Luni,
06.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Sibiul are un copil minune in motocros. La zece ani, se afla printre cei mai buni din Europa

Sibiul se poate lăuda cu un copil minune în lumea motocrosului european. La doar 10 ani, sibianul Mario Popovici, mezinul celor de la Sibiu Racing Team, se numără printre puştii cu potenţial, regăsindu-se în vârful ierarhiei europene la categoria sa de vârstă.

Mario pare să aibă profilul unui campion în devenire, care încearcă să evolueze treptat. Dovadă stau cele două titluri de campion naţional al României în 2011 (la 50 cc) şi în 2014 (la 65 cc). Mereu şi-a dorit să să concureze roată la roată cu cei mai talentaţi puşti din Europa, drept pentru care acum participă la campionatele de juniori ale Ungariei (unde este vice-campion național la 50 cc în 2012) și Cehiei, plus la etape din Campionatul European.

A început deja cu o doză ridicată de încredere, adjudecându-şi prima etapă din 2015 din campionatul Ungariei, iar în  week-end-ul trecut a triumfat în Austria, la o competiție organizată de KTM. 

Încă de la cinci ani s-a îndrăgostit de motocros, inspirat de pasiunea pentru enduro a tatălui său și de dragostea pentru motoare a bunicului său, când a început să concureze la cursele organizate la Gușterița. „La prima lui cursă, se oprea la fiecare tură să ne spună că-l dor mâinile” se amuză acum Silvana, mama lui Mario, „dar a fost foarte încântat de șampania de fructe pe care a primit-o!”.

Părinţii lui Mario debordează de fericire şi alături de antrenorul Nemeth Kornel se consideră cei mai înflăcăraţi susţinători ai puştiului, într-un sport deloc ieftin. 6000 de euro este preţul unei motociclete preparată de competiție, iar Mario are patru în acest moment. La costurile cu echipamentul se adaugă cele cu deplasările la concursuri, plus cele două drumuri lunare în Ungaria pentru antrenamente. „Este un copil extraordinar din toate punctele de vedere. La școală, învață la fel de bine cum pilotează, așa că facem toate sacrificiile necesare ca să-i susținem pasiunea”, spune Silvana Popovici.

Titlurile de campion național din România și vice-campion al Ungariei nu sunt singurele cu care se poate lăuda Mario, acesta mai câștigând locul doi la World Master Kids, o competiție mondială desfășurată în Franța și locul 1 la Motorcros Cup, singura competiție privată din România. De asemenea, cu ocazia unei sesiuni de antrenamente în Statele Unite ale Americii, talentatul sibian a încheiat pe locul 3 la o cursă din Campionatul de iarnă al Texasului, la clasa 65cc.

 

10425427 675400049255137 2735195119454009244 n

În SUA, la sesiunea de antrenamente, unde a încheiat pe locul 3 la o cursă din Campionatul de iarnă al Texasului, la clasa 65cc

 

 Foto: arhivă personală

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

6 comentarii

eu

Acum 9 ani

felicitai
Raspunde

cine ma

Acum 9 ani

pentru tineri ca el avem nevoie de un cinema multiplex in oras
Raspunde

Biliboc

Acum 9 ani

Cred ca parintii lui sunt nebuni. Sa-ti impingi odrasla spre un sport atat de periculos, dovedeste ca esti indiferent fata de copil sau nu ai toate tiglele pe casa. Foarte multi tineri, practicanti ai acestui \"sport\" au ramas mutilati pe viata, intrebati ortopezii...
Raspunde

Sibiu... Romania

Acum 9 ani

Romania mai exceleaza doar in sporturi inividuale, iar asta datorita excusiv eforturilor si sacrificiilor facute de acesti copii impreuna cu parintii lor. Inainte sa ne laudam cu performantele Sibiului, mai bine ati incercq sa influentati finantarea acestor performante cat mai timpuriu! Felicitari inca o data, de apreciat
Raspunde

@2

Acum 9 ani

Tinerii ca el nu se duc la multiplex. Au altceva mai bun de făcut în timpul liber. Ia o gură de aer și calmează-te cu postările, pentru că ți s-a umflat vena! De ce nu iei tu un împrumut de la bancă și construiești un cinema?
Raspunde

florin

Acum 9 ani

Bravo, Mario!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus