Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

VIDEO Trupa care a inchis JO de la Sochi deschide FITS 2015

Au închis Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi anul trecut, iar anul acesta deschid Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Plasticien Volants, francezii care transformă spațiile largi în scene enorme de joc, vor reconstitui, în Piața Mare, crearea Universului. Spectacolul Big Bang a fost creat în anul 2011, prin imagini și sunet. "Tema spectacolului este timpul, materializat prin minutarul unui ceas, care accelerează sau încetineşte pe parcursul scenelor, evocând 14 miliarde de ani. Un personaj omniprezent: mai mulţi ochi care plutesc şi zboară independent. Acest personaj nu îl evocă pe Dumnezeu, nici vreo altă divinitate; reprezintă viziunea pe care omul a adus-o în prezent, din trecut până în ziua de azi", se arată în descrierea oficială a spectacolului.

Pentru acest eveniment, la Sibiu au fost comandate rezervoare cu 900 de metri cubi de heliu. Spectacolul "Big Bang" se va juca în această seară, de la ora 22.30, în Piața Mare. A fost prezentat și la Festivalul de la Edinburgh, acum 4 ani.

VIDEO Edinburgh:

Francezii aduc și un spectacol nou la Sibiu. Duminică, tot în Piața Mare, Plasticien Volants prezintă cea mai nouă creație a lor. Figurinele din „Aventurile Micului Nemo în Ţara Viselor” au fost create abia în urmă cu câteva luni. „Aventurile Micului Nemo în Ţara Viselor” este o capodoperă a benzii desenate şi a fost publicată pentru prima dată în ziarul New York Herald Tribune în 1905. "În fiecare noapte eroul poveştii, Micul Nemo, visează că zboară în căutarea unei prinţese foarte frumoase. În timp ce doarme, în vise, el se aventurează în ţări necunoscute şi oraşe locuite de animale fabuloase. Micul Nemo întâlneşte personaje ireale şi trece prin situaţii surprinzătoare, pline de fantastic. Va fi un spectacol vizual impresionant, acompaniat de muzică", se arată în descrierea spectacolului.

Trupa Plasticien Volants s-a înființat în anul 1976 și are un palmares impresionant. În 1992 închideau ediția de vară a Jocurilor Olimpice de la Barcelona, iar în 1994 au fost invitați să prezinte un spectacol la inaugurarea Tunelului Canalului Mânecii. Au prezentat o paradă la Campionatul Mondial de fotbal din Franța, în 1998, iar în 2003, când Turul Franței a împlinit un secol, Plasticien Volants a prezentat un spectacol grandios. În 2007, francezii au avut o producție specială pentru aniversarea stadionului Camp Nou din Barcelona. Anul trecut, au închis Olimpiada de iarnă de la Sochi.

Sibienii iau mai văzut pe francezi și în 2008, când au avut un spectacol tot în Piața Mare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus