Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Seria evenimentelor "Musica Suprimata" ajunge la Sibiu

Asociația „Musica Suprimata” și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu prezintă o serie de cinci spectacole de teatru, poezie și muzică care vor avea loc în perioada 16 – 28 octombrie.

Seria evenimentelor „Musica Suprimata” marchează 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial și aduce în fața publicului muzica unei generații asuprite de național-socialism, iar apoi interzisă și uitată în epoca socialistă. „Aceasta muzică trebuie să fie cântată în concerte, căci altfel nu poate exista. Ea trebuie să fie restituită, dobândind astfel șansa de a ramâne”, a declarat Heidemarie T. Ambros, producătorul evenimentului.

Seria de evenimente va debuta joi, 16 octombrie, ora 19:00, la Teatrul „Gong” Sibiu cu premiera spectacolului „Der Kaiser von Atlantis Oder Der Tod dankt ab / Împăratul din Atlantis sau refuzul morţii”. Spectacolul prezentat în limba germană este o montare într-un act pentru teatru de păpuși ce are la bază muzica și libretul avangardist semnat de Viktor Ullmann și Peter Kien. Reprezentația marchează ziua deportării autorilor la Auschwitz, în 1944.

Agenda de evenimente continuă marți, 21 octombrie, ora 19:00, cu un concert de lieduri și piese de pian susținut de Irena Troupová și Jan Dušek, la Sala Thalia din Sibiu.

Programul continuă sâmbătă, 25 octombrie, ora 19:00, la sala Teatrului „Gong” Sibiu cu seria „Poezie, Dramă & Muzică” ce se constituie în două părți: recitalul de poezie „Amintește-ți de soldații săi de plumb” în interpretarea lui Oskar Ansull, ce va fi acompaniat la pian de Moritz Ernst și, respectiv, melodrama „Greșeala morții sau cel de-al 13-lea oaspete” de Arthur Lourié după o dramoletă de Welimir Hlebnikow, ce îl aduce pe scenă ca recitator pe același Oskar Ansull alături de Moritz Ernst.

Duminică, 26 octombrie, ora 19:00, Moritz Ernst va susține pe scena Teatrului „Gong” Sibiu un recital de pian după piese de Norbert von Hannenheim, Viktor Ullmann, Arthur Lourié, Ferruccio Busoni și Ludwig van Beethoven.

Seria de evenimente din acest an se va încheia cu un concert la vioară și pian ce va avea loc marți, 28 octombrie, ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu având ca invitați speciali pe Marianne Boettcher și Björn Lehmann.

Intrarea publicului la toate aceste evenimente se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus