Vineri,
03.05.2024
Innorat
Acum
17°C

Estimare: 4.230 de copii vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. "Avem aprobate 206 clase"

Inspectoratul Şcolar Judeţean estimează că aproximativ 4230 de elevi vor fi înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2014-2015. Pentru unrmătorul an şcolar Ministerului Educaţiei a alocat un număr de 206 clase.

Potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I va avea loc în perioada 23 februarie – 13 martie. Conform calendarului de înscriere, în 16 februarie vor fi afişate circumcripţiile şcolare şi planul de şcolarizare al fiecărei instituţii de învăţământ pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Perioada în care se va face evaluarea psihosomatică se va afişa în 16 februarie.

În perioada 18-26 februarie, fiecare unitate de învăţământ va organiza o zi a porţilor deschise în cadrul căreia părinţii vor discuta cu directorii şi cu profesorii care predau la clasa pregătitoare, pentru a afla informaţii despre aceasta.

„Noi ne aşteptăm să primim cereri de înscriere pentru 4.230 copii şi avem aprobate 206 clase. Procedurile de încriere au rămas la fel ca anul trecut şi părinţii ne pot contacta de TelVerde pentru informaţii suplimentare. De asemenea, vrem să încurajăm părinţii să îşi înscrie copiii online, pentru că durează mult mai puţin şi nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la şcoală. La şcoală vor merge după aceea, pentru validarea locului”, a declarat Diana Bucuţă, inspector în cadrul ISJ Sibiu.

În perioada 20-21 martie vor fi afişate listele cu copiii înmatriculaţi, precum şi o listă cu locurile rămase neocupate. În 23 martie, la avizierul fiecărie şcoli se va afişa lista locurilor rămase disponibile şi procedura de repartizare pentru a doua etapă de înscriere.

Repartizarea finală va fi afişată în 10 aprilie.

Copiii de şapte ani care nu au fost înscrişi în învăţămantul primar în anul şcolar 2014 – 2015, vor putea fi înscrişi direct în clasa I, iar înscriereile la clasa I se vor desfăşura în perioada 23 februarie - 13 martie.

De săptămâna viitoare, din 16 februarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, va pune la dispoziţia părinţilor un TelVerde la care aceştia vor putea suna pentru a afla informaţii despre înscrierea la clasa pregătitoare.

TelVerde: 0 800 816 269.

Pentru mai multe informaţii părinţii pot accesa site-ul Ispectoratului Şcolar Judeţean Sibiu: http://www.isjsibiu.ro

Foto: www.gornistul.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus