Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Trei spectacole in regia lui Silviu Purcarete, saptamana aceasta, la Teatrul "Radu Stanca"

Prima săptămână din februarie aduce pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” trei spectacole excepționale, în regia lui Silviu Purcărete: „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în 3 februarie, „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, în 4 februarie și „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, în 5 februarie.

”Marți, 3 februarie, ora 19:00 se joacă „Așteptându-l pe Godot”, un spectacol care a dus faima Teatrului Național „Radu Stanca” în lume, încă de la premiera din anul 2005. În viziunea lui Silviu Purcărete, vagabonzii Vladimir și Estragon sunt un fel de Stan și Bran tragici, care așteaptă cu înfrigurare. Ei par a fi rămas singuri pe Pământ. Singurii supraviețuitori ai unei apocalipse. Apocalipsa așteptării. A însingurării. A ratării. A fricii de lume și de ei inșiși. Actorii Constantin Chiriac și Marian Râlea schimbă replici tragice sau replici pline de umor, se completează cu măiestrie și ne oferă momente savuroase, împreună cu Cristian Stanca și Pali Vecsei”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Prima reprezentație din această stagiune a spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” va avea loc miercuri, 4 februarie, ora 19:00. Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete își propune o abordare inedită a romanului lui Swift, în care fantezia se împletește cu o aspră satiră politică. Scenografia și light design-ul sunt semnate de Dragoș Buhagiar. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, producţia lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru.

Joi, 5 februarie, de la ora 19:00, scena îi va aparține lui Oidip. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare după ”Oedip la Colonos” şi ”Oedip Rege” de Sofocle.

„Spectacolul surprinde prin forţa viziunii aproape cinematografice a montării regizorului Silviu Purcărete, care îmbină realul cu imaginarul, dezvoltând o poetică a detaliilor sfâşietoare. Este o pictură a spaimelor, a presentimentelor și a nefericirii, în spiritul marilor maeştri, o tălmăcire actuală a unui destin de legendă. Dragoș Buhagiar a imaginat scenografia spectacolului, și împreună cu Silviu Purcărete, light desig-ul”, mai spun reprezentanţii teatrului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus