Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Daniela Cîmpean, PNL: ”Județul Sibiu are resursele necesare pentru a deveni destinație turistică de top!”

Daniela Cîmpean, PNL: ”Județul Sibiu are resursele necesare pentru a deveni destinație turistică de top!”

Județul Sibiu are un patrimoniu natural și cultural special, care poate contribui la dezvoltarea accelerată a județului, în special în mediul rural, este opinia Danielei Cîmpean, propunerea PNL pentru președinția Consiliului Județean.

În opinia ei, valorificarea patrimoniului Sibiului prin dezvoltarea turismului durabil va duce la creșterea economiei locale, având grijă simultan de natură și de patrimoniul cultural. ”Municipiul Sibiu este deja o destinație de top în turismul românesc, mai ales după anul 2007. Avem un număr de turiști români și străini în creștere, însă durata medie a unui sejur este mai mică de două zile. Avem resurse să dezvoltăm o serie de atracții și destinații secundare, care să convingă turiștii să petreacă mai mult timp în județul Sibiu”, susține Cîmpean.

Soluțiile pentru organizarea unui turism de calitate în întregul județ sunt în opinia Danielei Cîmpean investițiile în promovarea valorilor culturale tradiționale ale județului, modernizarea infrastructurii turistice, de transport şi a traseelor turistice rurale.

Daniela Cimpean

Principalele programe identificate de candidatul liberal în dezvoltarea turismului în județ sunt crearea unei zone turistice Păltiniș – Miercurea Sibiului, ”o zonă turistică integrată de patru sezoane, unde Consiliului Județean Sibiu  se implică în promovarea pe plan european a agroturismului şi a pensiunilor din zona Mărginimii Sibiului”; organizarea unei zone de schi și turism montan în natură sălbatică în masivul Făgăraș – Bâlea, unde  ”dezvoltarea într-un cadru organizat a turismului în această zonă aduce investiții specifice, dar și investiții pentru amenajarea de parcări, pentru infrastructura pentru tratarea apelor uzate şi gestiunea deșeurilor” și introducerea traseelor turistice tematice, precum “traseul bisericilor fortificate”, „traseul brânzei din Mărginimea Sibiului” și „traseul Mocăniței”, ”care să pună în valoare tradițiile și cultura sibiană”, după cum spune Daniela Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Misu

Acum 8 ani

cam grasunel Sovaiala
Raspunde

un om

Acum 8 ani

Ce grasunel,o burta cat toate zilele, dar din pacate plina de rahatel,asa cum sunt si promisiunile penelisto pedeliste.Cine mai cred in minciunile lor?Oare stimata burta, nu a fost inainte, un politruc de trei lulele?Poate stie cineva,cu ce s a ocupat stimabilul inainte,ca facultatea a terminato asa cum s a facut doctor si Plagiatore.
Raspunde

cititor 13

Acum 8 ani

de ce le faceti reclama ? cati bani luati ?
Raspunde

Herman

Acum 8 ani

Deci Sibiul va tripla numarul decturisti, in asa fel incat sa ajunga la nivelul adversarului istoric Brasovul , renuntand la Vestitul Traseu al Presedintelui si inlocuindu-l cu mai eficientul Traseu al branzei! Halal oras , mareti cetateni sighienii!
Raspunde

Curierul de Valcea

Acum 8 ani

Cristian Vasile Roman a fost ani la rând suporter al echipei de handbal Oltchim și al fotbaliștilor din Zăvoi De săptămâna trecută, noul prefect al Sibiului este Cristian Vasile Roman. Prefectul Sibiului, în vârstă de 39 de ani, are doi copii. Împreună cu soţia, deţine un apartament de 70 mp, cumpărat în 2003 şi un teren agricol de 2,66 ha în Blăjel. Potrivit declaraţiei de avere, noul prefect conduce un Volkswagen Passat achiziţionat în 2009. Care este legătura cu Vâlcea? Noul prefect al Sibiului a fost, ani de-a rândul, liderul galeriei vâlcene „Brigada Zăvoi”! Cristian Roman a fost un mare împătimit al sportului, fiind alături de echipa de handbal Oltchim în multe deplasări în țară și în străinătate. Între anii 2005 și 2009, noul prefect al Sibiului a fost consilier în cadrul Corpului de control al ministrului în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. În perioada 2009 – 2013, Roman a fost vicepreşedinte cu rang de secretar de stat în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Din luna septembrie a anului 2013, Cristian Roman este funcţionar public superior în cadrul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale a judeţului Sibiu (MAI). Până atunci, timp de un an, a fost consilier superior şi şef birou în cadrul Biroului Pregătire profesională a resurselor umane în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu.
Raspunde

Misu

Acum 8 ani

pai de ce si-a schimbat numele ? Ca-l chema Bazararinche inainte de casatorie. La actualul prefectma refer.
Raspunde

Săndel

Acum 8 ani

Nu "Traseul Mocăniței". Trebuie efectiv repusă în funcțiune mocănița și asta e în mâna Consiliului Județean. În rest, umplutură, vorbărie. Mulți factori (ONG-uri, agenții de turism) au făcut deja demersuri concrete pentru realizarea a tot felul de circuite/trasee turistice, dar doamna Câmpean habar nu are de toate astea. Ea crede că reinventează roata.
Raspunde

ToTo

Acum 8 ani

PAMANTUL catre Câmpean, aloo ne auzi ? Danieloo, judetul asta traieste de mult din turism, ca e uneori mai obscur asta e, nu poti tu sa-l schimbi, trebuie schimbat cadrul legislativ national unde tu nu ai nici o putere, asa ca gaseste-ti alt slogan asta a fost a lui Nuți Udrea măi Danielo măi. Hai lasa-ne cu astea, prea seamana cu platforma program care nu poate fi respectata. Branză, Urdă, Lână, Stână un Traseu de-o Saptamană, ce zici de asta nu e mai inspirat ? :-))) ps. eu cu cine votez???
Raspunde

dancp

Acum 8 ani

numai acuma vati prins doamna pnl? ce ziceti de un ajutor concret pentru un brand al sibiului MOCANITA nu am vazut nimic concret,numai povesti si promisiuni dar de JUNII SiBIULUI?
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 8 ani

Zii mă zău! Cu limba scoasă! Mocănița e brand al Sibiului? De ce mă? S-o inventat aici? Nu mai există și-n altă parte?
Raspunde

cititor 13

Acum 8 ani

mai ziaristilor , de ce le faceti reclama ???? cati bani luati ?
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 8 ani

Ce te fu... rnică pe tine grija de ei?
Raspunde

Bisboc Matarangul

Acum 8 ani

Mamitico esti sigura ca tu ai gandit si rostit fraza cuprinsa intre ''virgule'' pentru ca din cate te cunosc, iti vine greu sa articulezi atatea cuvinte intr-o singura fraza.Mai repede sunt tentat sa cred ca discursul este ticluit de ganditorii partidului, via fruntasa fosta PDL-ista (c)UCA TURCANU
Raspunde

Sibian 100%

Acum 8 ani

Cine-i ciocanitoarea asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus