc Joia Mare a început cu un scurt portret făcut preotului Constantin Necula de către administrația județului și s-a încheiat cu supărarea celor care actualizează Planul urbanistic general al Sibiului.

 

Preotul Constantin Necula spune că e „antivedetă”. Și că își găsește tihna în Pădurea Dumbrava

În Săptămâna Mare, conducerea județului Sibiu îi face un mic portret preotului Constantin Necula.

 

Competiția pentru funcția de primar al Sibiu se dă între nouă candidați: opt politici și unul independent. Principalele liste de candidați la Consiliul local

Nouă este numărul candidaților care au fost admiși în termenul legal pentru a intra în cursa electorală programată pe 9 iunie, în același timp cu alegerile europarlamentare.

 

Noul proiect al parcului Sub Arini, scos la licitație pentru „apropierea de standardele europene”. De la un amfiteatru, la iaz și noi fântâni arteziene

Cu o suprafață de aproximativ 22 de ha, cea mai importantă zonă verde a Sibiului, care se-ntinde până aproape de centru ar trebui să aibă în câteva luni un proiect de reamenajare, care să fie implementat mai apoi în decurs de 12 luni cu o sumă estimată la aproape 44 de milioane de lei.

 

 

Cei care actualizează PUG-ul Sibiului s-au supărat pe arhitecți și jurnaliști: criticile sunt „cu intenția vădită de a forța și discredita administrația locală și echipa”

Reprezentanții Daedalus Proiect SRL, firma care conduce asocierea angajată cu un milion de euro să actualizeze Planul urbanistic general al Sibiului, se arată dezamăgiți de cele mai recente critici aduse documentațiilor prezentate de ei până acum.

 

Răspunsul sibienilor de la MultiversX (Elrond) la topul americanilor în care sunt catalogați „buni de nimic”: „Ignoranța este la ea acasă și la case mari. De data asta la Forbes USA”

Incluși de publicația americană Forbes într-un clasament al proiectelor blockchain „care nu sunt bune de nimic”, reprezentanți MultiversX – care, printre altele, au lansat și criptomoneda Elrond – enumeră nouă motive pentru care consideră că topul american este „profund eronat”.

 

Rășinariul are un loc „instagramabil”, din lemn și lână de oaie: „Fereastra de belvedere este o sculptură care deschide unul din cele mai frumoase cadre”

Pe unul din dealurile la poalele căruia se află Rășinariul a fost amenajat un loc numai potrivit pentru fotografii de publicat pe rețelele de socializare. Un punct de belvedere, pe românește spus.

 

„Rușine să le fie, nu au credință!” Sindicaliștii Romgaz, nemulțumiți de faptul că nu au primit prime de Paști

Sindicatul din cadrul celei mai mari companii cu sediul în județul Sibiu se arată revoltat de faptul că angajații companiei nu au primit, în acest an, prime de Paști. Reprezentanții spun că este o premieră.

 

Copiii care merg în drumețiile din Sibiu primesc câte o carte educativă: „Vrem ca județul Sibiu să fie recunoscut pentru turismul prietenos cu natura”

Autoritățile sibiene anunță că începând din acest an, copiii care participă la activitățile organizate în cadrul programului „Anii Drumeției” vor primi, gratuit, câte o carte despre ecoturism.

 

1 mai la Brukenthal: sute de tineri au dansat la petrecerea din curtea Muzeului de Istorie, cel mai mare ansamblu gotic civil din țara noastră

Descris drept „un nou concept de petrecere” și „un moment unic”, evenimentul de 1 mai organizat de Muzeul național Brukenthal a devenit „sold out”.

 

Citește restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 845

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus