Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cros caritabil  la Sibiu pentru primul spital independent  din România

Cros caritabil  la Sibiu pentru primul spital independent  din România

Sibienii de toate vârstele sunt invitați să participe la prima ediție din acest an a crosului caritabil dedicat strângerii de fonduri necesare construirii primului spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România. Evenimentul “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor” va avea loc sâmbătă, cu plecare din Parcul Sub Arini, între Hotel Parc și Hotel Silva, de la ora 10.

1 leu, o șansă

Pentru participare este necesară plata unei sume simbolice de 1 leu. Banii strânși vor fi donați exclusiv pentru a construi o șansă în plus pentru copiii care suferă de cancer. În plus  față de taxa de 1 leu, participanții sunt încurajați să contribuie la această cauză cu mărunțișul de care nu mai au nevoie.

Sibiul aleargă, pentru a șaptea oară, alături de alte nouă orașe din România, în aceeași zi și la aceeasi oră, pentru strângerea de fonduri dedicate primului spital oncologic pediatric independent din România.
“Până acum am strâns în jur de  300.000 de lei, evident target-ul este unul mare, undeva la 80 de milioane de lei. Noi suntem încrezători, ne așteptăm ca anul acesta să participe dublu față de anul precedent. Această cauză a fost aleasă ca fiind singura națională care să fie reprezentată și la Semimaratonul din 28 mai.”, a declarat Marius-Florin Dinu, organizator eveniment Sibiu.
În edițiile organizate la Sibiu anul trecut, au fost adunați circa 10.000 de lei și 85 kg de monede. Aproximativ 350 de sibieni s-au alăturat cauzei în 2015. Viitorul spital, construit în București exclusiv din bani donați de către oameni – persoane fizice și juridice, va fi deținut și operat de fundația 1leu.org, fără sprijin din partea statului român. Se dorește a fi un spital de la oameni pentru oameni – de această dată fiind vorba de copiii diagnosticați cu cancer.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus