Vineri,
03.05.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Bursa din Sibiu colaboreaza oficial cu Bursa din Atena

Sediul bursei din Atena a găzuit astăzi evenimentul ce a marcat semnarea actului de cooperare dintre HELEX Group şi SIBEX – Sibiu Stock Exchange. În cadrul evenimentului, preşedintele Consiliului de Administraţie SIBEX, Ovidiu Dan Gălăţanu, a deschis sesiunea de tranzacţionare prin tradiţionalul sunat al clopoţelului.

Actul de cooperare dintre cele două burse, semnat astăzi, întăreşte întelegerea făcută anterior în ceea ce priveşte furnizarea serviciilor de clearing într-un mediu nou, a cărui formă se conturează în baza Regulamentului 648/2012 al Parlamentului European (EMIR – Regulamentul European al Pieţii de Infractructură), precum şi a dezvoltării tehnologice şi sprijinului pentru proiectele viitoare ale bursei.

Rolul acestei cooperări se axează, printre altele, pe dezvoltarea de noi produse şi servicii destinate participanţilor celor două burse, prin utilizarea unui singur cadru de operare tehnologic.

Socrates Lazaridis, CEO al Hellenic Exchanges Group, a declarat: “Într-o perioadă în care dezvoltarea unor reglementări europene comune ridică provocări semnificative pentru activităţile din piaţa de servicii, tocmai o astfel de cooperare reprezinta pentru noi un real succes. Totodată, decizia de a extinde platforma şi de a încorpora şi membrii pieţei Sibiu Stock Exchange, reprezintă un pas mic, însă important în dezvoltarea reţelei HELEX Group.”

“Este o adevărată plăcere şi onoare pentru echipa Sibex să fie astăzi aici, pentru semnarea acestui act de cooperare. Credem cu tărie că acest parteneriat va reprezenta un real succes pentru ambele burse şi participanţii lor”, a punctat, la rândul său, Preşedintele Consiliului de Administraţie SIBEX.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus