Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Spitalul din Agnita a trecut clasa. Cel din Cisnadie, nu

Spitalul din Cisnădie este singurul din județ care va fi transformat în cămin de bătrâni, în câteva zile, chiar. Spitalul din Agnita își menține deschise porțile, iar primarul orașului anunță investiții suplimentare, în cazul în care sunt cerute. ”Sunt aproape finalizate apartamentele pentru medicii care sperăm că  vor veni în Agnita. Suntem dispuși să alocăm fonduri suplimentare, pentru suplimentarea serviciului de gardă sau alte astfel de cerințe”, a declarat Radu Curcean, primarul orașului Agnita. El s-a întâlnit cu ministrul Sănătății, Attila Cseke, înainte ca în Guvern să se ia decizia referitoare la desființarea spitatelor. Fără să facă promisiuni publice, ministrul Sănătății a preluat pentru studiu dosarul adus de primarul de pe Valea Hârtibaciului. Iar elementele din dosar se pare că l-au convins să mențină spitalul din Agnita.
Astfel, Potrivit hotărârii Guvernului privind aprobarea ”Programului de interes național Dezvoltarea rețelei naționale de cămine pentru persoane vârstnice”, hotărâre publicată la finele săptămânii trecute în Monitorul Oficial, de la 31 martie 2011, Spitalul din Cisnădie este singurul din județul Sibiu care se desființează. În locul lui, de la 1 aprilie, ar trebui să funcționeze un Cămin pentru bătrâni. Cel puțin o astfel de instituție se angajează Guvernul că va finanța pentru următoarele 33 de luni. În cazul în care Consiliul Local Cisnădie nu adoptă o hotărâre pentru transformarea spitalului în cămin de bătrâni, instituția medicală va rămâne fără finanțare.
Cât privește personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul Spitalului din Cisnădie, care nu va fi preluat de viitorul Cămin de bătrâni, acesta urmează a fi redistribuit la alte unități sanitare.

Pentru Cisnădie e scandal

Pe pagina oficială a primăriei din Cisnădie, primarul Johann Krech semnează un comunicat în care se plânge de faptul că desființarea spitalului este o știre folosită de contracandidații săi politici. ” Aşa cum declaram în ziua în care a izbucnit acest scandal, nu voi permite nimănui să-şi bată joc de locuitorii Cisnădiei atâta timp cât sunt eu primar. Pentru că oraşul e mic, iar veştile circulă cu repeziciune, nu vă ascund faptul că am auzit de tot felul de acţiuni şi intoxicări care nu au ca principal scop salvalrea spitalului, ci atragerea de capital electoral. (...)sunt decis să lupt până la capăt alături de colegii mei pentru a păstra la Cisnădie un spital ce deserveşte atât localitatea noastră cât şi comunităţile din jur”, se mai arată în mesajul lui Krech.
 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Stela

Acum 13 ani

Bravo Curcean ! A reusit sa-l faca pe Cseke , pe baza de fapte concrete , nu povesti ca altii , sa nu transforme spitalul nostru in camin de batrani . Si bravo si lui Cseke , care stie sa aleaga graul de neghina .
Raspunde

david

Acum 13 ani

Pacat ,ptr. cisnadieni.
Raspunde

Vali

Acum 13 ani

De pe lista initiala, doar trei spitale au scapat. Asta este o performanta, trebuie sa recunoastem!
Raspunde

pacat

Acum 13 ani

pentru cetateni
Raspunde

Lora

Acum 13 ani

Felicitari Agnita, primarului Radu Curcean si tuturor celor care au sustinut ca si mine mentinerea pana la capat a spitalului nostru! Am reusit!
Raspunde

Radu C

Acum 13 ani

Multumesc lui Cindrea in numele Vaii Hartibaciului. Rusine actualului Guvern ca ne-a dat astfel de emotii de parca nu era de ajuns cu saracia in care ne-au bagat.
Raspunde

Radu C

Acum 13 ani

Multumesc lui Cindrea in numele Vaii Hartibaciului. Rusine actualului Guvern ca ne-a dat astfel de emotii de parca nu era de ajuns cu saracia in care ne-au bagat.
Raspunde

Mai Radu C din Sibiu

Acum 13 ani

Ia-l acasa la tine pe Cindrea si lasa-ne!
Raspunde

cineva din Cisnadie

Acum 13 ani

Nu imi doresc nimic mai mult decat ca dl ministru sa fie la fel de sarac ca si multi locuitori din Cisnadie si sa fie in situatia in care trebuie sa ajunga la spitalul de la Sb cu ocazia sau cu Transmixt-ul..Sa-l vad in fata la Minimax ...Sa-ti fie rusine domnule ministru...Esti un jeg de om care iei sansa la sanatate unor oameni care au muncit o viata si acum nu-i mai baga nimeni in seama.
Raspunde

sibian

Acum 13 ani

Am citit creatia domnului Krech. Ingrozitor de penibila! Data viitoare alegeti-va un primar care poate citi si scrie!
Raspunde

Prrrrrrrrrrr

Acum 13 ani

A fost propaganda electorala pentru PDL si Curceanu!!!!!!! Ou mic si cantat tare !!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@11 Prrrrrrrrrrrtz

Acum 13 ani

Pune mana si citeste cetatene. E o mare reusita, chiar de crapa firea-n tine! P.S. Esti USL, asa-i? :)) Tu-i mama ei de treaba, iar o luati in Agnita =))
Raspunde

Cristina si Andreras

Acum 12 ani

Ne bucuram ca nu ati inchis spitalul si va multumim
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus