Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Se aleargă pentru „Este Film Festival” la Semimaraton 2016

Se aleargă pentru „Este Film Festival” la Semimaraton 2016

După o primă ediție de succes, în care au adus filmul european în atenția sibienilor, organizatorii „Este Film Festival” se gândesc deja la cea de-a doua ediție din 2017. Pentru asta au înscris proiectul și la Semimaraton, astfel încât de beneficieze de ajutor din partea sibienilor iubitori de filme bune.

„Prima ediție a ieșit surprinzător de bine, adică nu ne-a înșelat așteptările, am avut câteva proiecții sold-out. Noi am sperat la asta și uite că s-a și întâmplat. Sperăm să creștem, avem multe lucruri la care trebuie să mai lucrăm, dar simțim că am avut un start bun. Am simțiti că oamenii vor să vadă ce o să facem mai departe, dacă o să păstrăm secțiunile, ce idei mai avem. Așadar ne simțim responsabili să mergem mai departe acum”, spune Roxana Pântice, unul dintre organizatorii festivalului.

E primul festival de film care participă la un asemenea eveniment, iar motivul pentru care s-au înscris este acela de a putea organiza cea de-a doua ediție a Este Film Festival cu scopul promovării cinematografiei europene în rândul cinefililor sibieni și nu numai.

„E o inițiativă foarte fresh și foarte frumoasă, iar oamenii care aleargă pentru cauzele semimarartonului o fac cu drag. Avem 13 alergători și cinci susținători până acum. O parte dintre ei trebuie să mai confirme, iar noi o să încercăm să ne facem cunoscuți și să ne promovăm alergătorii pentru a aduna bănuții necesari pentru ediția următoare”, mai spune Roxana Pântice.

Organizatorii festivalului își doresc să satisfacă nevoia cinefililor de a viziona alte filme înafară de cele americane, precum și să le creeze cadrul oportun în care să vadă alt gen de filme. De asemenea, aceștia consideră că va crește nivelul de conștientizare al importanței vizionării atât a filmului european, cât și a celui românesc. Astfel, creșterea nivelului de conștientizare va conduce la o mai bună cunoaștere și înțelegere a diferitelor culturi, diferitelor mentalități, chiar și diferitelor realități, și totodată la depășirea anumitor stereotipuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 599

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus