Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Imputari ale CAS Sibiu de 1.400 lei pentru medicii de familie

Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Sibiu le-a imputat la 14 medici de familie din judeţ să plătească contravaloarea unor prescripţii medicale, eliberate în 2013. Suma nu este foarte mare - 1406 lei, dar nemulţumeşete medicii, care dau vina pe legislaţia neclară şi spun că nu e corect ca ei să fie cei care despăgubesc CAS Sibiu.

„Pentru anul 2013 un număr de 14 medici de familie au prescris 2 reţete pe lună în programul 0-700, ceea ce contravine prevederilor legale, în sensul că legea prevede că pe acest program pacientul nu poate berneficia decât de o singură reţeta pe lună. Suma imputată este de 1406 lei. În conformitate cu prevederile Ord. CNAS nr.610/2011 pentru aprobarea normelor metodologice privind activitatea structurilor de control din cadrul sistemului de asigurări sociale, recuperarea contravalorii prescripţiilor medicale s-a realizat în termen de 30 de zile de la dată primirii, de către entitatea controlată, a raportului de control”, spune Maria Vladescu, purtatorul de cuvant al CAS Sibiu.

Imputările pentru medicii de familie s-au făcut pentru cei care au eliberat medicamente compensate 90% pentru pensionarii cu venituri mai mici de 700 de lei, dar care de fapt aveau venituri mai mari, dar nedeclarate. Medicul de famile eliberează astfel de reţete pensionarilor pe baza cuponului de pensie şi a unei declaraţii pe propria răspundere.

„Cauza care a determinat astfel de situaţii a fost nerespectarea prevederilor legale cu privire la prescrierea medicamentelor. Pentru prevenirea unor situatii similare, CAS Sibiu, prin reprezentanţii săi, a organizat întâlniri individuale, punctuale, cât şi întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale medicilor de familie”, spune directorul CAS Sibiu, Florin Cioloboc.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus