Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Surse: a fost stabilita ziua deschiderii circulatiei pe autostrada Saliste – Cunta

Echipele de muncitori ale italienilor de la Impregilo SpA lucrează extrem de agitat la pregătirea căii de rulare a lotului III din cadrul autostrăzii Orăștie – Sibiu, lot cu o lungime de 22 de km între Săliște și Cunța. Motivul: porțiunea de autostradă trebuie inaugurată pe 10 noiembrie, au declarat surse din cadrul CNADNR pentru Turnul Sfatului. Termenul a fost stabilit în urma discuțiilor dintre ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și constructorii italieni, în continuare extrem de nemulțumiți de modul în care evoluează șantierul al căror proiect tot ei l-au realizat. De altfel, pentru a se asigura că vor respecta termenul, Ioan Rus este așteptat zilele acestea pe șantier, au mai arătat sursele oficiale citate de Turnul Sfatului.

După cum poate oricine observa, în ultimele săptămâni italienii de la Impregilo au reluat lucrul pe șantier, după câteva zile în care au oprit orice activitate, în încercarea de a forța mâna autorităților române să găsească o soluție de suplimentare a bugetului alocat lucrărilor. Autoritățile nu au cedat, astfel că acum lucrul a fost reluat în special la zona căii de rulare. La lucrările de consolidare a terenurilor care alunecă în mod copios îndeosebi în zona viaductului de la Aciliu nu se mai lucrează aproape de loc, așternerea asfaltului fiind principala țintă a constructorilor.
În cursul zilei de miercuri, la Alba Iulia, fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, își exprima ”convingerea” că circulația va fi deschisă până pe 15 noiembrie, termenul anunțat din primăvara acestui an.
Deschiderea circulației nu va coincide și cu finalizarea lucrărilor, pentru care încă nu a fost asumat nici un termen, potrivit informațiilor Turnul Sfatului. Celelalte trei loturi ale autostrăzii care leagă Sibiul de Orăștie au fost deschise circulației în decembrie 2013.

Foto: utilizatorul Redox al forum.peundemerg.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Jesuisla

Acum 9 ani

asta nu e copy paste, mickey mouse taie si panglici :) Puie Monta !!!!!!!!
Raspunde

pisi rau

Acum 9 ani

no asa, sa si-o infasoare dupa aia in jurul gatului
Raspunde

roman

Acum 9 ani

ba da unul nu aud votati pe cel care spune adevarul , cel in ale carui vorbe ne regasim cu totii , ce ne inconjoara se vede numai jaf si jafuri , de la paduri rase de pe versanti pana la fabrici achizitionate pe nimic si vandute la fier vechi . Votati un om care nu are averi si constiinta nationala ... tine acelas crez de dupa lovitura de stat adica patriotism si o Romania mare , restu la puscarie . Votati Vadim Tudor , o prezenta mai mare de 70%-80% nu ar avea cum sa fraudeze alegerile din nou MAFIA care se termina cu \'escu.E nebun ca spune adevarul , nu cred , restul sunt povesti ale mafiei care prind ... odata ce caracatita e starpita atunci o sa avem fonduri atrase si o Romanie care o sa renasca!!!! Nu are sanse votati si credeti in tara voastra , fara tradatori.https://ro-ro.facebook.com/corneliu.vadim.tudor
Raspunde

Adrian

Acum 9 ani

***www.megafileupload.com/en/file/570354/Scrisoare-Deschisa-PUM-CSR-final-pdf.html
Raspunde

RADU

Acum 9 ani

ba cit tupeu are pustanu asta cu aia de o chema ,gabi si vrinceanu si firea si pandele ,si etc,tu firuto tu si gasca voastra nici la unghia mica la johannis nu ajungeti ,tu caca era in 2009 johannis numit prim ministru ,acum se corculas pe cel putin 1000 de km de autostrada ,si acum romani votau precum sibieni de 5 mandate ,acica cu 90 la suta ,dar inceputu este mai greu ,ca pacaleala asta pe posturile voastre obediente si alimentate din bani cetatenilor din tepele trase cu conturile lui nea ceasca ,de fapt nu ale lui ceasca ,ale boborului care a suferit de foame si frig in iepoca de aur ,acum daca ne trezim si nu mai punem botu la sondajele voastre disperate si alarmante ,veti raspunde penal ,tu firuto cam schimbi des tinuta de cind esti muierea lui nea pandele de la ilfov ,s-a jignesti un om care nu poate s-a aiba copii este descalificabil ,tu firuto vino si tu cu o idee de relansare economoca ca nu toti romani au avut norocu tau de afi pupila lui felix motanu ,actualmente pripon sper sa-si ispaseasca pedeapsa integral [10 ani ] s-a sereeduce total si s-a vada ce inseamna umilinta la care ati adus boboru voi gastile de interlopi care ati jefuit si praduit tara in 25 de ani ,sper ca s-a ne dea minte luminata dumnezeu si s-a votam ce trebuie adica JOHANNIS
Raspunde

Klaus Poanta Cinstea

Acum 9 ani

Minciuni ,minciuni si iar minciuni,de cand cu peticul asta de asa zisa autostrada Saliste-Cunta chinezii ,nemtii sau francezii inaugurau 5000 de km de autostrada,ca la noi la melteni la nimeni.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Astia sant in stare sa o inaugureze cumvaautostrada pana la alegeri , dupa alegeri sa o inchida pana la primavara . Numai lapte si miere pana la alegeri sa ne ia votul comunisti dar in afara de ceva tigani , pensionari si asistati sociali nu o sa prosteasca .
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

eu n-o sa trec pe langa acei versanti cand ploua tare....n-as vrea sa sfarsesc ingropat sub un maldar de pamant
Raspunde

specialist.

Acum 9 ani

Acolo dupa mine sa facut un dezastru ecologic taind prosteste versantii dealurilor, bai trebuia sa luti un TBM si faceati tuneluri si dupa aceea puteati sa-l folositi si pe Valea Oltului pentru autostrara, in zona Sttutgartului sunt tot asa dealuri mari iar esbanul [metroul] trece prin dealuri prin tuneluri iar pe partea cealalta ramine la suprafata fara ca sa se faca atita volum de excavatii, decopertari si dezastru ecologic,trebuie ca sa avem cit mai putin impact negativ asupra mediului natural si nu sa-l si modificam intr-un mod urit.
Raspunde

radu

Acum 9 ani

La noi in Ro nu conteaza dezastrul ecologic. Altfel, nu ar mai fi existat regi ai padurilor, regi ai Deltei, regi ai soselelor. Foarte putini sunt interesati de pastrarea echilibrului natural, foarte putini reusesc sa se aglomereze si sa schimbe ceva in gandirea celor cu putere de decizie.
Raspunde

alzara@specialist

Acum 9 ani

Corect. De ce ne rezim tarziu ? Ne aude cineva ?
Raspunde

@ 10

Acum 9 ani

tu ce faci ca sa schimbi gandirea celorlati? concret...ca de scris prin ziare e usor...
Raspunde

acilean sadea

Acum 9 ani

Padurea din partea dreapta a viaductului (spre Sebes) de la Aciliu a fost taiata . Oare radacinile acelor copaci (de zeci de ani) nu puteau stabiliza solul?Pamintul nu o va lua la vale mai repede ? intreb si eu ca un prost !
Raspunde

@acilean sadea

Acum 9 ani

n-avem nimica impotriva, intreaba ca un prost mai departe !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus