Vineri,
03.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Primul centru institutional dedicat victimelor violentei domestice se deschide la Talmaciu

Primul centru institutional dedicat victimelor violentei domestice se deschide la Talmaciu

Miercuri a fost lansat la Sibiu proiectul “Nu violenței domestice”, care are ca scop dezvoltarea rețelei de unități de asistenţă socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, prin crearea la Tălmaciu a unui Centru de Primire în Regim de Urgenţă, cu o capacitate de 20 de locuri și 20 de beneficiari.

Centrul va fi înființat pentru prevenirea şi combaterea efectivă a violenţei în familie și îmbunătăţirea cadrului necesar pentru furnizarea de servicii eficiente și coerente de sprijin pentru victimele violenţei în familie şi a celei bazate pe deosebirea de sex.

Implementat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu și cu Primăria orașului Tălmaciu, proiectul beneficiază de o finanțare europeană, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în valoare de 305.689 euro.

Durata de implementare este de un an, termenul de finalizare fiind 30 aprilie 2016.

”Azi lansăm un proiect care nu e plăcut, dar e necesar. Eu cred că un astfel de proiect era necesar și acesta este primul centru instituțional din județul Sibiu. Acum un an colegii de la DGASPC mi-au spus că ar fi nevoie de un astfel de centru și era nevoie și de sprijinul unei primării, pe care l-am primit de la Primăria Tălmaciu, care ne-a pus la dispoziție un imobil care îndeplinește criteriile necesare ca să fie eligibil. Deci iată că lucrurile au fost posibile și centrul va fi deschis”, a declarat Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu.

Activitățile principale ale proiectului constau în reabilitarea şi dotarea unui imobil în orașul Tălmaciu, care să găzduiască centrul de primire în regim de urgență (CPRU) destinat victimelor în familie din județul Sibiu, încheierea a 15 parteneriate interinstituționale, între DGASPC și instituțiile de la nivel județean care activează în domeniul violenței în familie, elaborarea și distribuirea unui ghid de intervenție în cazuri de violenţă, înfiinţarea şi funcţionarea Centrului, campania de promovare a serviciilor acordate prin CPRU Tălmaciu și în informarea populației din județul Sibiu de existența centrului nou înființat și promovarea serviciilor furnizatre de acesta.

”În cadrul DGASPC Sibiu statisticile arată că numărul victimelor violenței domestice este în creștere. Dacă în 2013 am avut 14 victime care s-au prezentat la noi, în 2014 numărul victimelor a crescut la 24, iar în primul semestru din 2015 au fost înregistrate deja 16 cazuri. Asta arată că victimele vor să rupă tăcerea și încep să prindă încredere în instituțiile statului”, a declarat Laura Vâlsan, directorul DGASPC Sibiu.

Centrul va dispune de șase dormitoare, fiecare cu baie proprie, două birouri, living și bucătărie și o baie pentru personal. Pentru început, la centru vor lucra un asistent social, un psiholog, un jurist și un șofer.

Foto: www.bzi.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1721

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Georg-TITLUL & Gramatica

Acum 8 ani

\"Primul centrul intituțional dedicate victimelor [...] Dorina Nitu, fiindca faceti MEREU astfel de boacane, nu va CORECTATI ce-ati scris? Ce dracu\', SE VEDE, ca-i mare, in TITLU. 1. Daca avem adjectiv si substantiv, accentul hotarât se pune pe un SINGUR cuvânt, cel din fata, primul cuvânt, (cel din pozitia initiala), nu pe amandoua. Aici: \"Primul centrul intituțional[...] CITESTE si SCRIE: \"Primul centru inStituțional[...]\"___2. ACORDUL sg/pl: PRIMUL centru institutional DEDICAT si nu dedicatE....
Raspunde

HI HI HI:)))))

Acum 8 ani

Rusinica!!!...ce titlu de articol scris agramat ...shame on you Dorina...esti praf!!!
Raspunde

Georg- recititi ACUM titlul

Acum 8 ani

si VEDETI, poate a mai scapat o greseala pe care eu am mentionat-o deja:\"centru intituțional \" -citeste si SCRIE: \"centru inStituțional\"- lipseste S de la inStitutie/inStitutional....
Raspunde

Mihaela

Acum 1 an

Buna ziua mar interesa regulamentul interior De ex: ce consecinte pot avea daca in 2 săptămâni vreau sa plec,cum și care este procedura Va mulțumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus