Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Primaria a comandat proiectele de reabilitare a cartierelor Dioda si Hipodrom II

Până la începutul verii acestui an trebuie terminate proiectele tehnice și detaliile de execuție pentru reabilitarea și modernizarea străzilor, trotuarelor, spațiilor verzi, parcărilor și iluminatului public. Contractul de întocmire a acestor documentații a fost încredințat firmei sibiene Intelicon Prest, cea care a mai executat în trecut proiecte pentru modernizarea unor străzi precum Barcelona (în Zona industrială vest) sau Viitorului. Valoarea contractuală este de 58.000 de lei, fără TVA.
“Acestea sunt următoarele două zone din cartiere pe care le vom avea în vedere pentru reabilitare. Vom moderniza carosabilul și trotuarele, dar vom avea grijă și de zonele verzi și de spațiile de parcare pentru că, fiind vorba de zone de blocuri, ambele sunt foarte importante”, declară Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.
După întocmirea acestor proiecte, Primăria va scoate la licitație lucrările de reabilitare, care ar trebui să înceapă de anul viitor.

Termen de finalizare: 10 iunie

”Zona Dioda, care face obiectul unuia dintre contracte, este delimitată de bulevardul Vasile Milea, strada Oituz, Calea Dumbrăvii și de clădirea CEC. Zona Hipodrom II este delimitată de străzile Hipodromului, Nicolae Iorga, bulevardul Mihai Viteazu și Oituz”, enumeră reprezentanții Primăriei. Cei de la Intelicon Prest SRL vor trebui să obțină și avizele necesare lucrărilor, dar și să asigure asistența tehnică a lucrărilor. Termenul de predare a documentațiilor este 10 iunie 2015.
Reabilitarea infrastructurii rutiere, în principal, din cele două cartiere mai sus amintite face parte din proiectul de modernizare a cartierelor orașului, proiect în care, până acum, a fost finalizată zona Vasile Aaron.

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

IOAN

Acum 9 ani

ALO PRIMĂRIA!! CARTIERULUI BROSCĂRIE CÂND O SĂ-I VINĂ RÂNDUL LA ASEMENEA LUCRĂRI??? INVITĂM REPREZENTANȚII PRIMĂRIEI LA O PLIMBARE PRIN ACEST CARTIER POATE AȘA VOR REALIZA CĂ ȘI ÎN ACEASTĂ ZONĂ SUNT NECESARE ASEMENEA LUCRĂRI.
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Incepe sa semene cu situatia autostrazilor. Platim bani pe studii, iar lucrarile nu incep niciodata. Pentru a nu ne rupe masinile pana la anul, ati putea cel putin astupa temporar gropile.
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Sa speram ca fac ceva modificari nu doar \"reabilitari\" care nu rezolva problemele mai mari cum ar fi inghesuiala din aceste zone. Oricum sibiul are nevoie de un proiect mult mai amplu de dezvoltare care trebuie respectat ca la carte, ca sa avem un oras modern.
Raspunde

Paparuda

Acum 9 ani

Dar voi ati vazut intre Str. Biruintei si Str. Turnu Rosu ce bloc cu 10 etaje vor sa faca? Intre blocuri cu 4 etaje, au inceput constructia la un bloc cu 10. Autorizatie data de primarie. Va dati seama cata spaga s-a dat acolo, nu?
Raspunde

Biliboc

Acum 9 ani

Primaria Sibiu, acum cativa ani, a scos la licitatii, fostele centrale termice din cartierele de blocuri. In loc sa fie demolate si creeate locuri de joaca sau parcari cum era necesar mai ales in Vasile Aron, Primaria a aglomerat si mai mult spatiile dintre blocuri, eliberand autorizatii de constructie pentru blocuri cu 7 sau 10 etaje. Ce strategie de dezvoltare a avut \"super eroul\" Johannis? Licitatiile cu pricina au fost castigate de intre ei de-o serie de \"oameni de afaceri\" din Sibiu, cotizantii lui Ilie Gradinar, omul fostului Primar Johannis...
Raspunde

d

Acum 9 ani

In vasile aaron spatiile verzi nu s-au modificat. Si Asociatiile ca de obicei nu fac nimic
Raspunde

ein fahrt

Acum 9 ani

uai... sa se faca sensuri unice sa ne dam roata ca idiotii...ce fain!!!
Raspunde

LEGEA

Acum 9 ani

pe strazile adiacente, in spate la Finanate n-au respectata Ordinul pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei , adica distanta minbima intre geamuri si parcari de 5metri. Nici aleile de bloc nu au latime ptr. a fi catalogate strazi iar avizele de circulatie ale Politiei sunt nelegale. Cetatenii trebuie sa faca o asociatie cu un avocat si sa-si apere drepturile!
Raspunde

ba bau

Acum 9 ani

Si cine o sa execute lucrarile madame? Firma foarte apropiata d-voastra Comtram sau Gradinaru. Sunteti asa penibili. Aaaaaa si cat e spaga pentru atribuirea lucrarilor???? sunt curios.
Raspunde

sifonatori

Acum 9 ani

Din pacate zona Dioda este cam fara de speranta. Dintr-o zona in care aveam chiar si un mare spatiu verde cu locuri de joaca (neingrijit dar real), a ajuns o bataie de joc urbanistica prin cladirile inalte construite acolo si prin supra-aglomerarea strazilor si asa prea inguste cu masini parcate (pentru ca era prea greu sa se construiasca o parcare subterana decenta macar). Sincer nu prea vad ce pot face in zona aia in afara de ceva peticeli. In ce priveste ruina CT, e lasata asa intentionat pentru ca oamenii la un moment dat sa implore ca acolo sa se faca ceva. Si se va face. Un nou bloc, desigur. @9 Spaga se trage din sumele alocate pentru proiecte deocamdata. Urmeaza fantasticele lucrari de reabilitare de unde se mai poate scoate o transa de spagi. @8 Mare dreptate ai.Clica asta asa lucreaza de 20 de ani in Sibiu si nimeni nu a incercat sa ii deranjeze pana acum. Regulile? Alea sunt pentru prostime!
Raspunde

@4 si @5

Acum 9 ani

Aveti dreptate. Abuzurile urbanistice au devenit o regula de ceva vreme in Sibiu dar sibianul este un om linistit si ingaduitor... Asa ca mai incap niste abuzuri pe langa toate celelalte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus