Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Undeva in Palilula. Lui Silviu Purcarete i se cer 600.000 euro pentru "imagine terfelita"

Regizorului Silviu Purcărete i se cer daune în valoare de 600000 euro pentru că în filmul ”Undeva în Palilula” l-a prezentat pe unul din personaje, doctorul Dragoş Serafim, drept “curvar şi beţiv”. Fiul marelui medic vâlcean vrea de la Purcărete 600.000 de euro şi retragerea de pe piaţă a pelicului lansate anul trecut, din cauză că memoria tatălui său e terfelită de adăugirile regizorului Silviu Purcărete, scrie publicația Ziarul de Vâlcea. “M-am trezit acuzat pe nedrept de prietenii din copilărie că aş fi autorizat această versiune reprobabilă pentru bani, când eu nu mi-am dat acceptul nici pentru povestirile adevărate relatate de tatăl meu şi preluate în majoritatea scenelor din film”, a declarat clujeanul pentru publicația vâlceană. În plus, acesta susţine că, după apariţia filmului, de ruşine, a fost nevoit să renunţe la întâlnirile cu prietenii pentru o lungă perioadă. 
Regizorul Silviu Purcărete spune că acţiunea lui Dragoş Serafim jr i se pare aberantă. “Nu ştiu nimic de o asemenea solicitare. Acum aflu şi eu. Nu mi-a reproşat niciodată aşa ceva. L-am întâlnit zece minute la premiera filmului şi era vesel, jovial. Nu a făcut nici o remarcă de acest gen. Oricum mi se pare o aberaţie. Personajul din film ţine de un act artistic”, a declarat regizorul pentru Libertatea. 
Filmul 'Undeva la Palilula', în regia lui Silviu Purcărete este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar, costumele de Lia Manţoc, iar muzica de Vasile Şirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul este produs de Tudor Giurgiu. Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Ofelia Popii, Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj - Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare 'Fateless', în regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), şi 'Mansfeld' de Andor Szilágyi. De asemenea, publicul îl va putea revedea într-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional 'Radu Stanca' şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (25 mai - 3 iunie 2012), rămas în memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nilă din filmul 'Moromeţii' de Stere Gulea. Horaţiu Mălăele şi Marius Manole întregesc o distribuţie care numără peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcărete a colaborat în ultimii ani în Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi.
'Undeva la Palilula' spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină. Palilula este un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat. În spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

fan_cinefil

Acum 10 ani

filmul e exceptional ! e unul din filmele care nu trebuiesc ratate in viata. felicitari Purcarete alaturi de toata echipa care a participat la realizarea acestuia. LA MULTI ANI , tuturor romanilor !
Raspunde

@@@

Acum 10 ani

Numai filme cu scelerati producem! Mergeti sa vedeti Calatoriile lui Gulliver la teatrul Radu Stanca si o sa va cruciti!
Raspunde

@2

Acum 10 ani

Nu înţeleg ce nu ţi-a plăcut la Călătoriile lui Gulliver. Chiar a fost o piesă pusă foarte fain în scenă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus