Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Materii noi in programa scolara 2015-2016. Profesorii si Inspectoratul Scolar nu stiu inca cine le va preda

Din toamnă se anunţă materii noi în programa elevilor, dar nici profesorii nu ştiu nimic despre cineva va preda aceste materii, nici cei de la Inapectoratul Şcolar nu pot da mai multe detalii. Ministerul Educaţiei introduce, începând cu anul şcolar 2015-2016, patru noi discipline opţionale în oferta centrală de Curriculum la decizia şcolii, discipline despre care Inspectoratele nu au fost încă informate. Atât profesorii cât şi directorii spun că nu ştiu la ce să se aştepte dar „cred că s-ar putea, la cum se organizează lucrurile de la Ministerul Educaţiei, să fie iar probleme cum au fost la începutul anului şcolar cu manualele la clasa I”.

Disciplinele noi sunt ”Joc şi mişcare” (clasa pregătitoare, clasele I şi a II - a), ”Educaţie pentru prevenirea riscului rutier” (învăţământ primar), ”Educaţie pentru dezvoltare” şi ”Educaţie pentru drepturile de proprietate intelectuală” (liceu).

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că prima materie va fi preadată “cel mai probabil” de învăţătorul clasei respective, “Educaţia pentru prevenirea riscului rutier” se speră că “poate o va preda cineva de la Poliţia Rutueră Sibiu”, iar variante pentru materiile de liceu nu există deocamdată.

“Elevii, din toamna anului şcolar 2015-2016 vor avea posibilitatea să studieze noi discipline opţionale care să-i ajute să-şi dezvoltare capacităţile psiho-motrice, dar să înveţe şi despre cum să prevină accidentele rutiere, despre drepturile intelectuale, despre globalizare, dezvoltare/dezvoltare durabilă sau cetăţenie globală”, spun reprezentanţii ISJ Sibiu, deşi nu se ştie va preda copiilor noile discipline.

Programa şcolară pentru disciplina opţională Joc şi mişcare accentuează rolul pe care activităţile ludice cu caracter dinamic trebuie să îl aibă în procesul de creştere şi dezvoltare a copiilor de 6-8 ani.

Disciplina “Educaţie pentru prevenirea riscului rutier” urmăreşte pregătirea elevilor pentru viaţă prin formarea unor deprinderi de respectare a regulilor elementare de circulaţie pe drumurile publice şi de manifestare a unei conduite preventive.

“Educaţia pentru dezvoltare (liceu) propune o abordare de tip inter şi transdisciplinar a unor probleme de actualitate precum globalizarea, dezvoltarea/dezvoltarea durabilă sau cetăţenia globală.

Disciplina “Educaţie pentru drepturile de proprietate intelectuală” propune raportarea, în cunoştinţă de cauză, a elevilor de liceu la problematica drepturilor de proprietate intelectuală, implicarea tinerilor în elaborarea şi în promovarea unor proiecte pentru drepturile de autor sau a altor drepturi de proprietate intelectuală, pregătirea elevilor de liceu pentru asumarea comportamentului adecvat dezvoltării durabile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

dorina

Acum 8 ani

Refuzaţi să acceptaţi limitări ale potenţialului vostru. E posibil să puteţi face mult mai multe decât aţi făcut înainte. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, *** la *** adriana.jurj***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus